Боледуване на децата ни - тема 46

• 59 898
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Изпих един колдрекс и ми светна и май и гласа се оправи.

# 646
Месечинка доживя да има сняг и при тях Party

Моят се пазари за излизането, пльоснал се е тук като бей на дивана иииии ми се опъва. newsm78

# 647
  • shumen
Тете,хаха,и моя се е тупнал тука до мене и се пазари,ама да излизаме.

# 648
  • София
Ние днес ще стоим вътре на топло. Много са омърлушени, може и да имат малко Т. А навън не е много студено. Сега гледах термометъра - показва 0 градуса.

# 649
Не знам,колко време ще качва темп.,но и ние като лайт...Започна с 2-3 пъпки в сряда вечерта и темп.37,2.И аз си мислех,че ще мине леко,но...Тая нощ в 2ч.беше 39.В 7ч.39.Сега я меря.Топла е.Има доста пъпки по лицето вече.Видя се в огледалото и се разплака.Милото ми детенце.

# 650
Аш, замери ги... Какво стана с братовчедското детенце-поосефери ли се милото?

Моят уж искаше навън, ама май пО-му се гледа ТВ на топло Rolling Eyes

Уми, да ги оставите тези пъпки в старата година. Новата да не избиват вече ви пожелавам.

# 651
Ние сме вкъщи. Црп беше спаднало. Не знам аз какво лепнах, но ме започна и коремът вчера, а днес стомахът. Не съм имала киселини и рефлукс от години, а сега ме свива стомахът и ми пари. Сега ме е страх да изпия авирона. Струва ми се, че грипът е на тласъци. Един ден човек се чувства по-добре, на следващия пак зле.
За т аз почти не вдигам, дори при грип, или е около 37 и нещо, но пък дълго влача, докато се оправя напълно.

# 652
Милото детенце ,Уми.
С какво мажете пъпките ?

# 653
Ми,Лисе,някаква течна пудра и изписаха.Действа успокояващо.Друго нищо.Не знам с какво да мажа.То и това дето го има в бг,тук в повечето случаи го няма.Снощи с влажно памуче със смрадлика съвсем лееко,колкото да сваля засъхналата пудра ги обтрих и намазах пак..

# 654
Тета, благодаря че попита. Засега няма температура.
Май няма никое друго дете като моето в темата. Вдигне ли температура значи е бактериялно  Confused Това такива да вдигне и да викам вирус или грип тц.... Детето си продължава спокойно по 6-7-8 дни с температура докато не дам АБ. Защо и толкоз се ужасявам от тази температура. Знам че сама по себе си е нещо добро, организма се бори, хубаво, даже съм от тия дето са оставяли без да свалят температурата много пъти,  но не се получава. Тия ангини ще ме съсипят. И от там и страха какво ще правим и какви антибиотици ще се пият.
Когато беше по-малък, до 3 год почти не е боледувал е имал два пъти температура, веднъж за ден и веднъж 5 дни по 38°. Тогава не се е залежавал и си личеше че е вирус. А сега рязко температура, залежаване, не се храни,не пие. Ами че то бронхитите миналата година по-добрия вариянт били. Поне без АБ минавахме  ooooh! Това в сравнение имам предвид. Иначе и тогава хич не беше розово.
Ние с мъжа нещо сме разбутани, гърла, покашляне.

# 655
Лино, аз какво мисля....това, че за конкретната бактерия в момента даден АБ не действа, не означава, че в бъдеще при друга бактерия няма да действа.  Всеки случай е крайно индивидуален. Затова и при всяко заболяване се прави отделна антибиограма, за да се види бактерията дали и към какво е резистентна. А не че като излезе стафилокок например, и той винаги ще е резистентен към пеницилин например, щом веднъж е излязъл резистентен към този АБ...толкова различни са бацилите, затова и винаги се прави антибиограма. Не стана много ясно, но все пак...
Не се притеснявай за бъдещи заболявания, че АБ няма да действа. Правете си МБ с антибиограма, и така ще разберете кой АБ е подходящ. И сега кво, здрави ли сте вече в крайна сметка newsm78

При ангините файда няма да го оставяш с Т и без лечение, и да чакаш сами да отминат, според мен. Коварни са ангини, лекувайте ги своевременно, а не след 5-6 дена Peace Особено бактериалните - пак да напомня, че и на 40 градуса не умират повечето бактерии, та няма смисъл да се опитваш да ги "печеш" с високата Т.

# 656
Тете, Дани, според мен вашите малчугани са от по-здравичките и устойчивите (ако не броим черната серия на Дани, но дано е изключение), на Ашчето дечицата също. Боледуват, но бързо се подобряват, реагират на лечението, сопол могат да преборят и на крак. На Хоуп детенцето също. Има и други мами. Дано да са здравички дечицата ни  Hug

# 657
Уми,дано мине по-скоро  Hug

# 658
Добре де, ако са ангини, не трябва ли тези сливици да се стабилизират по някакъв начин. Хайде ваденето е крайна стъпка след като е опитано всичко. Тук изписват някакви облъчвания, доколкото знам. В темата за третата сливица една майка си беше купила и някаква лампа, ама каква точно не помня. Моето беше с голяма трета сливица и големи небни. Особено едната небна беше станала трета степен, а другата втора. Един унг ми каза, че няма да спаднат, а просто гърлото ще порасне и няма да пречат. При нас главно вирусите са много проблемни.

Уми, бързо да оздравява малката.

# 659
Момичета,цикабио ли беше кремчето,с което можехте децата при варицела?И друго.Мога ли да си я изкъпя само с водичка?

Общи условия

Активация на акаунт