Фенове на Тери Пратчет- да се преброим - 4

• 60 954
  • 499
  •   1
Отговори
# 300
ако трябва непременно да се търси английски актьор - Данйел Крейг за Ваймс. има много грубовати черти, пасва на определението "Скалоликия". Но Кевин Костнър ми е по-подходящ.
Ангуа - Пета Уилсън. АВстралийка е, а Англия е Доминион на Австралия. По същата логика  Лиъм нийсън твърдо за Ветинари - ирландец е, а част от ирландците са в Обединеното кралство.
друг вариант за Ваймс е Клайв Оуен - много е мъжествен и също е ирландец. повечето англичанки според мен не са подходящи за Ангула или са твърде слаби или твърде слаби. Миша Бъртън, Кийра Найтли и прочие - отпадат, Лив Тайлър дори не се доближава до образа

Бих предложил на сценаристите и режисьорите да снимат трилогия - Глинени Крака - Петият Слон - Нощна Стража или  може би Стражите! Стражите! - Глинени Крака - Нощна Стража!

# 301
# 302
Това ми се видя сладко, затова реших да го споделя тук: Риана Пратчет се шегува с баща си:

Оригиналният пост гласи: В началото на своята кариера, всеки писател трябва да реши какъв ще бъде - писател с шапка, писател с кожено яке или писател с брада.
Тя отговаря: Баща ми успя да бъде и трите. Имаше и период с кожени панталони. Но за щастие, той отмина бързо.
Grinning Sunglasses

# 303
дали "дългия марс" ще излезе преди коледа?
трябва да пиша писмо до добрия старец и правя списък на желанията си Grinning

# 304
На български ли? Малко е трудно да се разбере - това издателство няма нито сайт, нито нищо...

# 305
И мен ме бройте, дано преброяването да не е свършило. Simple Smile
Първа прочетена  - "Ерик". Взех да я разгледам на шега, помислих, че е детска книжка. Прочетох я на един дъх и не съм спирала досега.

# 306
Здравейте. Търся " В черно като полунощ" и " Овчарска корона" онлайн в превод на български. Знаете ли къде мога да ги намеря?

# 307
Овчарската корона май я няма никъде, но В черно като полунощ я има в З. Не знам дали е против правилата на форума да сложа линк - ето опитвам:
-
Не става - линкът не работи, сигурно има филтър.

# 308
Сложи го като линк в текста чрез бутона с кълбото "вмъкни връзка"
Ако не знаеш как с цитат може да видиш как съм го сложила

# 309
Знам как да сложа линк, но не става към Замунда. Излезе нещо за забрана на сървъра.

# 310
  • Вестерос
Може да напишеш замунда или зелка , че от З много не се разбира

# 311
Много благодаря. В замунда ще проверя. А Овчарска корона не е превеждана изобщо, или я няма онлайн?

# 312
  • Вестерос
Има я на хартия. Още не съм се наканила да я прочета, стоя и я гледам само.

# 313
  • София
Аз събирам сили, вече една година...

# 314
  • Вестерос
Моята е от по-късно купена, но просто не мога, честно , не искам да свършва Sad((( Мисля да я оставя като допрочета другите, имам още 2 за стражите, невиждани академици и за Мойст не съм ги чела трите.

Общи условия

Активация на акаунт