194-ти Немски коледен базар

• 66 580
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
  • Germany
Ами при нас в 4ти клас наличният учител не беше реагирал особено адекватно. Дете с Т, го беше разхождал навън в 2 посред нощ за да му минело. Звъннали на родителите на другият ден следобяд, след като детето почти припаднало. А за телефоните ми е болна тема - аз съм на 42г и винаги звъня на баща ми, като стигнем някъде след по дълъг път. Искам да имам връзка с детето си! Като не може мобилни да имат достъ до стационарен 1 път на ден. Не съм го делила от класа и 2та пъти, но не беше комфортно и за двама ни, а 2рият път имаше тел. скрит в багажа и ми звъннеше вечер от тоалетната да се чуем за минута.

# 646
При нас т.нар. зелено училище или Klassenfahrt, беше за 1 път в 3 клас, може да бъде в 3 или 4 клас като е задължително. Ходиха заедно двата 3 класа с 4 учителите. Спаха в хостел с Програма с игри и забавления. Трябва да имаш много сериозна причина, за да не отиде детето. На социалните и безработните, това зелено училище се изплаща от Социаламта. Децата бяха очаровани. Ходиха за 5 дни. Смята се за част от порастването. След това в гимназиите при нас в Хесен по  различно време има подобни, които също са задължителни. Едно такова училище има 6 или 7 клас, когато ги водят да се учат да карат ски.

# 647
Ами ако много се притеснявам за детето, бих се самопредложила за доброволен придружител, в малките класове винаги родители - помагачи са добре дошли. От 5-6 клас нагоре вече не.

# 648
  • Германия
При малките екскурзиите са още от първи клас  (в близост до 20 км). Седмица преди това имат Lesenacht в училището , за свикнат да спят сами и на чуждо място. Първата година ми беше много притеснено заради Фаби, е добре, че учителката свестна и веднага ни звънна, като почнал да повръща.Втората вече позната обстановка- всичко мина без инциденти. Телефон и електронни играчки не са позволени (най-вече заради страх от изгубване и не поемат отговорност в такива случаи ).При големите пък разрешиха телефон само първият следобяд и след това им ги бяха събрали.Германските майки се радват на дните спокойствие, докато децата са по екскурзии   Crazy

# 649
   Дъщеричката ми беше тази седмица на такъв лагер,с две нощувки./3 клас / Във ферма, помагали са да хранят и поят кравите,правили са масло ,кашкавал.
Скрит текст:
Обадиха ни се да я приберем последната вечер/с температура/ и имахме възможността да разгледаме.Много ни харесаха условията.Детето също е с прекрасни впечатления.За първи път се делим...Забраната за ползване на телефон е неприятна и ненужна.Нормално е да го чуеш как е пристигнало,да си кажете "лека нощ".Съученици са носили и тайно   са си говорили с родителите.

# 650
При малките екскурзиите са още от първи клас  (в близост до 20 км). Седмица преди това имат Lesenacht в училището , за свикнат да спят сами и на чуждо място. ...

И при нас.
Още на Lesenacht се бяхме запритеснявали. На сутринта в 8 тълпа родители пред у-щето , а вътре даскалица и лапета спят ...непробудно  Twisted Evil
 Малкия, 1 клас, беше предната седмица за 3 дена на класенфарт. Изпратихме ги на гарата с раниците, прибрахме си ги от гарата ... не са имали телефони. Пътуваха на около 60 км . и после са имали разходки, игри и не знам какви други забавления, но няма оплаквания. Време са имали разкошно  Peace

# 651
Благодаря ви за отговорите момичета!

# 652
  • Пловдив
   На дъщеря ми екскурзията миналата година се проведе в някакъв център за обучение. Той обаче се оказа в женски католически манастир. Вечер и сутрин ходили на служба. Всички, включително две турчета. Да уточня, че тя учи в нормална гимназия и никога не е посещавала часовете по религия.
   Вечерта им сервирали варени картофи. Ние вкъщи картофите си ги белим, та и тя там си ги обелила, обаче се оказала единствената. Всички други си ги изяли целите. Минала някаква монахиня и казала, че не е добре да се хвърля храна и че в кората са най-полезните вещества на картофите и трябва да ги изяде. И дъщеря ми толкова се шашнала, че си изяла обелките. #Crazy
    Иначе беше много доволна, играли са отборни игри и са се забавлявали.
    Телефоните си ги носиха, но пък в манастира нямало обхват, та все тая. Simple Smile

# 653
На Schullandheim водиха щерката веднъж за седмица в Sonthofen, което е хижа с училище за ски.
Умрели бяха от студ, топлата вода не достигала за всички деца, храната, която им сервираха не им стигала и още други оплаквания имаше от нейна страна. Тогава се прибра с 5 кг надолу. Големият ми син отказа въобще да ходи на това пътуване, защото е традиция на гимназията да ходят в 7 клас да учат ски.
Другите екскурзии, на които са ходили преди това, са били с нощувки в Jugendherberge и са били винаги с някаква разнообразна обучителна цел - в пчелин, в работилница за доспехи и разни други такива.

# 654
Забравих да спомена циркът с телефоните - през деня им ги прибираха и вечер им ги даваха само за половин час, колкото да се нареве по телефона и да си легне изтощена от умора - това за лагера на ските.
За другите пътешествия въобще не са им разрешавали да си носят телефоните

# 655
Телефони, таблети и други електронни джаджи при нас въобще не разрешаваха да се вземат  - целта беше децата да играят заедно, а не да си гледат телефоните. Това в 3 клас. Не съм се притеснявала, знам, че случили се нещо, веднага ще ми се обадят, както и правят в училище. При пристигането госпожата се обадила на председателката на родителския съвет, че са пристигнали благополучно, тя на следващата майка и така направихме телефонна верига, както се бяхме разбрали предварително. Никакъв проблем. Лично аз съм ходила на лагери от детската градина, тогава пък  въобще нямаше телефони, е родителите ми не са умрели от притеснение, а лагерите бяха за по 14 дни.

# 656
The Game, Joy.

В нашата детска градина бъдещите първокласници нощуват веднъж там. Моето хлапе се съмнявам да участва в мероприятието, но знае ли човек... до юли-август има време. Никога никъде не е спал без нас.

Стоплихте ли кокалите? Аз от 4-5 дни ходя със сандали; никога не съм ги вадила толкова рано. Shocked

# 657
Стоплихме кокали, развъртяхме педали ...децата бяха предупредени от всякакви съседи да ритат топката в някоя друга посока  Twisted Evil

# 658
Синьо, и аз навремето се чудех дали синът ми ще остане да спи в градината.  Wink Но толкова се бяха забавлявали, че на сутринта не искаше да си тръгва.  Party

И при нас последните дни беше топло и слънчево. Днес е малко по - хладно и ще водя големите на кино, а с малката ще се разходим и ако ни стане много студено, ще обикаляме по магазините. Дано да не е пълно с народ, че хич не обичам тълпите.

# 659
Стоплихме кокали, развъртяхме педали ...децата бяха предупредени от всякакви съседи да ритат топката в някоя друга посока  Twisted Evil

Bandiera rossa,
събери волни пожертвувания от недоволните съседи за направата на малко футболно игрище на вашата улица, като в училищата с настилка и висока телена ограда. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт