Малко трудна тема...за болестта - РАК !!!

• 621 835
  • 1 842
  •   1
Отговори
# 1 770
  • Plovdiv, Bulgaria
здравейте,искам да споделя и аз моята болка и който може да помогне със съвет или някакво алтернативно лечение,стана един месец откакто оперираха майка ми, откриха огромен тумор над матката,одтсраниха дебелото черво,изчистиха всичките гениталии и част от червата,казаха че няма лечение за този вид рак и имало расейки в червата,меките тъкани и са започнали по костите,мили хора кажете какво да направя в момента майка е в русенската онко болница,чувства се сравнително добре, за нейното състояние започна да става и да си прави разходки,чудя се дали да започнем метода на шевченко,мн моля който има някакъв вид информация нека ми пише на имейл,mariana8282@abv.bg

# 1 771
  • с/у ОколоМръсТното
Иминаха 4г., откакто го няма... Cry
А темата расте ли расте...  Cry
Господи, закриляй болните и давай кураж на близките им  Praynig

# 1 772
  • София
Ще отминат още няколко пъти по толкова, но болката няма да отмине. Просто, малко ще поутихне, но всяко нещо ще те връща към спомена.
А темата ще расте, няма начин. Поне засега, а за вбъдеще не виждам как би могло да не стане ...
Казвала съм ви, бях на 10, когато татко почина от тая гад. Още виждам очите му, още чувам воплите...
Измислиха компютри и какво ли не, а за нас като, че ли никой не мисли. Ами и защо ли трябва ?
За всяко нещо трябва за се плаща.

# 1 773
Не знам дали някой е виждал на живо тумор или орган с рак, но ракът не е чуждо нещо. Той е продукт на нашите тела. Той е наша кръв и плът .   
Ако моите деца бяха болни от рак щях първо да се поинтересувам за всички възможни варианти и чак после да ги дам на химио и скалпел особена след втори стадии. С отрова се морят плъхове. Със скалпел само се маха нищо не се довавя.
Ако може да попитам когато на родител му кажат ,  чехимиото не действа и рака продължава да се разпространява, а вече е неоперативен какви са по-нататъчните действия на родителя   

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 20:49 от besraboten

# 1 774
Много ми е тежко да чета тази тема Confused
Изминаха 3 месеца от смъртта на татко - все още отказвам да повярвам, че всичко се случи толкова бързо, не мога да приема че вече го няма Cry Продължавам да ходя в апартамента му - всичко там ми напомня за него, припомням си всеки миг.
Много ми е тежко, чувствам и огромна вина затова как съм се държала с него понякога Confused, затова че не обърнах достатъчно внимание на това как се чувства напоследък /не само здравословно, но и психически/, бях твърде заета със собствените си неща. А сега вече е късно...

# 1 775
  • София
Не знам дали някой е виждал на живо тумор или орган с рак, но ракът не е чуждо нещо. Той е продукт на нашите тела. Той е наша кръв и плът .  
Ако моите деца бяха болни от рак щях първо да се поинтересувам за всички възможни варианти и чак после да ги дам на химио и скалпел особена след втори стадии. С отрова се морят плъхове. Със скалпел само се маха нищо не се довавя.
Ако може да попитам когато на родител му кажат ,  чехимиото не действа и рака продължава да се разпространява, а вече е неоперативен какви са по-нататъчните действия на родителя    
Не ти ли омръзна?
И кое те кара да пишеш тук ?
Нека да даде бог децата ти да не развият рак, но ако това стане, тогава ще те питам каква песен ще запееш.

# 1 776
Грешка от моя страна, ако не съм се изразил правилно. Но като бъдещ лекар някой ден аз просто трябва да бичам рака, а не да бягам от него. Още не съм почнал да уча и затова питам патило, а не учило. Тоя форум не е за хора, които не искат да научат нищо. Интересува ме ако повече от година по болниците не може да се направи нищо за левкимия кога е момента когато някои осъзнава, че тази химио примерно не действа или очакванията в началото и след една година са същите. Има ли такава точка във времето когато се разбира, че нищо не става и какво правят родителите след тая точка. Почват да се молят по-силно ли

# 1 777
  • София
Щом не си почнал да учиш за лекар, по-добре не го прави.
За да бъдеш такъв, трябва да имаш голямо сърце, а ти не си и не можеш да бъдеш с такова.
Остани си шофИор  Peace

# 1 778
  • Бургас
Дори и да осъзнават някои родители ,че химиотерапията не помага пак не дават нищо от страх на децата си.Други пък по -смели  заедно с традиционното лечение дават и билки-решени твърдо да опитат от всичко без да губят време.А времето е много ценно и затова трябва да се действа от самото начало с всички възможни средства.А що се отнася до мнението на безработен ,че няма да допусне евентуално децата си до химио и лъчетерапия,ако не дай си боже му дойде на главата сигурно друга песен ще запее.Много е трудно да вземеш решение на какво лечение да подложиш децата си и ако откажеш химиото няма ли да сбъркаш?Ако пък го направиш дали терапията няма да го убие?Въпроси...въпроси...без отговори.На никой не пожелавам да му даде господ да размишлява върху това.

# 1 779
Много се извинявам на всички. Вече няма да пиша. Вие ми помогнахте да осъзная, че трябва още много да уча преди да разбера разликата между химиотерапията и алтернативните билки, които са основен източник за синтезирането на химикалите за химиотерапията.

# 1 780
  • София
Пиши, не пречи. Обучавай се и тогава вземи решението за твоето бъдеще!
Обаче внимавай къде и какво пишеш.
Ако нещо не ти е ясно, просто попитай, никой не се  е родил научен .
Желая ти само късмет и щастие в бъдещето   bouquet

# 1 781
  • БУРГАС
Здравейте на всички пишещи и четящи в тази тема.Ето че и аз съм тук да споделя болката си и да потърся съвет.Накратко,преди 2 седмици поставиха диагноза на свекърва ми-дребноклетъчен рак на белия дроб,4 стадий,с метастази в черния дроб.Лекарите казаха,че не може да се оперира,предлагат й химиотерапия.Прочетох в интернет много неща за алтернативната медицина,за всякакви добавки и рецепти.Въпреки това ми се иска да попитам и тук за мнение за лекарството лаетрил(Б17),не знам дали се води точно лекарство.Дали има някой,който го е използвал в съчетание с хранителна терапия,или пък просто нещо полезно,което сте чували за него.Понеже прочетох един интересен материал,свързан с тази терапия(http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=rak&Number=1946813488 … p;part=1&vc=1   ,петият пост отдолу нагоре,а има и други интересни неща).Ако някой може да ми даде някакво мнение ще бъда много благодарна.
Желая ви много,много здраве-на вас и близките ви,не губете надеждата си Simple Smile

# 1 782
  • Plovdiv, Bulgaria
здравейте,отново,искам да попитам,дали някой е продвал лечението със газта за горене която се пречиства и метода на шевченко кое е по добре да се исползва при рак на дебелото черво и стомаха с рзсейки,мам е оперирана в русеснката онко болница и незнам кое лечение да предприема, мн ви моля ако някой е пробвал едно от тези 2 лечения нека ми пише на имейл,mariana8282@abv.bg Praynig

# 1 783
Тука яко се трие обаче   

# 1 784
  • София и там където не се пуши
Тука яко се трие обаче   

Нещо твое ли се трие  newsm78 , като гледам всичките ти постове са налични, ако се трие, ще има отбелязано, че модератор се е намесил, ако има скандал - е редно е да се трие целия пост.

Общи условия

Активация на акаунт