Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 27 975
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
И аз съм потресена и възмутена колко разнопосочни мнения има по всеки въпрос - за прохождане, захранване, спане, обличане...всичко...  В един момент просто си изграждаш своя преценка и вярваш в нея. Аз лично гледам да съм в златната среда. Ние също имаме бънджи и го слагам за по 5-10 мин 2-3 пъти на ден, не повече. ..и така със всяко нещо.
Повечето чайове са подсладени, затова спрях да давам, имах чувството, че от тях не огладнява достатъчно и затова не си иска пюретата..Само давам по няколко глътки преди нощното спане, че е уж успокояващ ("Лека нощ" , на Ганчев).
И наистина колкото повече търсиш мнения и съвети , толкова повече се ядосваш Simple Smile
Аман от схеми, правила и т.н....
За глутена също имало схема за въвеждане...не го знаех и това...просто започнах да давам и аз разни неща съдържащи глутен, не може да си на 1000% стриктен с всичко, това дете все пак не трябва да се гледа в епруветка...
Аз да похваля бебчо напоследък спи чудесно - от 21ч до към 7-8-9 сутринта, като в повечето случай яде и продължава да спи (особено ако се разбуди към 7-8ч) Simple Smile Кажи речи от 9 до 9 си ни е нощното спане Simple Smile

# 346
  • България
И още нещо да споделя,ако някой е запознат.Като чистя на Теди ушичките по клечката винаги остава жълто-кафяв секрет,докато при Стели почти няма.Предполагам,че просто секретира повече?
А Стели от око месец има по-засилено окосмяване по гениталиите.От начало си мислех,пе си въобразявам,но стават по-тъмнички и дълги.

# 347
И още нещо да споделя,ако някой е запознат.Като чистя на Теди ушичките по клечката винаги остава жълто-кафяв секрет,докато при Стели почти няма.Предполагам,че просто секретира повече?
А Стели от око месец има по-засилено окосмяване по гениталиите.От начало си мислех,пе си въобразявам,но стават по-тъмнички и дълги.

Ние ушичките отдавна им ги чистим и всеки път вадим съкровища, но навътре не вкарваме бебешката клечка за уши - тя си има и ограничител. Цапат им се и ушните миди - особено ММ е маниак на тема уши и непрекъснато им ги чисти. Косми нямаме ние - кьосета сме.  Mr. Green

На бънджито няма как да ги слагам за повече от 10-15 мин, защото им писва и не щат повече.

Последна редакция: ср, 11 яну 2017, 12:08 от KittyCatty

# 348
  • България
То и аз съм малко маниак на чистене на уши и носове Mr. Green

# 349
KittyCatty, доверявай се само на бебчетата.  Peace
Ако на тях им харесва на бънджито, колкото и да е вредно за крачетата, не мисля че по 10 - 20мин на ден ще окаже някакво влияние.
Важното е децата да са здрави и щастливи.  Embarassed
Много правилно, в началото се притеснявах като я оставям е бънджито и проходилката, но тя толкова се радва, че вече не я спирам. Като се разцърка нещо я взимам веднага, но иначе да скача и даже е заякнала в краката и вече почти пълзи.

# 350
  • Стара Загора
Мами,как въведохте глутена?

# 351
Аз също чистя често носленцето и уличките най - интересното е че когато започна да чистя уличките на Ема тя заспива!Мами , а по колко хранения сте заместили ?

# 352
Само мойто дете ли се храни още през нощта? Веднъж в 12 и около 4 часа пак.
И не може да стои седнал без опора. Прегъва се напред и след малко ляга.
След 6 дни навършва 8 месеца, 6,5 коригирани.

# 353
  • България
Да и моите много кротуват като им чистя ушите newsm78 Дори и да плачат,веднага спират Simple Smile,после си продължават  Laughing
За бънджито -от около месец ги слагам.
Стели по принцип ни е "кроткото"бебе, а Теди -лудетина.Очаквах тя да е в еуфория от бънджито, а за мое огромно учудване,стана точно обратното.Когато седне вътре ,Стела се преобразява -скача,вика,кефи се,смее се  LaughingМоже и половин час да изкара.В началото дори си беше разранилаа палчето на крачето Sad.нокътчето се впило в месцето,та бяхме преустановили за известно време упражнението.Сега е добре пу-пу.Бях се притеснила.
Теди отначало хич не беше въодушевена,просто си седеше и леко се подрусваше, едва отскоро започна да скача и тя Simple Smile)))

# 354
  • България
Мохини,моля те ,моите ядат по 2-3 пъти ха-ха.Само тази нощ минаха на чай, да видим....
Иначе за седенето,може би има значение к.в.Моите са родени 10дни преди термин,а кака им-седмица след.Започнаха да седят около месец по-късно от кака си?

# 355
Хехе!
Интересно ми е на мен да видя Пърпъл... Wink
Eто го.  Абсолютно аматьорско изпълнение, но пък много добре прието.  Blush Моето бебе е лудо по етикети. Давам й етикета на одеалото в ръце и заспива за 5 секунди.  Laughing

Вече ползвате ли и какъв тип гърне купихте?  Замислям се за музикално, за да не проверявам всеки път под дупето дали има резултат.
Аз купих такова... пее само като го мия. Преди това - тц!  hahaha

# 356
  • гр.София
Пърпъл е много готин!  Mr. Green

# 357
Леле, Пърпъл е разкошно чудовище Grinning И беба се кефи много на етикети, приятни са й на пипане, лесни са за хващане. Сега режа само вътрешните етикети на дрехите й, на одеалца и играчки ги оставям.

Току що се връщаме от преглед, 71см, 7.700 кг, на 6 месеца и половина е беба, захранена от няма и 2 седмици. Педиатърката ми обяснява как да й давам по едно пюре на обяд и бананова каша за следобедна, а пък вече след първите 2 седмици се считала за захранена и нямало проблем да й давам всякакви зеленчуци, без да ги въвеждам поотделно Crazy Явно пак ще си чета и ще си карам както аз преценя, както и за всички въпроси, свързани с бебето. Съвети много рядко слушам, само ако са аргументирани и съвместими със здравия разум, основно чета, обсъждаме с баща ѝ и преценяваме, в днешно време е така. Тъжното е, ако и за лечение не можеш да се довериш на 100%, дано да не ни се случва.

По тоя повод, нямам идея какво ще правя за гърнето, по-скоро ще изчакам да порасне и да е по-съзнателна. Може би ще опитам към годинката, като се стопли времето, но съм почти убедена, че това е много ранна възраст.

Проблемът с бънджитата е като с кенгурата - тясната база, на която седят и им висят крачетата и съответно натоварването на таза и гръбнака на бебето, който все още не е в окончателната си форма, която заема при възрастните. Това става на етапи - след повдигането на главичката, след пропълзяването и след прохождането. Риск има и от дисплазия на тазобедрените стави, но това по-скоро се следи на ортопедичните прегледи и ако не е имало основание за тревога (при дъщеря ми имаше физиологична хлабавина и носи 1 месец ортопедични гащи), не мисля, че е чак такъв проблем за 20тина минути на ден. Аз затова проходилка и бънджи няма да взема, не мога да рискувам със ставите, ще си се чекне по земята Laughing

Последна редакция: ср, 11 яну 2017, 15:40 от Stitch

# 358
Хаха, Пърпъл е много впечатляващ.

# 359
  • Русе
Прекрасен Пърпъл. Ние днес пропускаме консултация заради грипната епидемия. Не се знае кога ще я отменят. Йоана също се буди да суче около 24,00 и 4,00 ч. После спи до към 9,00. С чай е мога да я залъгваме, почти не пие от шише все още. Пък до пролетта ми се искаше да махна нощните яденета. Искам да ги оставям да си спят двете с каката. То има време се, ама...И седмото зъбче проби, започнала е да си чеше яко венците в посока пътниците..Това бебе ме смая с това зъбоникнене! Трябва да купувам четка за зъби, не тоя силиконов накрайник  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт