С какво ви дразнят свекървите- 74

• 71 576
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
Дойдоха празниците и пак се започна с храната.  Laughing
Вече за нищо не се ядосвам, много дълго време си хабих нервите и им се впечатлявах. Претръпнах. Сега стоя с празен поглед и дори не слушам какво говорят. Ама, дала храна, ама това, ама онова. Прибирам. Кой ял-ял. След някой и друг ден просто чистя хладилника.
То хора на 100г. не можеш да промениш ей тъй. Аз не съм на 100, но пък отстъпвам, когато ми е кеф. Ако ми е кеф - отстъпвам, ако не - не.
Гледам си мъжа и детето и ми е спокойно. Sunglasses
Съветвам всички снахи това.

# 31
Това с подаръка само за собственото внуче е много тъпо, не знам колко трябва да си несъобразителен, за да го направиш.

# 32
Иначе, по темата - отново за Коледа подарък за 'нейното' внуче, за 'чуждото', дето уж много го обича - нъц.
А и похвал на бившата свекърва - тя винаги слага нещо и за дребната при подаръците, нищо, че съвсем никакъв досег няма с нея. Някак изпъкват контрастно нещата.

Ееее, това е много грозно! Stop Баш по празници да делиш децата показва нивото на възпитание. Rolling Eyes
Евала на бившата ти свекърва.

# 33
В "този случай" остави майка и син да си се оправят сами. Не се бъркай.
Предполагам, няма да ти е приятно, ако гаджето ти се бърка в отношенията ти със собствената ти майка?
Това е най разумното според мен и аз така правя. Почнат ли споровете им и аз леко, леко по тъча. Излизам.
За храната вече го питам пред нея иска ли или не и тя не се сърди, ако той ѝ откаже.
Преди години вземахме, но когато забелязах, че тя не си оставя нищо само и само да даде/даже ако ѝ оставех аз,тя последния миг намираше начин да го сложи между багажа/.
Мен ме гризеше мисълта, че тя няма какво, а аз пък нямам нужда. Даже и да го дам на някого/случвало се е. Имам приятелка трайно безработна, но нали не това е целта?/.

# 34

И ще хвърлите храната? Чужд ви е явно недоимъка. ooooh!
Това той си го решава, каквото иска да я прави, но знам, че няма  да яде... Той принципно такъв тип храна не яде, само когато е там, за да не я обиди.

Каква е толкова храната, че той такъв тип храна не яде? Ти също не ядеш такъв тип храна, предполагам... ами хвърлете я, не знаете що е да нямаш хляб на масата...
Мдам, Дари и Тарталета много хубаво са го казали. Недоимъкът ви е чужд явно. И каква е тази тъпотия-  той такъв тип храна не яде, яде само за да не я обиди? Интересно не е ли ял същата тази храна от дете докато е живял при майка си? В тази тема много често защитавам снахите, но някои като Анонимната с манджите се чудят какво да измислят. А, да, и Анонимната с фитнес картата за снахата след раждането- подобен подарък би могъл да се окачестви като много нетактичен, но след като е направен точно след раждане, нищо нетактично не виждам в него. Напротив, показва загриженост и е наистина полезен. Ама наистина някои се чудят каква тъпотия да изсмучат от пръстите си!

# 35
  • София
За мен това е абсолютно нетактичен подарък, освен ако не е поискан. Може да е даден съвсем добронамерено, но това не го прави по-тактичен.

# 36
Нетактичен е само в техния случай. При нормални взаимоотношения си е ОК.

Като има бебе, парите отиват почти само за него и една карта за фитнес би ми дошла добре.

# 37
  • София
Да, зависи от отношенията между двете, но зависи и от получаващия. Ако това му е болна тема, не наливаш масло в огъня. Има и други начини да им спестиш пари.

# 38
Да, зависи от отношенията между двете, но зависи и от получаващия. Ако това му е болна тема, не наливаш масло в огъня.
Да, в известна степен има и доза нетактичност в подобен подарък, но с конкретния случай мисля, че е пренебрежима. Става въпрос за седмица след раждане- няма как килограмите да са станали болна тема. Непосредствено след раждането обикновено сме пълни с ентусиазъм и добри намерения.

# 39
Относно храната, ставаше въпрос за Бъдни вечер. Менюто е еднотипно и ограничено, така че е възможно наистина да не яде/не харесва. Основното е обикновено боб и сърми. Аз например не ям нито едното, но майка ми приготвя тях по традиция и си карам на плодове и салата.

# 40
  • София
Пренебрежима за теб, но не се знае за онази снаха дали е било така. На мен кумата ми е ревала още докато беше бременна заради килограмите, които качи по време на стимулациите. За много жени, че и мъже, това наистина е болна тема. Ако е искала да помогне финансово, определено е имало и по-подходящи начини.

# 41
Да, разбирам, че има хора, за които многото килограми са болна тема. В подаръка, освен карта за фитнес е имало и ваучер за диетолог- все неща, които ще са полезни за решаването на проблема. Точно полезността на подаръка издава и доброто чувство, с което е направен и заради него си струва да се преглътне неприятното напомняне за килограмите.

# 42
Няма как да знаем за какво са си говорили двете. Ако снахата се е оплаквала от килограмите пред свекървата е напълно логичен подарък.

# 43
  • София
Аз казах, че подаръкът може да е съвсем добронамерен, но какво пречи да бъде И тактичен?

# 44
Аз казах, че подаръкът може да е съвсем добронамерен, но какво пречи да бъде И тактичен?
Съгласна. Просто мисля, че в случая добронамереността натежава над нетактичността.

Общи условия

Активация на акаунт