Колко струва една сватба?

• 50 099
  • 222
  •   1
Отговори
# 30
  • София

sea.sea,ти ходила ли си на цигански сватби????Знаеш ли те какви суми дават??Щот аз знам:най-далечните дават по100-150лв,а близките от 500 до 1000!!!

А ти някога да си чувала за изразите " Циганска работа", " Цигански изпълнения" и т.н  Wink

# 31
Да, и освен, че вдигат сватба, купуват и булка за около 50 хилки. Знам, защото ние си ги имаме доволно в нашия район.
Да не говорим колко злато се дава. Но, сега няма нужда от забележки. Циганска работа си е просто израз, който се използва в много подобни случаи.
За мен лично не е важно кой колко е дал и не съм смятала дали ще си избия парите. Факт е, че  даже получихме отгоре, което наистина е рядкост. И какво от това.?
Моя приятелка ми направи лошо впечатление като седнахме на кафе и попита едни наши познати,които наскоро се ожениха и сега кажете,най-важния въпрос-Избихте ли си сватбата? Outta Joint
И се хвали,че те били събрали почти толкова, колкото и са дали.  Mr. Green Добре, че не й казах че ние сме на плюс. Joy луда работа
 Кой колкото може ще даде. И ако иска ще даде подарък, ако иска пари-никой не може да задължава, това е гост, човек поканен от уважение и защото ти е близък, а не касичка и спонсор Crossing Arms

# 32
Мис, питали са ме колко ни е струвала сватбата. Разбирам такъв въпрос, защото човек е хубаво да има идея, аз питах моя приятелка с 50 госта - каза 5000. То викам бива. Не че не стана 100 броя нашата и двойна сума. Но и мен ме питаха някои, дори с ММ съм била при някои случки: " Кажете сега, избихте ли сватбата". Някак ми е неудобно да кажа да, само на най-близката ми приятелка признах кое как стоеше. По принцип обяснявам тоо зависи от роднините и дали каниш истински приятели, а не такива за банкомат само. Както и как ще се постараеш за сватбата. И хората сами отклоняват темата. Смятат - ми то толкова гости поне по толкова лв трябва да дадат, за да се избие, тц няма как да стане и ме гледат лукаво да изпусна инфо. Да вметна непоканени все разсъждават тия неща. Трябва ли да обяснявам, че мой роднина купи хем подарък, хем ми преведе 2хил. А свекърите бяха щедри във всяко едно отношение. То вече става клю работа и хвалене.

# 33
шоколадче, аз нямам против да питат, но някои изказвания звучат гадно, в смисъл да много пари се дават, да човек му се иска да си ги възвърне-хубаво, обаче мен ме дразни подобно отношение към сватбите като цяло.
Аз лично не съм питала никой колко му е струвала сватбата, винаги ми е било неудобно, не знам защо. Мене са ме питали и съм казвала, в това няма нищо лошо. Човек наистина трябва да си направи сметката горе-долу. Аз затова се включих в темата, защото съм прясна младоженка, а и всичките ми близки се изпоженихме в една година и мога да дам полезна информация. Simple Smile
Цитат
Трябва ли да обяснявам, че мой роднина купи хем подарък, хем ми преведе 2хил. А свекърите бяха щедри във всяко едно отношение. То вече става клю работа и хвалене.

Скрит текст:
ами то тези любопитните и дето само злобеят точно такава реакция заслужават-да се похвалиш, та поне да има за какво да ги е яд  Mr. Green  Wink и при нас имаше доста щедри суми от бабите и по-близките, ама не съм тръгнала за казвам кой колко дал,много е грозно ooooh!

Последна редакция: ср, 21 дек 2016, 10:41 от Miss_Bingley

# 34
Мис, ееех липсваше ми. Няма да спамя повече темата, ама ме разсмя от сърце със скрития текст Joy Онази тема я зарязахме и не знам коя до къде я докара.

# 35
Мис, ееех липсваше ми. Няма да спамя повече темата, ама ме разсмя от сърце със скрития текст Joy Онази тема я зарязахме и не знам коя до къде я докара.

Hug  bouquet
ми така е де  Grinning
спираме да, а пък ако авторката има въпроси, да пита, мога да направя примерен разбор на разходите горе-долу,това ще й е най-полезно  Simple Smile

# 36
  • София

Скрит текст:

И мен са ме питали колко е струвало и дали сме избили. Отговаряла съм.  Rolling Eyes Аз не помня да съм питала.  newsm78 Но съм съгласна, че каквато и да е сватбата - малка, голяма и т.н не трябва да се отбива номера.  Rolling Eyes

# 37
Моята сватба в Русе излезе около 10000 лв. за 80 човека.

Спестих от следните неща:

1. Ползвах роклята от сватбата на сестра ми;
2. Бижутата ми (освен халките) бяха обеци за 5 лева;
3. Бельото ми също беше обикновено;
4. Фотографа, за което много съжалявам.

Тези неща не ми попречиха да изглеждам много добре и никой не знаеше кое колко струва и откъде е взето.

Не спестих от красив ресторант, хубава храна, добър диджей.

Гостите дават по около 50 лв. на човек, рядко повече. Само роднините разпуснаха кесията. Grinning

Успех с организацията!

# 38
50 лв. за София не ми се струва много - нали трябва да си покриеш куверта и да остане нещо отгоре за подарък? Особено за младоженци, които не са богати, сватбата сериозно бърка в джоба.

# 39
  • София
При нас имаше и няколко човека, които дадоха под 50, но знам, че наистина не са имали възможност за повече, няма за какво да се сърдя, напротив,радвам се, че успяха да присъстват.  Peace

# 40
50 лв е нещо като минимум, но все тая кой колко ще даде, даже и нищо да не бяха сложили в плика все тая - гости се канят, за да споделят радостта ти, а не да плащат сватбата.

# 41
Цитат
Гости се канят, за да споделят радостта ти, а не да плащат сватбата.
Напълно споделям  Peace
Реших да се включа, че като гледам как ги размахвате тези 10хилки без свян...  Laughing
Според мен е твъъърде неточно да се каже еди-колко-си лв. за еди-колко-си души.
Emilia_89 е изредила неща, които иначе варират в огромни диапазони:
-роклята може да е шита или 2ра употреба за 100лв., някой може и да иска да даде 1000лв.;
-за бижутата и бельото важи същото;
-някой може да реши сам да украси ресторанта с цветя и да спести немалка сума за агенция и т.н.
По-правилно за мен е не да се отсече сумата според населеното място и броя гости, а всеки да сподели разходите си по пера, за да се направи по-точна преценка  Wink

# 42
Момичета, аз мисля, че не трябва да се пести на първо място от добър ди джей, защото това наистина е най-важният човек на сватбата - той може както да направи купон за гостите и младоженците, така и да съсипе напълно тържеството с тъпи, пиперливи шегички, анекдоти през 5 мин. и просташко бръщолевене. Затова трябва да се наемат само проверени и доказали се хора. Така или иначе разликата между най-смотания и най-добрия е не повече от 200-300 лв. И затова моят съвет е да се започне оттам. Гостите след време няма да помнят точно каква ви е била украсата и жилава ли е била пържолата, но всички ще помнят как са си изкарали. И затова огромен принос има ди джеят. Wink
Другото, от което масово се пести, е видеото. Около 40% от двойките не наемат оператор, което също според мен не е ок, защото снимките са си снимки, но е друго пред себе си след години да виждаш жива, динамична картина и то с хора, които за съжаление няма да са цял живот до вас..
От друга страна смятам, че от агенция съвсем спокойно може да се лишите и вие да въртите телефоните и да уговаряте нещата, естествено, в случай, че не подготвяте сватба от чужбина. Simple Smile
 Затова моят съвет е: избирайте и спестявайте разумно! :*

# 43
  • София
По принцип, никога не успява човек да се вмъкне в бюджета (както като прави ремонт)...Ние тръгнахме с идеята за 10 000лв, после вдигнахме на 12-15 000лв, накрая като теглихме чертата се оказа, че сме дали 19 000лв.  Но колко за кое перо ще отделите решавате вие:

Ние спестихме от:
  • костюм, обувки за младоженеца. Купи си само церемониална риза, която едва ли някога ще облече пак за 200лв.
    моята рокля беше много евтина и достатъчно елегантна. обувки си имам, бижута също.
    покани не сме правили освен електронни (нямаше време)
    видео -оператор категорично не искахме
    не сме си наемали кола

Пренасочихме пари за нещата, на които ние държим:
    • истинска жива музика с музиканти от известен пиано-бар
      изискана храна и напитки
      място - красиво, неповторимо, навънка, но за съжаление се наложи да не сме в София, та освен, че всички гости се наложи да пътуват, поехме и хотелът.
      живи цветя,
      изнесен ритуал
      уникален фотограф(ка)...

Перата от които можехме да спестим, но се подлъгахме тогава са:
  • глупавата сватбена агенция
    наемът на покривки, столове и т.н от агенцията...вместо да ползваме тези на ресторанта безплатно....
Може би щяхме да се вмъкнем наистина в 13-15 000, ако нямаше агенция, хотел и ресторантът беше по-евтин. Освен скъпата храна, плащахме и по 10лв такса "бушон" за всяка бутилка, внесен алкохол....

Повечето гости наистина ни подариха плик с пари, но сумите най-често бяха по 150лв на човек. Имаше и доста повече. Ние очаквахме по-малко. Покриха близо половината ни разход. Останаха ни незабравими спомени на всички.
[/list][/list]

# 44
10лв такса "бушон" за всяка бутилка

Само да вметна една поправка - таксата е "тирбушон" Simple Smile И 10 лв на човек е убийствен и напълно безмислен разход.

Общи условия

Активация на акаунт