Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 27 938
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Момичета,  не ме разбирайте погрешно,  но защо толкова се доверявате на СЗО?  Това е просто една организация с бюрократична структура и никой не може да ви гарантира, че техните лекари са най-кадърни и знаещи. Малко в повече ми идва това непрекъснато цитиране на СЗО. Моите деца заместиха 2 хранения преди месец,  защото така си ме поведоха. Искаха си, хапваха си и в един момент заместването се случи. Тябваше ли да им отказвам пюретата и задължително да ги дохранвам с мляко до една гидинка, само заради препоръките на СЗО ? Децата сами си показват. Някои се захранват по-бавно,  други свикват по-бързо.
Днес бяхме на офталмолог. Всичко ни е наред. И понеже наскоро се чудехме как влияят ТВ и анимацията на бебетата,  позволих си да попитам. Док ми каза, че няма проблем,  стига да не се прекалява, например да не се фиксира детето върху екрана с часове. Това доста ме успокои, защото моите мушмороци си търсят анимацията и песничките за фон на дневните игри.
Лично аз цитирам СЗО единствено като довод,че не е фатално,ако не ке замести хранене! Основнага ми позиция по въпроса е,че трябва да се водим от децата си,както и ти си постъпила. Против съм насила да им се дават храни,ако няма здравословни причини за това,както и обргното. Баткото много хареса различната от кърмата храна,Огнян си търси млякото и пюретата не са му страст. С баткото цързо заместих,сега явно няма да стане,но няма да насилвам човечето.

# 481
Хипо, да, така е.  Hug

# 482
Мами аз не се включвам активно в темите които обсъждате, но в четенето съм първа, сутрин си пия кафето с вас, много се радвам че успявате толкова дълго време да запазите добрия тон в постовете си.
Извинявайте че не пиша по темата, но имах нужда да ви кажа какво мисля. Hug Peace Hug

# 483
Учудващо вече над 7 месеца не сме се скарали в темата хахах.  Laughing Спокойни мами.  Wink

Аз да се оплача, че в Бургас пак вали сняг и трупа. Не мога да изкарам количката (много ми е трудно да бутам точно в такъв неутъпкан сняг) и направо се чувствам като затворник.  Cry

Утре в Лидл има промоция на бебешки дрешки. Имат интересни предложения, ако някой се интересува. Simple Smile

# 484
Stitch публикувах във фейса, че търся бавачка и няколко от приятелите ми се свързаха с мен на лични с предложения, но повечето бяха за позната на познати, която си търси работа.
Читавите жени, които познавам и гледат дечица на приятели са все още заети. Та нищо не съм направила по въпроса.
Получих много добри отзиви за тази фирма, но според мен е въпрос на късмет.
Още не съм се свързала с тях, защото имаме нещо друго предвид, свързано с роднини.
http://www.tina-v.com/bg/for-families

# 485
  • България
И аз съм впечатлена от възпитание тон и толерантността тук.Напоследък рядко се срещат.А з избягвам да влизам в конфликти,защото хич не съм дипломатична Mr. Green

# 486
  • България
Куин,Ние понеже сме живели в Бургас няколко години и знам,че времето там обикновено е същото като в Ямбол.Т. е знам какво е  SadИ ние не можем да мръднем.Добре,че използвахме двата хубави дни за дълги разходки,че сега не знам кога ще става пак.Снощи така духаше,че вратите скърцаха.

# 487
  • България
Пиша на пресекулки защото нямам много време, ама да кажа,че моите момичета вече правят някакво обръщане -от седнало положение се мятат по корем ха-ха.После се мъчат да пълзят,но не се получава и мрънкат.Не могат да се обърнат по гръб.П ърво започна едната и след няколко дни и другата. Laughing На няколко пъти за малко да се "обърнат" от спалнята на земята.

# 488
  • България
Благодаря за мненит а Пуфис-а  Peace За сега съм много доволна  Hug
И накрая не знам н кой трябваше да благодаря за идеята за чай "Лека нощ"
Изчаках да мине малко време за да се похваля,защото просто не мога да повярвам,че стана толкова лесно(от първи опит)Но вече една седмица не се храним през нощта  Simple Smile Grinning bowuu
Не че не се будум,кога повече, кога по-малко,но пият чай и заспиват.Сутрин като се събудят дори не са гладни понякога.К оето ме навежда на мисълта,че този зверски глад,който демонстрираха нощем,колкото и да не ми се вярваше,явно е било до навик.
Вече започнаха да спадат големите бузи и бутчета,чак се притесних да не заслабнем до следващата консултация Mr. Green

# 489
  • България
Като съм се разписала,че да довърша  Laughing
Откакто започнаха да стоят прави докато ги държа, не мога да ги  сложа да седнат.Опъват се като пирон,з абиват краката и искат така да стоят.Да ама аз не мога и двете да ги държа прави  Laughing
Иначе хич не се сещат да се опитат сами да се изправят.

# 490
Ирен 22, можеш ли да споделиш на коя марка е чая " Лека нощ" и кога го даваш - само вечер или през целия ден.

# 491
  • България
На Ганчев.Той даже не е"лека нощ",защото нямаше в момента, а "успокоителен'пише на него.Основно през нощта го давам.През деня избягвам ,защото е със захар!

# 492
  • Русе
Много сте изписали, чета ви иначе де. Да кажа за чая - когато голямата беше на девет месеца някъде и взе да се буди на всеки час и замених нощното кърмене с чай Лека нощ. Ами почти две години по- късно още го пие  Laughing Не знам до кога ще продължава да се буди...Но е по-добре от сукане по цяла нощ. Беба обаче не пие от шише и засега не мога да го приложа това с чая, пък ми се иска, защото не се буди толкова от глад според мен. Втора, трета седмица яде каша за вечеря и суче преди лягане.

# 493
СЗО за мен имат по-голям авторитет от "на нас също са ни давали сокчета от 2-рия месец" и "педиатърката ми каза, че трябва да заместя хранене за седмица". Те издават и осъвременяват препоръки на базата на данни за общото здравословно състояние на поколенията.
Аз също се водя по детето, не че имам особен избор Laughing Твърдо против насилването при хранене съм, преживявала съм кошмарни месеци с кърмачески стачки, все пак някак избутахме дотук, слава богу вече суче с удоволствие. Обаче и пюрета, и каши яде с удоволствие и понякога не иска да суче след дозичката каша, така че подозирам, че много лесно мога да ѝ заместя хранения. Но не искам за моментта, не мога да оставя всички решения за храненето на бебето, не ми се струва отговорно. Бебето често ще предпочита по-вкусни неща, подсладени напитки и т.н., които не винаги са най-здравословният избор. То и кучето ми ако го оставя, ще пие антифриз, защото е сладък и ще умре от бъбречна недостатъчност Sad Затова се старая да правя разумен и аргументиран избор, който се надявам, да е най-доброто за детето ми. Мисля, че каквито и избори да прави, всяка майка иска същото за нейното си дете и затова приемам всичко, колкото и да е различно от моето възприятие и подход.
Дразнят ме обаче такива неадекватни педиатри, ортопеди и всякакви авторитети, които си рецитират наученото преди шупурнайсе години и не се стараят да си осъвременят познанията и да се запознаят с новите препоръки и тенденции.

Мохини, много ти благодаря Hug Имаш ли информация какво заплащане се очаква за бавачка на пълен работен ден? Предполагам, че се сключва договор, имат годишна отпуска, осигуровки? Или всичко е както се разбере човек с жената... много ми е мътно още, ще проучвам.

Ще взема и аз Пуфис, едвам ме навихте Wink Laughing

Днес беше много трудно проходимо до и във парка, краката ми се намокриха из преспите, но си беше добра тренировка с количката. Определено си беше за раничка/слинг, не за количка, на всичкото отгоре ми се развали чипа за асансьора и изкарах адски късмет да попадна на съседи и в двете посоки, иначе щеше да ни е зор с тая количка, а бързахме за среща Laughing

ирен22, и моето по същия начин от седнало положение се обръща по корем, иначе от гръб по корем - не ще Laughing

Ice Queen, мерси много за инфото за Лидл, отивам да гледам брошурата.

# 494
Вероятно е въпрос на преговори. За бавачка от линка ми казаха, че цената е 800-850 лв.
Мои приятели плащат по 600 лв.
Заплащането е еднакво и за детегледачка и за частна ясла, та трябва да се преценят плюсовете и минусите и при едното, и при другито.
Аз толкова трудно не помня да съм взимала решения до сега и да съм била така колеблива, ама сега ми е едно такова лутащо.... Не знам.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт