С какво ви дразнят свекървите- 74

• 71 577
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
Ако сега толкова дразни свекървата, когато са още гаджета, какво ли ще стане след сватбата?

Кои са гаджетата в темата?

Всички, които нямат брак, ако ще и деца да имат.  Rolling Eyes

Голяма смешка е това-гаджета с две общи деца.....  И даааа, после какво ще е като се "вземат".....

# 16
  • при късмета
Добре де, вие си взимайте предлаганата/даваната храна, ама защо трябва да се нахвърляте и укорявате, някой, който не го прави? Това, че вие правите нещо, то не е задължително нито правилно, нито закон за другите. За да откажеш нещо си има причина и тя си е валидно за отказващия.
Аз и съм отказвала и съм взимала, не ми у чуждо нито едното, нито другото. Обаче държа като кажа, че нещо няма да взема да не ми се бута в ръцете.
Това, че ще взема баклава например, защото нямам време да правя, дава ли ми право да критикувам, някой който е отказал? Някой да ми обясни на какво основание точно имам това право

# 17
Аз за това взимане на храна със свекъри не се карам, но виж с баба ми... Тая жена, ако може, целят хладилник ще ми прати! Laughing
Знам, че го прави, защото й е приятно (да не се занимаваме да готвим), но на мен не ми е. Мразя да хвърлям храна. Жал ми е, честно ви казвам. Много гадно ми става, като трябва да изхвърля нещо, просто защото не сме успели да изядем всичко. И след няколко заплахи, че ще й върна мухлясала кутия с храна, вече намали порциите. И все пак аз й казвам сложи ми 5 рибки, а тя слага 7 примерно... Laughing
Ако свекърва ми го прави, ще ми е също толкова неприятно.  Rolling Eyes

# 18
Ако сега толкова дразни свекървата, когато са още гаджета, какво ли ще стане след сватбата?

Анонимната от последната страница на старата тема. 3 години гаджета, предстои им сватба. Кое не разбрахте? Мм не ми е такъв от ден първи, предполагам и на вас?

# 19
Анонимната, не се опитвай да се превръщаш в майка на гаджето си. Остави тези неща той и майка му да си ги решават. Той ако иска и цял чувал с храна да вземе, негов проблем. Нали няма да те насилва ти да я ядеш. Тя пък му е майка. Има право да му дава каквото си реши и когато си реши. Теб не те касае  Peace
Скоро ще станеш снаха на тези хора. Със сигурност ще имате спречквания и недоразумения. Избирай си внимателно нещата, за които да се ядосваш. Не се меси в отношенията майка-син, щом не рефлектират върху теб. Казвам ти го с най-добри чувства като съвет.

# 20
Майка ми, докато детето беше малко направо с тенджерите идваше Simple Smile, но тя готвеше хубаво и си го изяждахме, а и тя беше сама, та иначе нямаше да си сготви само за себе си.

Свекърва ми ни е давала една туршия от пърлени чушки, които обожавах и не мога да си я направя, защото нямам селски, леко лютички. Зайци са ни давали, които ми идваха добре, докато детето имаше алергия към кравето мляко и не трябваше да яде и телешко.

Съзнавам обаче, че е досадно да ти дават храна, която няма да се яде по ред причини. Вариантите са дълга борба, приемане на храната и хвърляне или, ако не обичате да хвърляте, може да я давате на някой възрастен човек.

И не съм напълно съгласна с това, че майките задължително знаят какво обичат децата им, особено, когато не живеят от години заедно. Моят син например, си променя предпочитанията непрекъснато, а не е малък вече. Сега питам какво иска и това готвя, ако е при баща си и съм сготвила нещо, което уж знам че обича ги питам искат ли да им сипя и ако кажат не, не сипвам.

За Бъдни вечер винаги сме били сами в къщи и никои родители не са се сърдили. Започнахме да ходим в майка ми, когато баща ми почина, за да не е сама, но свекърите никога не са се сърдили.

Последна редакция: пт, 30 дек 2016, 03:01 от Down Under

# 21
Аз за това взимане на храна със свекъри не се карам, но виж с баба ми... Тая жена, ако може, целят хладилник ще ми прати! Laughing
Знам, че го прави, защото й е приятно (да не се занимаваме да готвим), но на мен не ми е. Мразя да хвърлям храна. Жал ми е, честно ви казвам. Много гадно ми става, като трябва да изхвърля нещо, просто защото не сме успели да изядем всичко. И след няколко заплахи, че ще й върна мухлясала кутия с храна, вече намали порциите. И все пак аз й казвам сложи ми 5 рибки, а тя слага 7 примерно... Laughing
Ако свекърва ми го прави, ще ми е също толкова неприятно.  Rolling Eyes
Свекърва ми преди години много обичаше да прави домашна торта с точени кори. Казахме първия път, че е много хубава, вкусна и като почна тази жена, всяка седмица. Казвах, отказвах, но тя се цупи и не вярва, че тази торта вече ни омръзна на всички. Както се казва война водехме да си остави две парчета за нея. Съвестно ми беше, че няколко  пъти оставаше половината и мухлясваше. Та веднъж ѝ я занесох да се увери, че вече не се яде и спря, за сега.
Иначе си вземаме неща, които ще ядем след някоя сбирка при нея. Винаги предупреждавам да не готви много, защото после се цупи когато не го вземем. Както всички баби обаче иска децата да изядат "света".

# 22

Всички, които нямат брак, ако ще и деца да имат.  Rolling Eyes

Страшно остроумно.  Те дори не живеят заедно, как да ги наречем.

# 23
  • Варна
Толкова гладни хора има, а вие се ядосвате за дадена храна. Приемате, благодарите и дарявате на някой в нужда. Не е нужно свеки да знае. И всички са доволни. Аз така бих направила.

# 24
  • Северозапада
Свекърва ми също готви големи количества, които не можем да изядем. Веднъж ни посрещна с пълна тава пълнени чушки, които и се видели преварени, затова опекла и ребърца една тава и някакво месо. Отделно салати 2 вида, някакъв десерт и редовната баница. Това за трима възрастни и дете. Храна, която е за поне 3 дни, ако ядем и на обяд, и на вечеря. Ние вкъщи в делнични дни само вечеряме, даже ММ и в почивни яде по веднъж на ден готвено. Преди тя ни слагаше за вкъщи и винаги хвърлях, сега ме оставя аз да сложа, колкото преценя. Е, има "Сложи още", но .... пак по-малко вземам, отколкото преди.
Майка ми пък се е случвало да сготви малко и да не стигне. Веднъж ММ си дояде вкъщи. Мрънка малко. И зетовете мрънкат  Mr. Green

# 25
След 10 години борба най-сетне свеки спря с кутиите храна за вкъщи. Просто казвам НЕ и се разбира жената. Но беше голяма драма!
О, аз с това се справих за месеци.

Иначе, по темата - отново за Коледа подарък за 'нейното' внуче, за 'чуждото', дето уж много го обича - нъц.
А и похвал на бившата свекърва - тя винаги слага нещо и за дребната при подаръците, нищо, че съвсем никакъв досег няма с нея. Някак изпъкват контрастно нещата.

Тарталета, при мен драмата беше, че аз обичам да готвя и готвя много, вкъщи винаги има премного храна. Това първо, и второто е, че тя не готви добре. При всички случаи е по-добре ние да си го приготвим. Поне няма Маги фикс малки тайни вътре и е ядливо.

# 26
  • София
Ами дразня се какво да направя, на нея не съм казала нищо, но пък синът и, всеки път и казва че не иска, а тя всеки път продължава ли продължава да дава кутии, а той не ги яде тези неща. Не ме дразни самият жест, а несъобрзяеането с нежеланието на другата страна. Ако беше майка ми щях набързо да се справя, ама в този случай....

Последна редакция: пт, 30 дек 2016, 09:55 от Г-ца Бързо се уча (Storm Worm Virus)

# 27
В "този случай" остави майка и син да си се оправят сами. Не се бъркай.
Предполагам, няма да ти е приятно, ако гаджето ти се бърка в отношенията ти със собствената ти майка?

# 28
  • Оптимист по принуда
На Коледа дойде седна на масата, яде мляскайки, оригна се напсува и си легна пак.
Полудявам, когато някой мляска. И моя свекър мляска. Защо хората мляскат  Close
Трябва ти ден с моето дете, ще те побърка  - повтарям, показвам, то милото млящи ли, млящи. Ще се научи, но дотогава  Laughing

Тарталета, снимката е един път  Joy

# 29
  • волно калдъръмче
Ох, стига с тези кутии с храна, сменете малко. Никой ли не се дразни, че свека е забравила по празниците да си оправи мустака, примерно. Ми кво? Целувате се, пък на теб ти гъделичка  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт