Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 229
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
  • Bristol
Тя дори и два дни не е отсъствала, а един и половина. Към обяд ми се обадиха, че не се чувства добре и ако мога да я прибера. Но явно е било малко преди обяд и са го закръглили на пълни два дни  Rolling Eyes
Толкова е, Блу, 140 учебни дни, два дни отсъствие.

# 571
Не знам как са изчислили процентите.

Проверих си папките и съм объркала процентите.  ooooh!

Първата година в Рисепшън клас сме имали 2 докторски прегледа сутрините, два дни с по-ранно тръгване и 5 дни в болнични.

Това й беше годината с най-много боледувания досега.
Броят сесиите по 2 на ден (сутрин и следобед)  или е имала 18 пропуснати сесии в тази година- 95.6%. Всички са извинени.

След това е имала 100% в 1ви клас и в началото на 2ри заминахме  насам и е имала средно по 2-3 дни годишно отсъствия в годината.

Последна редакция: пт, 20 яну 2017, 22:14 от Анонимен

# 572
Тя дори и два дни не е отсъствала, а един и половина. Към обяд ми се обадиха, че не се чувства добре и ако мога да я прибера. Но явно е било малко преди обяд и са го закръглили на пълни два дни  Rolling Eyes
Толкова е, Блу, 140 учебни дни, два дни отсъствие.
Откъде толкова много учебни дни? Грубо 20 учебни в месец, това са 7 месеца. Моето не е учило толкова от септември до сега, колкото и да има разлики между училищата.
Иначе съм съгласна -  2 дни отсъствия и 98,6% присъствия означават 141 от 143 дни. Но не са минали толкова учебни дни от началото на учебната година. Как тогава ги смятат?

# 573
  • Bristol
Хъх, вярно не са толкова! И аз не знам... То излиза, че с двата дни процентът присъствие ще е още по нисък!
ПП
А, те на sessions работят, possible sessions 140. Един вид един ден не е била на училище, първият, когато ми се обадиха да я прибера не са го отчели като отсъствие?! Обърках се вече  Crazy
Attendance 98.6%
Authorised Absences 2 Sessions
Unauthorised Absences 0 Sessions
Possible Sessions 140

Дадох го като пример, за да се види как се отразяват броя отсъствия върху процента присъствие.

Последна редакция: пт, 20 яну 2017, 23:20 от Merry

# 574
Така съм съгласна вече.
Важно е да се знае, да, особено за новодошли. Всеки може да си сметне колко дни може да отсъства детето му и пак да се вмести в заветните за праймъри (или поне за нашето) 96%. За секондари не съм поглеждала какъв % се гони.

# 575
Здравейте,
Бременна съм в четвърти месец, нямаме брак с таткото все още.
Бихте ли ми казали, когато бебето се роди, чия фамилия ще вземе?
Благодаря

# 576
Може да запишете детето с каквито имена си решите. Може дори да е с различна от вашите фамилии. Ако нямате брак трябва да присъствате и двамата при регистрацията на детето.

# 577
Може да запишете детето с каквито имена си решите. Може дори да е с различна от вашите фамилии. Ако нямате брак трябва да присъствате и двамата при регистрацията на детето.
Това означавали че, при едно евентуално прибиране в България, за да му извадим ЕГН, няма да имаме проблем на летището, защото майката и бащата ще бъдат вписани в акта за раждане, въпреки различните фамилии?!

# 578
Няма проблем, като ходите за английски акт си вземете няколко копия от зеления вариант( плащат се), там има имената на родителите. После се дава за легализация и вариантите са да извадите пасаван от посолството и да пътувате с бебето до Бг или направо да извадите пълномощно заверено в посолството на някой в Бг да ви издаде Бг акт ( аз така направих, родителите ми извадиха акт на малката). Пътувах и до Бг сама с бебето, тя е с напълно различни имена от моите, никъде нямах проблем, носех и английския и Бг акт за раждане.

# 579
Няма проблем, като ходите за английски акт си вземете няколко копия от зеления вариант( плащат се), там има имената на родителите. После се дава за легализация и вариантите са да извадите пасаван от посолството и да пътувате с бебето до Бг или направо да извадите пълномощно заверено в посолството на някой в Бг да ви издаде Бг акт ( аз така направих, родителите ми извадиха акт на малката). Пътувах и до Бг сама с бебето, тя е с напълно различни имена от моите, никъде нямах проблем, носех и английския и Бг акт за раждане.
Благодаря ти.
 bouquet

# 580
някой знае ли по време на бременност какъв вид коронки могат да се правят безплатно? Защото аз знам, че цялото зъболечение е безплатно по време на бременност и 1 г. след раждането, но ходих при една зъболекарка и тя ми каза, че само металните коронки ми се поемали от NHS, ако съм искала керамични, трябвало да си плащам. Така ли е наистина или нещо ме мотае? Сега последно ми обеща, че може една коронка да ми поръча метална, но отгоре с керамично покритие, но само една, а аз трябва три да направя.

# 581
някой знае ли по време на бременност какъв вид коронки могат да се правят безплатно? Защото аз знам, че цялото зъболечение е безплатно по време на бременност и 1 г. след раждането, но ходих при една зъболекарка и тя ми каза, че само металните коронки ми се поемали от NHS, ако съм искала керамични, трябвало да си плащам. Така ли е наистина или нещо ме мотае? Сега последно ми обеща, че може една коронка да ми поръча метална, но отгоре с керамично покритие, но само една, а аз трябва три да направя.

Метало керамични се водят, тези с метал и керамика отгоре - за такава на частно, ще платиш от 500 нагоре, така, че тя ти прави доста щедро предложение. Коронките все пак не са лечение, а естетическа корекция.
Пломби, вадене на зъб, кореново лечение - това са лечения.

# 582
Минавам набързо,че съм зверски болна ooooh!Коконче,благодаря Hugтова е сайтът,който търсихме с мъжо.Благодаря и за допълнителните разяснения за отсъствията от у-ще на мамите.Не знаех ,че един уч. ден се дели на 2 сесий.Ще се включа пак ,като се пооправя малко.

# 583
  • Истински се вижда само със сърцето.
Нелка безплатно е само това, което е по здравна каса. Освен това определен вид пломби не се препоръчват по време на бременност. Всичко останало, което по принцип е частна услуга се заплаща.

Аваспирала оздравявай бързо!

# 584
  • ENGLAND
В училище се правят две проверки на присъствие, сутрин и следобед след обедната почивка. Важно е детето да присъства на двете проверки, ако се наложи да се вземе за преглед или нещо подобно сутринта или следобед, но е присъствало на проверките не се отчита за отсъствие. При закъснение сутрин най-вече се събират минутите за закъснение и накрая може да му отбележат неприсъстена сесия, зависи колко пъти е закъсняло. Няма извинени и неизвинени отсъствия, просто се отбелязва присъствие. При неоснователни отсъствия се провежда първо разговор родител с директор, а ако се натрупат повече директора е длъжен да уведоми социалните.
А процента отсъствия се изчислява като процент от всички учебни дни през годината и дните отсъствия до момента. Обикновено в държавните училища учебната година е 39 седмици.
Все още не ми е ясно защо присъствието е толкова жизнено важно за училищата, но не може да си представите какво съревнование е между класовете, изчисляване всяка седмица проценти, непрекъснато говорене за отсъствие и присъствие, по-важно и от ачивмънта на учениците.

В сегашното секъндъри на дъщеря ми дават бронзова, сребърна и златна баджа за 100% присъствие, отчита се накрая на всеки търм, даже им дадоха и 5 паунда ваучер за пазаруване заедно със значката.

А този вирус е ужасен, още не мога да се оправя напълно от началото на декември.

Общи условия

Активация на акаунт