Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 236
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
Метало керамични се водят, тези с метал и керамика отгоре - за такава на частно, ще платиш от 500 нагоре, така, че тя ти прави доста щедро предложение. Коронките все пак не са лечение, а естетическа корекция.
Пломби, вадене на зъб, кореново лечение - това са лечения.

[/quote]
Благодаря за отговора. Не съм особено съгласна, че коронките не са лечение, защото ако ти се счупи зъб, така че освен коронка, няма друг начин за лечение, значи ли, че трябва да останеш без зъб и да имаш затруднения при храненето? Естетическа манипулация са, когато някои хора не си харесват зъбите и предпочитат да си сложат нови, по-бели и по-перфектни. В моя случай не е така. Всичките ми зъби са супер зле, нямам зъб без пломба и имам 2 коронки досега, като едната дори е направена на 20 години.
Както и да е, исках да знам дали има сайт или място, където мога да прочета за всички дентални услуги, на които имам право, докато съм бременна. Ако някой знае, ако може да ме упъти.

# 586
  • Манчестър
Метало керамични се водят, тези с метал и керамика отгоре - за такава на частно, ще платиш от 500 нагоре, така, че тя ти прави доста щедро предложение. Коронките все пак не са лечение, а естетическа корекция.
Пломби, вадене на зъб, кореново лечение - това са лечения.

Благодаря за отговора. Не съм особено съгласна, че коронките не са лечение, защото ако ти се счупи зъб, така че освен коронка, няма друг начин за лечение, значи ли, че трябва да останеш без зъб и да имаш затруднения при храненето? Естетическа манипулация са, когато някои хора не си харесват зъбите и предпочитат да си сложат нови, по-бели и по-перфектни. В моя случай не е така. Всичките ми зъби са супер зле, нямам зъб без пломба и имам 2 коронки досега, като едната дори е направена на 20 години.
Както и да е, исках да знам дали има сайт или място, където мога да прочета за всички дентални услуги, на които имам право, докато съм бременна. Ако някой знае, ако може да ме упъти.
[/quote]

Доколкото разбирам никой не ти отказва коронка, просто няма да е керамична, а обикновена. Просто ако искаш метало керамика, ще трябва да доплатиш на частно. Здравната каса покрива минимум и нямаш избор с какъв материал да бъде.

# 587
Аз си правих коронка тук след раждането, идея нямам обаче каква е, пък и зъболекарката не е ме и пита. Проблемът при мен беше, пе имах една стара коронка, но много зле направена и трябваше да се преправя. Реших да я направя именно защото беше безплатно. Смених и една пломба на съседен зъб. Няколко месеца по-късно ми се счупи този зъб на който беше пломбата, сега ще има нужда да се изгражда и да му се слага и на него коронка.
Когато правят коронки тук, взимат отпечатак венага след като е изчистен зъба, не се седи с лекарство и да се върнеш, когато се е успокоил венеца, поне в моя случай беше така. Съответно новата коронка беше много голяма и трябва да се пили, до степен че се вижда металната част отдолу. Да ви кажа наистина съжалих, че се навих да ходя на зъболекар тук, само защото ми беше безплатно. Като се приберем в бг ще трябва да правя 2 коронки (едната е на счупения зъб, защото тук ми казаха, че било по-лесно направо да се вади)  и съответно ще ми излезе по-скъпо вече. За себе си достигнах до извода, че зъбите ще си ги правя само в Бг

# 588
  • оттам, откъдето започва България
 ooooh! те и децата ми си идват в БГ, за да оправят зъби, но е важно и тук на кого ще попаднеш.  Peace

# 589
Аз си правих коронка тук след раждането, идея нямам обаче каква е, пък и зъболекарката не е ме и пита. Проблемът при мен беше, пе имах една стара коронка, но много зле направена и трябваше да се преправя. Реших да я направя именно защото беше безплатно. Смених и една пломба на съседен зъб. Няколко месеца по-късно ми се счупи този зъб на който беше пломбата, сега ще има нужда да се изгражда и да му се слага и на него коронка.
Когато правят коронки тук, взимат отпечатак венага след като е изчистен зъба, не се седи с лекарство и да се върнеш, когато се е успокоил венеца, поне в моя случай беше така. Съответно новата коронка беше много голяма и трябва да се пили, до степен че се вижда металната част отдолу. Да ви кажа наистина съжалих, че се навих да ходя на зъболекар тук, само защото ми беше безплатно. Като се приберем в бг ще трябва да правя 2 коронки (едната е на счупения зъб, защото тук ми казаха, че било по-лесно направо да се вади)  и съответно ще ми излезе по-скъпо вече. За себе си достигнах до извода, че зъбите ще си ги правя само в Бг
Ами моята зъболекарка е българка и засега ще пробвам.

# 590
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз лично съм доволна от стоматологичните услуги, които съм ползвала до момента. Сегашната ми стоматоложка е българка Simple Smile

И в БГ не всички стоматолози са стока Simple Smile важНото е да попаднеш на добър специалист, разликата е че в БГ излиза по-евтино.

# 591
Аз лично съм доволна от стоматологичните услуги, които съм ползвала до момента. Сегашната ми стоматоложка е българка Simple Smile

И в БГ не всички стоматолози са стока Simple Smile важНото е да попаднеш на добър специалист, разликата е че в БГ излиза по-евтино.
Ами по-евтино, ама ако сметна и билетите - с автобус до летището и после самолета + фактът, че в Бг съм на частно, нямам намаления, в момента все пак денталните услуги в Англия ще ми бъдат безплатни

# 592
Имах предвид по принцип и то в частност правенето на коронка, мост и други по скъпи неща Simple Smile Аз лично не си ходя в БГ за лекар или стоматолог, както казах доволна съм от това което получавам като услуга тук и се надявам и занапред да съм така.

# 593
  • Bristol
Зависи от зъбокекаря само, независимо дали е тук или в България и дали е платено или не. Ако имаш добър зъболекар в България, с който имаш личен опит, по добре да си платиш и там да ти оправят зъба. Както и ако имаш добър и изпитан вече зъболекар тук, е безсмислено да рискуваш с някой нов в България. Ако нямаш нито тук нито в България, освен късмет да ти пожелая, друго нямам какво да кажа  Crazy
И да добавя, много зъболекари се дънят при лечение и запълване на корени, преди да се сложи коронката. По това как се справят с умъртвяване на зъба можеш да прецениш колко са добри. Повторно лечение и запълване на такъв зъб, цената е двойна и често от NHS отказват да я покрият и предлагат само вадене на зъб Money

# 594
Имах предвид по принцип и то в частност правенето на коронка, мост и други по скъпи неща Simple Smile Аз лично не си ходя в БГ за лекар или стоматолог, както казах доволна съм от това което получавам като услуга тук и се надявам и занапред да съм така.
Ами да, навсякъде е еднакво, има и добри зъболекари, и не толкова. Въпросът е да намериш точния за теб. На брат ми в Бг, при положение, че е здравно осигурен, за пломба и лечение на един зъб, зъболекарят му е поискал 150 лева. На фона на жизнения стандарт в Бг, смятам, че е доста завишен хонорар. Така че, не мога да кажа къде е по-добре да се правят зъбите. Засега, след като живея в Англия, трябва да се адаптирам към здравеопазването тук, колкото и да са ми странни и непривични някои приоми.

# 595
В България по здравна каса  нищо не се поема, мисля, че е само пломба и един преглед и почти 100 % стоматологичната услуга е частна. Тук се поемат доста повече неща и както е казала Мери и тук и там е важен специалиста при който си попаднал.

Аз и в БГ имам страхотна стоматоложка и тук - късмет Simple Smile

# 596
  • ENGLAND
Е, как ще се поемат доста неща тук, нищо не се поема, плащаш си като поп за всичко, дори и задължителния профилактичен преглед на всеки 6 месеца.
Тук ми направи моя зъболекар пломба за над 50 паунда, амалгама, с упойка, накрая като мина упойката не можах да си затворя устата. След месец в България моята зъболекарка се хвана за главата, пак стъргане, нова пломба, че и още две направих за общо 50 паунда, бяха най-скъпите керамични.
Илейн, твоята зъболекарка не е ли в майчинство сега?

# 597
Дорет имах предвид, е се плаща минимално по здравна каса и в България си плащаш, нищо безплатно няма и не можем да очакваме да е.

В майчинство е, април се връща на работа.

# 598
Зависи от зъбокекаря само, независимо дали е тук или в България и дали е платено или не.

Подкрепям с две ръце. Смених над 10 зъболекаря и все с препоръки в Бг и когато най-накрая намерих кадърен, трябваше да ми отваря всички зъби един по един да ги преправя, че и щети по венеца имам + едва закрепи положението с пробита кост и май скоро ще трябва да се мине на следващо ниво. Но съм му повече от благодарна, че ми спести процедурите на онзи етап и ги отложи 10-на години във времето.

Тукашната стоматоложка е невероятна. Повече от доволна съм.
Ако не приравняваме валутата, тук е по-изгодно да си правиш зъбите по ЗК (за £53,90 в рамките на два месеца всички зъби за пломби и лечение на канали, ако ще и десет да са). А повечето услуги са на същите цени - пломба извън NHS е £80, коронка - £230. Няколко зъба правихме вече, бели са пломбите и нищо не сме доплащали. Отчупи се крайче на един зъб, отидох, прегледа го обстойно и каза, че не пречи да остане така, освен ако не ми дере и предложи в бъдеще като правим друг зъб безплатно да ми го оправи. Безплатно залепи отлепената коронка на ММ слагана преди 2г в Бг.

# 599
Е, как ще се поемат доста неща тук, нищо не се поема, плащаш си като поп за всичко, дори и задължителния профилактичен преглед на всеки 6 месеца.
Тук ми направи моя зъболекар пломба за над 50 паунда, амалгама, с упойка, накрая като мина упойката не можах да си затворя устата. След месец в България моята зъболекарка се хвана за главата, пак стъргане, нова пломба, че и още две направих за общо 50 паунда, бяха най-скъпите керамични.
Е, аз говорех по време на бременност и 1 г. след това, всичко е напълно безплатно. Затова ще гледам да се възползвам сега - да пооправя тези, които са най-належащи, защото знам, че след раждането зъбите ми ще са страшно зле.

Общи условия

Активация на акаунт