Януарски сладури на годинка 6

• 9 915
  • 265
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Редовно ви чета, но не успявам да седна да пиша. Дребното непрекъснато ми виси на крачола, а като се заиграе с брат си, гледам да свърша нещо в къщи.

Иваничка, добре дошла в София. Да за детската кухня е така 30 буркана и 60 капачки. Искат за да имат за смяна, защото при изваряването бурканчетата се чупят, а капачките ръждясват.

Мия, в началото на Ева може и да не й харесва ДК, но ако настояваш ще свикне Simple Smile.

Кръщането мина много добре, Виктор се държа мъжки, изобщо не плака, но и аз му бях запушила устата с бибероната Wink. Ако ви се гледат снимки ето http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=36670

# 76
  • Sofia
MIA според нашия лекар вече трябва да намали наддаването и да е по около 200 гр. на месец, а не по половин килце както Тея беше качила. Яде само храната от кухнята + една допълнителна филийка с нещо намазано за едната закуска. Пие един сок от 200 ml. и водичка колкото поиска и понякога хапва и царевични пръчки или солетки. Тича като бясна и не сяда на дупето си и от къде ги качи всичките тези килца не знам.

Ние сме на консултация между юни и август - когато решим. Трябвало в този период да и се прави реимунизация с капките в устенцата /забравих за какво беше/.

Ivanichka - точно за държавната МК става въпрос, но в Младост - явно във всеки район е различно.

Кате за съжаление положението с детските домове винаги е било такова. И проблема не е толкова че децицата са по 2 или 3 ами че няма информация от къде можеш да си осиновиш и трябва сам да обикаляш и да търсиш. Познавам една жена дето си харесала момиченце и като и казали че си има и братче взе и него и то от Русия ги доведе - тук не намерила. А онези по върховете ги интересува колко голяма къща ще си построят и каква ще им е банковата сметка.

# 77
  • Sofia
Аsa снимките са страхотни и Виктор наистина много добре - да ти е живо и здраво християнчето!!!

Кате всичко ще е наред с Мишока, а твоите притеснения са си нормални за една майка. Хубаво е че татито ще е до теб и двамата по-лесно ще се справите с палавника след опарацийката.

# 78
  • Варна
Благодаря Ви за подкрепата Hug!
Аса, много е сладък Виктор Heart Eyes!

# 79
  • София
Asa, наистина е голям сладур Виктор, пък и Калоян, пък и отегчената госпожица до него, пък и кръстника е симпатяга, а майката е ясно Mr. Green Много ми хареса идеята, че сте седнали на столчета, докато ви "обработват", много по-удибно е!

Току що заместих Милумил 3 с Фризо 3, че този милумил ми идваше доста скъпичък и бях трепнала, че маймуната няма да го иска, ама тя си омете шишето за мое щастие Grinning Та никой не ми каза каво е хемангиома? Ще ме карате да се ровя из нет-а сега.

# 80
  • София
Кате, не се притеснявай от пълната анестезия. Доколкото знам на бебета и деца не им правят частична. И по-добре. Още повече, че не могат само главата да я обезболят.  Аз Калоян така го родих. Упойката действа само докато го оперират, пък и при вас това е само козметично. Честно казано аз пълната упойка я предпочитам пред частичната. Успех и стискаме палци!

Мия, Виктор си е на Фризо откакто съм го отбила. А Фризо 3 направо така ухае, то май си е за по-злояди деца. До сега, нищо че може да е ял до пръсване, задължително изсмуква едно шише от 200 грама преди заспиване. И отказ не е имало Simple Smile

# 81
  • София
Мия, Виктор си е на Фризо откакто съм го отбила. А Фризо 3 направо така ухае, то май си е за по-злояди деца. До сега, нищо че може да е ял до пръсване, задължително изсмуква едно шише от 200 грама преди заспиване. И отказ не е имало Simple Smile

И е по-ароматно, и е по-сладко, и няма този специфичен дъх на адапте, който милумила си има, и може да се държи 24часа в хладилник, и се приготвя по-бързо, и е по-евтино...НО днес категорично ми го отказа, такава дандания вдигна сутринта като го опита ooooh!, целия блок събуди в 7 сутринта. Добре, че имах останал Милумил, правя бързо (доколкото е възможно), ама не мога да я убедя, че това е друго мляко...лелееееее...рев, сополи, накрая като го опита се наплюска и се успокои, но на мен още ми треперят ръцете. А днес трябва и да лунатирам  Close
Проблема е, че иска гъстичко мляко, а аз не успявам да го докарам до гъстотата на милумила, тази сутрин наблъсках 6-7 бисквити и пак си остана доста течно.

# 82
  • София
M_I_A ето тук ( http://www.biberonbg.com/info/petna.htm#Хемангиоми): ) има статия за хемагиомите, най-често това са някакъв вид родилни петна.....

# 83
  • Sofia
MIA защо не опиташ да сгъстиш млякото с някакъв вид каша който Ева харесва?

Тея си хапва /пийва/ прясно или кисело мляко и много рядко адаптирано и доста му се мръщи.

# 84
  • София
MIA защо не опиташ да сгъстиш млякото с някакъв вид каша който Ева харесва?

Тея си хапва /пийва/ прясно или кисело мляко и много рядко адаптирано и доста му се мръщи.
Пробвах, набутах 4-5 лъжчики фризокрем вчера, ама пак остана рядко. Вече се чудя да не би да не съм загряла водата достатъчно. На милумила като сложа 1-2 лъжички (чаени) се сгъстява дори прекалено. Ева не иска кисело от шише, яде го само с лъжица и то ако не е разбито.

Ivanichka, мерси за линк-а, аз още вчера се пообразовах.

# 85
  • Sofia
MIA Аз ползвам кашите на Слънчо, но те се сгъстяват при затопляне. В микровълновата на 30 секунди за 200 ml е достатъчна температурата и за пиене и за сгъстяването на кашата.

# 86
  • Там някъде нейде !!!
Мами при нас се оказа , че все още нямаме зъб . Венеца не се е спукал и зъбът не се е показал а само се е подул . А аз така се радвах че вече имаме зъбче . От няколко дена все реве и днес като я натиснах за са видя ккво става в устата и открих , че всъшност нямаме зъб . А е толкова кораво на пипане и зачервено . Дали може да си имаме проблем и да ходим да ни го цепят защото има едно кърваво петънце . Дано само се оправим до 21 май , че тогава ни е кръщенето .

# 87
  • Sofia
Снеже не се притеснявай ще изкочи зъбчето. Кървавите петънца са нормални. Ние имахме и синина дори по кътниците. По този повод звънях на зъболекаря си, а той ме успокои че понякога се получавало, но не било проблемно - пукал се капиляр или малък кръвоносен съд.
Иначе и ние сме с проблеми със зъбче и вече 2 вечери спим по 3-4 часа. нищо не помага - ни мазила, ни Калпол - облекчават, но след няколко часа пак всичко наново. Като капак днес и времето е гадно.

# 88
  • София
Да, и Ева по венците имаше кръв, когато избиваше единия кътник. Жалко, че не избиват по-безпроблемно, но какво да се прави, трябва да го изтърпим и ние и дечицата.
На Ева любима и е четката за зъби, защо не пробваш, нищо че няма зъбче още. Има едни на аквафреш, със съвсем мекички косъмчета (за над 4-тия месец) няма опасност да разранят венеца, а ще си го чеша. Тъкмо ще свикне после да мие и зъбките.

Вчера ходихме до манастира "7-те Престола", след Лъкатник. Ева се държа много прилично, спа на отиване и на връщане в колата. Не пожела да си яде пюрето, което и носех, но се наблъска (за ужас на всички майки в "захранването") със пържени картофи от ресторантчето и дори с кюфте приготвено от някаква съмнителна кайма ooooh!

Последна редакция: пн, 15 май 2006, 13:59 от M_I_A

# 89
  • Там някъде нейде !!!
Ние очакваме вече с нетърпение да стане 21.05 за да се кръстим . Дано само не вали .
Венецът и вече се е успокойл , но се съмнявам , че ще стане както става друг път . Нещата се успокояват и все едно никога нищо не е било .

Общи условия

Активация на акаунт