термин септември 2017

• 46 818
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета не съм писала отдавна но ви чета постоянно .Надявам се всичко да е наред при тези които се притесняват .Мен ме пипна грипа ужасно ми беше дигах Т и не неможех нищо да пия тъй като съм алергична към парацетамол и панадол , а то мажело само това да се пие .Тъпках се с витамини и ми мина .Но се пазете много мимичета , че ужасен тоя грип .Иначе от гледна точка на бременоостта много ме болят гърдите нищо друго.

# 136
Здравейте, момичета  Simple Smile
В сряда бях на лекар( не живея в България) и единственото нещо, което направиха е да ме пратят на кръвен тест за бременност, резултатите от който ще показвам другата сряда- така процедират тук. Днес вече получих резултата - 14,750 в 6 г.с.( което според стандарта на лабораторията си отговаря за 6-8 г.с) , вече би се видяло всичко на ехограф ама пустата му здравна система не работи както в България. Сега в сряда най- вероятно ще ме пратят на всичките изследвания за първият триместър и чак към 11 седмица за ехограф.
И мен си ме наболява корема както преди цикъл, но не толкова силно както обикновено.
От колко дни кихам и подсмърчам и само се моля да се размина само с това и да не ме тръшне грипа.
Лек ден на всички пожелавам.

# 137
Здравейте и от мен 5 г.с. + 4 дни ! С огромен интерес ще следя темата Simple Smile Симптомите ми засега доста се припокриват с предменструалния синдром. Иначе вече минахме първия преглед и след 2 положителни теста сме 100 % потвърдени. Стискам палци на всички да нямат проблеми!

# 138
Днес и аз бях на преглед.Бремвнността ми е потвърдена с термин 16.09..Притесняваха ме болките в корема,но лекаря ми обясни,че са от разпъването на матката.Вие приемате ли витамини за бременни?

# 139
Само фолиева киселина засега. Доколкото четох не е и необходимо до второто тримесечие.

# 140
Аз съм 4с.+6дни днес и ме боли всеки ден. Спазми по всяко време  Embarassed
Притеснена съм, че не мога да мина на ехограф преди 10та седмица... мисля си за извънматочна 😣

Първо...Здравейте и аз съм нова в групата...зачетох се и ми стана интересно. Аз съм почти в 6 г.с. имам болки ниско долу ,а преди седмица и нещо ми беше първия преглед ,имах и леко зацапване. И аз се притеснявах за извън маточна,защото тези симптоми навсякъде ги пише ,че може да значи извън маточна. Таа когато бях на прегледа в 4та седмица и няколко дни се видя малко плодно сакче на мястото си,за това нз ,защо чак в 10та седмица са ти казали. По добре отиди ,за да си по спокойна. Мен втория преглед ми е в 10та седмица.

# 141
Здравейте но новите ни попълнения:)

Що се отнася до витамините, при пълноценно хранене би трябвало да няма нужда, но въпросът е дали успявате да се храните пълноценно - много плодове и зеленчуци (желателно е сезонни и колко то се може с по-малко химикали Rolling Eyes) и качествени протеини разбира се. Аз умирам за някоя ябълка или киви, ама уви коремчето ми си има друго мнение и съм на сухари, кисело мляко и варени картофи  #Crazy . Изписаха ми витамини, съдържащи фолиева к-на и това ме успокоява, че бебчо ще има всичко, което му е нужно, въпреки моята "диета"  Laughing

# 142
Аз пия само фолиева киселина.

Zaicheto123, на прегледа, на който си била чу ли се сърдечна дейност или следващия път в 10 седмица ще я чуете?
Въпроса ми е и към  radosttery и kalcheva91.

Аз също днес имах придърпвания и болки ниско в корема.

# 143

Zaicheto123, на прегледа, на който си била чу ли се сърдечна дейност или следващия път в 10 седмица ще я чуете?

сърдечна дейност ще чакаме следващия път. 7-8 седмица знам. При мен на прегледа установихме само че сакчето е в матката. Много е рано още.

# 144
5та седмица, първа бременост, но не съм първа младост. Нито знам какво ме очаква, нито как се случват нещата --  винаги съм избягвала приятелки с деца да си говорим ужасии Simple Smile
Днес ходих на личен лекар, нищо не каза за преглед или направление, говори ми за платени пакети. Аз й казах, че е планирано, но не го искам и ще отида след някакви седмици пак. Засега ще изчакам с пакетите, няма да си харча парите и времето. И без това в този поледица в София, я пометна, я оцелее, я ме помете някой в преспите.
Някаква мощна депресия ме е треснала, не знам дали е от бременеенето.

# 145

Не. Само се видя сакчето,но поне се успокоих, че си е на мястото. Че с тези притеснения за какво ли не ... А да ви питам,вие често ли ходите до тоалетна,че нещо много рано ми се вижда или е нещо от студа?!

# 146
Здравейте, момичета! Аз съм в 4 г.с, потвърдена от тест. Тъй като ми е трета бременност в рамките на 4 години, веднага разпознах симптомите. Още преди да си направя теста знаех, че съм бременна. Планирам да отида на лекар към 7-8 г.с.
Беше голяма изненада за нас и още свикваме с мисълта. Ще ми трябва малко време да си представя света ни с три деца с по две години разлика между тях. Имаме две момченца и се надявам третото да е момиченце.
Ще се радвам да си направим една хубава групичка, в която да си обсъждаме нещата.
Терминът ми е на 18.09.2017г.

# 147
Surasura, не е депресия, от хормоните е. Пий си фолиевата киселина.
И аз съм като теб. bouquet

# 148
Здравейте момичета, пише ви една мама на октомврийче  2016, при частния лекар бях за Септемврийче, при доктора по ЗК бях за октомври, усещам вълнението ви, и ме хваща носталгията, и аз бях като вас притеснявах се,бях в депресия, но щом усетих първите ритничета,всичко стана съвсем различно. Пожелавам ви лека бременност и леко раждане, няма да усетите кога ще дойде времето за раждане

# 149

Не. Само се видя сакчето,но поне се успокоих, че си е на мястото. Че с тези притеснения за какво ли не ... А да ви питам,вие често ли ходите до тоалетна,че нещо много рано ми се вижда или е нещо от студа?!
Много често,непрекъснато...Това е причината да се събуждам сутрин в 6.Мисля,че е от хормоните.

Общи условия

Активация на акаунт