Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 28 010
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
  • България
Попарата от обикновени натрошени сухари,малко изкиснато сиренце и масло.Попарава се с гореща вода или чай и става страшна вкусотия.Изумявам се, защо педиатрите казват да се слага захар  newsm78
Кака им на тази възраст омахвше попара от 5 сухата   Laughing, а сега не иска да я види.
А да, глутена трябва да е въведен!

Последна редакция: нд, 08 яну 2017, 17:24 от ирен22

# 301
Попарата от обикновени натрошени сухари,малко изкиснато сиренце и масло.Попарава се с гореща вода или чай и става страшна вкусотия.Изумявам се, защо педиатрите казват да се слага захар  newsm78
Кака им на тази възраст омахвше попара от 5 сухата   Laughing, а сега не иска да я види.
А да, глутена трябва да е въведен!

Ирен, прати ми линк, моля те, към сухарите, които ползваш.  Hug

# 302
  • София
Аз ползвам най-обикновени сухари на Goldies  Simple Smile

# 303
  • България
Сега ходих да видя моите  Laughing На тях пише Elite .Просто казах на кака им да вземе сухари и такива е купила.

# 304
може да ви се струва странно, но никога не съм си купувала сухари преди  Laughing

# 305
  • България
Ми то и аз не съм, освен за попара преди 9г. и сега  Laughing
Иначе не знам за какво са  Laughing

# 306
може да ви се струва странно, но никога не съм си купувала сухари преди  Laughing

И аз не бях Grinning В родилното като ме зарибиха с попара, тогава за пръв път си купих, от Лидл бяха.

# 307
Да ви се пооплача малко. В петък вечер, докато приспивах беба, супер неочаквано посегна към окото ми и бръкна вътре с пръстчета. Заболя ме гадничко, промих го с мицеларен разтвор и се надявах да мине, но през нощта клепачът се наду много, сълзенето се засили и в събота, ща не ща, ходихме по спешност в очна клиника.
Ако зависеше от мен, щях да изчакам още ден, ама ММ не беше склонен да ме чака да се помотквам, а и клиниката не работеше в неделя - ако, не дай боже, нещо се беше влошило, трябваше да ходим в спешното с всички болни и пострадали. Та вчера си откарахме 2-3 часа в клиниката в чакане. Оказа се, че ми е издрала роговицата във формата на дъга над долния клепач, та ме направиха пират Laughing Окото трябвало да стои затворено и да не мига, за да не разнася регенериращите се клетки. Заради кърменето, се оказа, че разните мехлеми не са подходящи, затова ми изписаха капки, които би трябвало да предпазят окото от гъбички и инфекция и ще ги слагам няколко дни.
Мисълта ми е, пазете се, оказа се, че беба не само се опитва да ме оплешиви, но и окьорови Laughing Ноктите бяха рязани преди 2-3 дни.

И след като се наоплаквах, да се похваля плахо - май сме на път да махнем биберона окончателно. Проблемът беше, че тя свикна да спи с биберона и се събуждаше до 20 пъти на нощ да го търси, ако е паднал от устата й. Преди няколко вечери ме побърка, идваше ми да си прережа вените надлъжно Crazy И решихме да го махнем отведнъж. Тя в будно състояние никога не го търси, но при заспиване се успокоява с него. Та дневните дрямки и вече 2 нощи сме без биберон. Първата нощ се събуди в 2:30 и заспа в 3:30 - плака, хленчи, гушнахме я при нас в леглото, защото не съм привърженик на оставяне на бебето да се нареве. Тази нощ не се събуди от 11 до 9 сутринта нито веднъж! Shocked Кърмих я в 7 в просъница, след това помърмори 3 минути и заспа. За сметка на това мен окото ме боля и не спах цяла нощ, но важното е, че детето спа Grinning  Стиснете палци да успеем в начинанието и най-вече да не заменя биберона с пръстче. Ако успешно се справим с биберона, следваща стъпка е да махнем и повиването (пъхам й ръчичките в чувалчето, иначе си търкаше лицето, събаряше биберона и почваше да плаче).

Извинявайте, че се намесвам така извън коментираната тема но моля някой да ми каже от кога мога да въведа 2 хранения дневно при захранване на 6 месеца? За сега се храним само веднъж с пюре или каша.
Аз четох, че храните се приемат по-лесно, ако се дават 2 пъти на ден, затова едно малко пюре от 125 мл го разделям на 2 хранения - преди обяд към 11 и вечер към 7, като след това докърмвам и има общо 5 хранения на ден - 3 кърмения и 2 пюре + кърмене. Захранвам от около 10тина дни, започнах на навършени 6м. Ще разпитам и пеедиатърката ми, като се видим тая седмица на консултацията дали е ок така.
За роговицата. Аз преди няколко години бях със смъкната роговица. Нелеп инцидент,малко по-тежък от твоя. Знам какво е,но не се притеснявай,ще мине. Помагаше ви нощно време като си превързвах окото и с един тънък шал през главата,да държи здраво. По-малко боли. След това ще усещаш лека болка при студ,опушено, но и това ще отмине. Само след тжва винаги трябва да предупреждаваш при очен преглед,че си имала такава случка. Аз ноктите му ги режа всеки ден и въпреки това са жестоко остри. Както си спя и ми хваща с всичка сила я устата,я носа... Какви са тез нокти просто не знам. Simple Smile
За биберона. Като го смучат всъщност не могат да заспят дълбоко. Така че добре сте решили. При нас няма голяма зависимост,но аз засега не сменям размера със за след 6 месеца и той цързо я изплюва. Никога не слагам залъгалка,когато плаче или ми се оплаква. По-добре да си изкаже мъката. Единствено,ако вечер ми скъсва нервите Simple Smile,докато го оправя за сън,може и да му я тикна.

# 308
За попарата-на баткото слагах фурми (от меките) . Доколкото знам,още е рано за чай. Иначе аз правех попарата с чай от шипки,но не помня на каква възраст.Сухарите по принцип са най-полезния хляб,осоцено за хора с проблеми с панкреаса,например.
Аз започнах да давам елда и така въведох всъщност следобена закуска. Не слагам плод. Засега чиста елда без мляко и после кърма. Плод давам преди обед и то заради запека. Засега я изтърпява чистата елда на вкус.

# 309
Момичета,  срам ме е да си призная, че без да искам съм въвела глутен с кашата, която им давам в момента. Тя е на Тьопфер с пшеничен грис,  ябълка и банан. Пише, че е за +6 месеца и реших,  че са махнали глутена, но с дребни букви в съставките видях глутен. Толкова харесаха кашата, че искаха дори допълнително... От раз съм го въвела в солидно количество. Успокоява ме само фактът, че нищо им няма. Кашите с глутен не са ли описани за + 8 месеца?!  Ще се гръмна!

# 310
Кашите с глутен не са ли описани за + 8 месеца?! ...

Точно днес четох за кашите, глутена и т.н. Има каши с глутен означени с 4+
Единственото спасение е четенето на етикетите.  Tired

# 311
Момичета,  срам ме е да си призная, че без да искам съм въвела глутен с кашата, която им давам в момента. Тя е на Тьопфер с пшеничен грис,  ябълка и банан. Пише, че е за +6 месеца и реших,  че са махнали глутена, но с дребни букви в съставките видях глутен. Толкова харесаха кашата, че искаха дори допълнително... От раз съм го въвела в солидно количество. Успокоява ме само фактът, че нищо им няма. Кашите с глутен не са ли описани за + 8 месеца?!  Ще се гръмна!
Изобщо не се притеснявай. Глутен може да се въведе и на 6 месеца. Въвежда се малко по-късно единствено при захранване,започнало на 6 месеца,защото няма как да въвеждаш нови зеленчуци и глутен и да разбереш от какво е реакцията. Реакцията към глутен се следи с натрупване,т.е. трябва да се дава почти месец,за да се смита въведен.
П.с. щом е от пщеница,значи е с глутен. Няма такова положение с махнат глутен.

# 312
Ще продължа да им давам глутен всеки ден до края на месеца. Искаше ми се постепенно да го въведа, но уви. Истината е, че нищо не знам за безглутеновите продукти и сляпо се доверих на една опаковка. Иначе, ние отдавна прескочихме 6 месеца. Вече сме почти на 7 месеца и половина.

# 313
Не се притеснявайте толкова с този глутен Simple Smile
И сестра ми беше направила същото още на 4-5 месеца с племенника  - кашата се оказала глутенова, нямаше никакъв проблем.
Пък и на мн места съм чувала - все пак кърмените бебета малко или много са поемали от всичко, което майката  е яла, но в преработени и малки количества все пак...един вид е захранен с глутен още с кърмата...
Аз също вече няколко пъти давах готови каши с бисквитки, т.е. те са например 5 или 10% бисквитките, което е доста малък процент...та така, сега отворих една готова каша също съдържа глутен и редувам с с другите, с плодово пюре или кисел...общо взето през няколко дни се случва да яде нещо глутеново, нищо не съм забелязала.
Пък и ако ще се почваме с попарите... Аз днес взех обикновени сухари на пападополус, тези дни ще правя попарка Simple Smile
Хайде лека нощ от нас Simple Smile

# 314
Благодаря ви, момичета. Малко се бях шашнала.

Общи условия

Активация на акаунт