В момента чета...50

• 70 429
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
И аз като Миж за Братя Грим. Grinning

Гробна тишина от Ентусиаст отказаха да ми я добавят към поръчката на последната промоция  Crossing Arms ама и аз се сетих на следващия ден, че искам И нея, писах им, но.. греда. Grinning Sad

# 61
  • София
Защо от "Ентусиаст" бе, Мери? Тя е  на "Колибри"  Peace

# 62
  • София
Мери, ама "Гробна тишина" е на Колибри, така че не се изненадвай, ако от Ентусиаст са ти отказали  hahaha.

Аз прочетох новата на Филипа Грегъри - "Три сестри, три кралици". Супер е, препоръчвам я на фенките Simple Smile.
Сега съм на "Убийства в Декагона" - много исках тази книга и съм супер доволна към момента.

# 63
Вени, понеже си чела Петата купа на Симънс, да те питам много ли е тежка за четене? Задавам този въпрос, защото не съм много сигурна дали е удачен вариант да я почвам веднага след Ние на Евгений Замятин. Знам, че е криминален трилър, но стилът на Симънс е по-особен и като нищо ще е с идея-две по-тежка от типичните за жанра книги. Пък и доста обемиста виждам, че е: 664 страници newsm78 Прочетох 1/4 от Ние и не очаквах така да ме зашемети, а имам още 3/4 до края #Crazy

# 64
  • София
Ich_Will_, не зная какво влагаш в понятието тежка. Ако става дума за кървави убийства - не, в никакъв случай. Дори не бих я нарекла типичен криминален трилър. Стилът на Симънс наистина е особен. Аз например не можах да изтърпя "Ужас" и го зарязах, но "Петата купа" макар да ми вървеше по-бавно, ми беше много по-интересна. От тази книга разбрах защо Симънс има толкова много фенове.

# 65
Под тежка имам в предвид натоварваща. И повече ме интересува дали е подходяща за разтуха след такова четиво, каквото е Ние. Ако не е, ще се насоча към друга.

# 66
  • София
Не бих я определила като натоварваща, но и не е класическото разтоварващо четиво. Пробвай я, така сама ще си съставиш мнение Simple Smile.

# 67
  • Mostly in my mind
Хепи Миж, илюстрирано ли е изданието на Братя Грим?
Иначе и аз като вас си мислех за 3ти март.  Grinning

# 68
  • София
Хепи Миж, илюстрирано ли е изданието на Братя Грим?
Иначе и аз като вас си мислех за 3ти март.  Grinning

Да, илюстрирано е, с черно-бели илюстрации, но не са са всяка страница. И хартията ми се стори хубава.
Изобщо, "пипнато" е изданието  Peace

# 69
Деско благодаря за темата Hug

Снощи приключих Синът на Ной - Е.Е.Шмит. Отново завладяващо, докосващо душата четиво. Мисля, че от Кръговратът на незримото най-много ми допада или може би наравно с Оскар и розовата дама.

Днес мисля да почна някое леко трилърче, ще се запознавам с Камила Лекберг - Ледената принцеса. Тъй като мненията за нея са за по-слаба авторка, ще преслушам първо нея, преди да се отдам на тежката артилерия.

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 09:43 от Kosty

# 70
  • София
Чета "Жената в капан" на Юси Адлер-Улсен.

Вени, новата на Филипа Грегъри за кои кралици е?

# 71
  • София
Чета "Жената в капан" на Юси Адлер-Улсен.

Вени, новата на Филипа Грегъри за кои кралици е?

Magrat*, дано останеш доволна от Юси!
"Три сестри, три кралици" е заглавието на романа и се отнася за Катерина Арагонска, Маргарет Тюдор (сестра на Хенри VІІІ, която става кралица на Шотландия) и Мери Тюдор (и тя сестра на Хенри, но е била кралица на Франция, макар и за малко).

# 72
  • Ямбол
Започнах да чета "Лотарията" - Хулио Кортасар, но нещо не ми спори, особено след силната на Теорин. На около 5% съм и се въртят едни глупави диалози, които имам чувството че се повтарят до втръсване. Ако някой е чел книгата, моля да каже, дали си заслужава да се напъвам или няма да се промени усещането ми от началото до края и ще я зарежа, че си имам други хубави книги приготвени за четене.

# 73
Прочетох "Законът на Бош" на Майкъл Конъли. Хубав роман, харесвам книгите от поредицата за Бош.

Започнах "Светкавица" на Дийн Кунц. В началото съм, но четенето върви. Интересна е.

# 74
  • Пловдив
Аз приключих " Три ябълки паднаха от небето". Като цяло увлекателна история, макар и малко в повече да ми дойдоха подробните описания на повечето неща. Не бих я определила като книга на 2016, както я нареждат в някои книжарници. Доста елементарно написана, но пък те влече да я дочетеш докрай.

Скрит текст:
Краят ме остави объркана, трудно ми е да си представя, че такова нещо може да се случи на едни "старци", както ги наричат.

Сега започнах "Домът на коприната", доста интересно начало, дано и нататък да не ме разочарова.

Общи условия

Активация на акаунт