Боледуване на децата ни - тема 46

• 59 934
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Те с грип няма как да ходят на даскало, и да искат. Така ще ги отреже, че...

# 586
Бяхме на преглед. Каза, че е грип, мъжа ми също ходи на преглед, на него му изписали витамини, авирон и флудитек.
Трябвало още в началото да дам авирона, но иначе го изписа аз всеки случай. Понеже от сутринта не е вдигал Т според нея се е и справил сам.
Киндеримун, Синулан и Ксизал си остават. Добави проспан за кашлицата.
Яд ме е че аз като взех авирона, не му дадох  и на него, понеже мъжа ми ме спря, много съм го тъпчела с лекарства. Както и да е, за др път ще знам ако някой от нас се разболее така. Надявам се само да не е скоро. .... Sad

# 587
Благодаря ,Мария ,сега ще звънна на ММ да купи,че навън адски вятър  #Crazy

# 588
Авиронът ако е на таблетки, защо трябва да се разтваря?
Мен днес пак ми е отпаднало. През нощта сънувах и едни гадости.
Не знам дали след вчерашното подобрение не ме започва отново.
Ей, няма да обявят грипна епидемия. Ще чакат да се изпоразболеят още деца.
Моята мисля да я задържа и седмицата след ваканцията.

# 589
Е да, но като преминат първите два три дни и се подобрят и хайде на училище и градина...а то са заразни докато бухат.. дории да е намаляла кашлицата.

Деси, споходил ви е значи Close   Бързо да  минава !
Бързо влизане в редиците на здравите и на останалите болнички !

# 590
  • Варна
Как овлажнявате въздуха в стаята,в която спи детето ?
Хах, аз и преди съм писала, но нямам никакъв проблем с овлажняването. В момента в стаята работи обезвлажнител, влажността е над 80% ooooh! Ужас ужасен!

# 591
  • Северозапада
Ние бяхме така в София. Едната зима взехме ел. абсорбатор за влага, всеки ден изсипвах събраната вода. Вода се стичаше по прозорците постоянно. Тук е сух въздуха в апартамента, нищо че сме на брега на Дунава. То за сега тази зима си е суха, почти няма мъгли. И аз държа чашка на радиатора в спалнята, а понякога и мокра кърпа. Също гледам и да не е топло, защото ММ постоянно усилва парното. Когато е изключено през нощта, спим най-добре.

# 592
Ох,момичета. На моето момче от тромбоцитите беше с кръвотечение от носа. Ама нали беше и с хрема, баба му решила,че е спукал капилярче при издухването...пък устните решила, че са напукани(щото той така ги облизва някой път, че и то това ги е разкървавявал).

Иначе за маските и другите мерки...след тоя случай сигурно и аз ще съм в този клуб на засилено пазене от бацили Naughty

# 593
Явно ще я водя при ЛЛ за да видим какво става с нослето.
Но сега с тези грипове ... ще се наложи да почакам.

# 594
Нашите тромбоцити винаги са били в норма, когато сме пускали кръвни. Някакво по-специално изследване ли се пуска или от проста ПКК може да се види също newsm78

# 595

Момичета, тези противогрипни мерки не са ли малко прекалени.
И на мен ми се виждат прекалени, чак толкова не е добре за психическото ми здраве

Аз хич не претендирам, че съм в добро психическо здраве. Ама и по-зле съм била.  Mr. Green
Скрит текст:
Връщам се към темата за прекалените мерки, извинете! Силви, с две думи като си била бременна те е било страх заради случките с други бременни. Ами я си представи да видиш собственото си дете в безсъзнание, с обърнати очи, цялото в конвулсии... и нямаш идея дали и кога ще спре този ужас и дали ще имаш същото дете след това. Освен това, тази незрялост на нервната система, която е причина за фебрилни гърчове, може да е причина за податливост на грипни усложнения откъм нервната система, които пък от своя страна могат да имат необратими последствия. Грипът е много опасна инфекция за моето дете. Не бях се страхувала, не бих се страхувала, ако тези рискове не засягаха моето дете.  Блажени се незнаещите.

# 596
  • гр.София
Тета да,от обикновена кръвна картина се вижда как са ттомбоцитите. Вече ако има проблем,в хематологията се правят разширени изследвания.
Лисе,има разлика от кървене при спукан капиляр или от по-силно издухване и кървене при ниски тромбоцити. Повярвай ми,ще познаеш ако нещо не е наред. Освен това,кървенето заради ниски тромбоцити почти не подлежи на спиране,или много трудно в домашни условия без определени препарати за това!

# 597
Мутафова, така е, разбирам те напълно. И мен ме страх за детето, тя боледува тежичко като я хване, но гледам да не психясвам много, защото съм податлива на паника и параноясвам, почвам да се вглеждам във всичко и да търся симптоми, то и моето не е здравословна доза параноя.

# 598
О, аз също не съм съвсем наред Mr. Green Хич и не претендирам да съм модел за подражание и че моето поведение е ок и нормално:naughty: Ненормално е, но и обстоятелствата са ненормални при нас, та затова така Peace  Даже тези ми мерки ме успокояват и внушават усещането, че държа нещата донякъде под контрол.
При  деца без нашите проблеми няма нужда от такива мерки. Разбирам това и го уважавам. Както и се се надявам на реципрочно разбиране Rolling Eyes

# 599
  • София
Тете, мутафова - как се постъпва при фебрилен гърч? Да кажем, хипотетично, че малкият вдигне висока Т и направи гърч. Какво лекарство трябва да имам под ръка и какво трябва веднага да направя или да не правя? Онзи ден и племеницата е направила гърч.

Силве, тук те знаем каква паника си, споко. Хич не се оправдавай  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт