Отделно му говоря колкото ми е възможно какво правя по цял ден (вече нямам вътрешен глас, само външен
В дните, когато каката е на ясла разглеждаме книжки, подавам й кубчета, тя ги разглежда и захвърля, на фаза гризане на всичко е. И аз и показвам животните, как правят, пея й песни. Когато големият звяр е в нас е сложно. Като една любяща кака е винаги върху бебето - прегръща го, целува дава му някоя играчка и веднага я взема и дава нова...Тогава съм пазач, че иначе Йоана ще бъде премазана от толкова любов. Чак ме е страх като проходи какво ще е, че кака й от сега се гласи да я води за ръчичка и все пита "Пораснала ли е Йоана,а?"
Само дето образователната ни скапана система рязко прекъсва това в първи клас,а сега вече и в нововъведената предучилищна. Така че нищо особено интелектуално няма в заниматията с бебоците. Простото редене на кулички и то да ги събаря е голяма работа за тези човечета. После ще почнат сами да ги редят.

Сега е момента да им се показват всякакви неща, как работят и какви са причинно следствените връзки от нещат а- както някой беше споменал - движещи се играчки - най-вече дърпащи се, на колелца. Например да му покажеш, че ако завържеш с въженце една играчка и дърпаш въженцето играчката също ще се мърда. Или пък ако сложиш в една купа топка, и като мърдаш купата топката вътре ще се върти и мърда и тя, това е идеята и на строенето на кули и падането и разрушаването на цялата кула само защото си помръднал едно от парченцата... Гледам да го занимавам с какво ли не, но признавам че 1-2 пъти на ден го оставям и за по 10 мин пред компютъра в шезлонга да си слуша любимите песнички (най-вече след хранене, за да не го дундуркам надолу с главата веднага след ядене, да не повръща,хаха, пък и тъкмо да измия чиниите)
Сложих топка в купичка - гризането на купичката беше по-интересно
Завързвам играчки с въженца,но... като види въженцето и му се нахвърля като мечка стръвница
Даже като четем книжки и се налага да му слагам биба,за да не изяде книжката. Тези дни малко се е кротнал с гризането,та успявам малко да разнообразя игрите ни. Иначе хубавото е,че засега обича да се заиграва сам. Нещо си бръмчи и мята играчки основно. Ние също играхме на скриване с кърпичка на предмети,както и му покривах муцката. С предметите цързо схвана и правеше опити и той да покрива играчката,а с личицето поне му мина страха с тази игра. Днес беше си направил палатка от обиколника и играхве на "дзак". Обича да разлиства книжките.
Качил е 500 гр и по мерките на сестрата 2 см. Все още не седи стабилно,но при всяка възможност се опитва да се набира да се изправя.
Сложих топка в купичка - гризането на купичката беше по-интересно
Завързвам играчки с въженца,но... като види въженцето и му се нахвърля като мечка стръвница
Даже като четем книжки и се налага да му слагам биба,за да не изяде книжката.
Индиана Джоунс...
Индиана Джоунс...Препоръчани теми