Малко трудна тема...за болестта - РАК !!!

• 621 844
  • 1 842
  •   1
Отговори
# 300
Мой познат що Саменто изпи,но не помогна!Човека почина!

# 301
днес изчетох цялата тема, много ми е мъчно.... Cry
моята мама миналата година претърпя операция, тъй като й откриха рак на гърдата, махнаха тумора, както и лимфните й възли на дясната ръка, с мисълта че всичко ще приключи с това, ходи около месец на лъчетерапия, отделно съвсем редовно а всичките й назначени прегледи и изследвания, а и тогава самите доктори вярваха, че няма да има повече проблеми, но не....
след кюртаж миналия понеделник й махнаха яйчниците и всичко останало, и след хистология при разрязването на единия яйчник видяха, че има капсулован тумор 1-ва степен
сега изчакваме да се повъзстанови малко и пак ще я оперират Sad
много тежко се чувствам, въпреки че всички около нея се стремим да не го показваме, предстои ми нещо много хубаво (одобрена съм за нова, много по-добра работа), а не смея да се зарадвам, а и не искам, не мога... Cry
по цял ден за това мисля, не мога да си представя друго, освен добрата развръзка на това Praynig
всички, които по някакъв начин са изживяли нещо такова ги прегръщам и им жела много кураж и сили, а на останалите - дано никога не го изпитате Praynig

# 302
Безплатна гореща линия 080011202 ще се обслужва от четири телефонни поста - два в София, един в Сливен, един в Пловдив, като обажданията към телефона са абсолютно безплатни за всички абонатни на БТК. Освен полезен съвет всеки един гражданин може да сподели или да получи актуална информация за лекарства, лечебни заведения, да потърси и получи подкрепа и помощ както от пациенти, така и от специалисти.

http://www.oncology-bg.net/lang_bg/

Асоциация на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ)

ул. Г.С.Раковски № 112, ет. 1
София 1000
тел. 02/ 981-10-91
apoz@abv.bg

НС ЖОЗБ / Hационално сдружение на жените с онкологични заболявания/

гр. Варна
бул. “Чаталджа” № 111
“Дом на онкоболните” (в двора на онкодиспансера)

Фондация "Борба с рака”

Ул. Черноризец Храбър № З
София 1421
тел. 02/863-93-93
mfo@facf.orbitel.bg

Европейска коалиция за борба с рака на гърдата, Европа Донна-България

ул. Г.С.Раковски № 112, ет. 1
София 1000
тел. 02/981-10-91
eudonnabg@abv.bg

АДРЕСИ С ИНФОРМАЦИЯ ЗА РАКА И НЕГОВОТО ЛЕЧЕНИЕ (НА НЯКОЛКО ЕЗИКА)

Страница за медицинска информация на д-р Румен Тулев - специалист по хирургия и онкология
http://onkolink.hit.bg/

OncoLink by Abramson Cancer Center of the University of Pennsylvania
http://www.oncolink.upenn.edu/

American Society of Clinical Oncology (ASCO)
http://www.plwc.org/plwc/Home/1,1743,,00.html

The site is designed to help patients and families make informed health-care decisions. It provides information on more than 85 types of cancer, clinical trials, coping, side effects, a “Find an Oncologist” database, patient support organizations, etc.

FDA Oncology Tools web site
http://www.fda.gov/cder/cancer/

Oncology Tools contains a variety of information related to cancer and approved cancer drug therapies.

Clinical Oncology Information Network (COIN)
http://www.rcr.ac.uk/index.asp?PageID=148

(COIN) is a project sponsored by the Faculty of Clinical Oncology of The Royal College of Radiologists and the Joint Collegiate Council for Oncology (JCCO); it was funded by the NHS Executive of the Department of Health and by the National Institute for Clinical Excellence (NICE).

Имунологични подходи за лечение на рака (ваксини) и осигуряване качество на живот в Япония
http://www.shukokai.org/indexe.html

Deutsche Gesellschaft für Hämatologie und Onkologie - DGHO
Patienteninfo

La trousse d’oncologie
La trousse d’oncologie

Contient une variеtе d’information reliеe au cancer et aux thеrapies utilisant des mеdicaments approuvеs pour le traitement du cancer.

# 303
Благодаря за инфото Алиса.   bouquet

# 304
  • с/у ОколоМръсТното
И аз благодаря, Алиса  Heart Eyes   bouquet
Дано по-малко хора се нуждаят от така информация  Praynig

# 305
Вчера откриха рак на стомаха на баба ми. Нямаше почти никакви симртоми и сега е в напреднал стадий.Много ми е мъчно. Cry  Cry  Cry Дали я боли?
През септември миналата година оперираха баща ми от рак на стомаха в напреднал стадий. Все още е жив благодарение на лекарите от Военномедицинска академия в София. След операцията пиеше една течност с алое вера, която го възстанови. Боли я жената, не се съмнявай! Баща ми от 90кг. мъж стана 45 за един месец защото не можеше да яде от болки в стомаха. На никого не пожелавам да гледа най-близките си как страдат.

# 306
Много е страшно!Да гледаш страдания на близък човек и да чувствуваш такова огромно безсилие и мъка!Преди по малко от година загубих баща си -гледах го и не можех да му помогна! Weary

# 307
Съсед,

Моля те, разкажи повече за твоя случай.
На татко изобщо не му намират огнище, а твърдят, че има метастази в черния дроб.
Сега той се топи не с дни, а с часове.
Преди два-три месеца черният му дроб беше в идеално състояние - и ехографски, и по чернодробни ензими - идеално беше!
Сега развива вероятно механична жълтеница. Дробът му се разширява все повече и повече и отказва вече да работи.
Кошмарът е неописуем.
Кажи, моля те, името на доктора.
Към кого да се обърна там за съвет, за консултация?
Моля!

# 308
Съсел, извинявам се за грешката в обръщението (ника ти), но не виждам опция за редактиране (вероятно, защото съм гост) и не мога да поправя предишното си писмо.

Приеми това като поправка.
Съжалявам.

Радвам се, че във вашето зло е имало поне добра развръзка. Пожелавам пълно възстановяване на твоя баща и се надявам на отговор.
Коя е тази течност с алое вера?

# 309
... Преди две години откриха рак на дебелото черво на татко - но в начална фаза, оперираха го, направиха за всеки случай химиотерапия и той е добре. Едно от многото доказателства, че е нужно да се правят профилактични прегледи за определени органи - на определена възраст!

На баща ми откриха рак на дебелото черво преди 3 години,също в начална фаза,след операция  и една лъчетерапия ,засега се чувства добре.Да ми е жив и здрав!
Съгласна съм с теб,че профилактиката е абсолютно необходима.
Да е жив и здрав и твоя тати!

# 310
И в България вече има ваксина срещу рак на шийката на матката:
http://dnes.dir.bg/2006/09/24/news705650.html

# 311
  • София - Варна - Бургас
Цитат

- Цена на Запад - 120$
 - сигурно готвят и за останалите рискови органи - примерно 20 на брой - по 120$ = 2400$! newsm78

# 312
Александър,
два въпроса ако може:
1. майка ми я оперираха на 17 август, на 22 септември ивкараха първата доза отрова (химиотерапия), следва лъчетерапия и хормонална терапия. Причините ги поизяснихме важат някои от всички които ти си написал:
по-последните (от 94та наса са диабет + инсулт+ високо кръвно на баща ми + заминаване на брат ми в чужбина за дълго...; 1999 втори инсулт +... всички останали на баща ми с нарастващата му раздразнителност и взискателност+ пенсиониране от една обичана и успешна кариера; от средата на 2000 - грижа за първото внуче; 2001 - 3ти инсулт на баща ми с всички последствия+ старх да остане сама - без баща ми...2003 грижа за второто внуче - то с тежък атопичен дерматит от 2ия месец и аз наложих да не се следва алопатичната медицина но ямахме късмет да улучим от първия път вярното лекарство та доста психологическа издръжливост а и физическа с тия сърбежи се наложи на всички ни); първоначални видими признаци недочуване/по точно моментна загуба на концентрация, състояния на внезапна паника, разсеяност и след това болки в гърдата и накрая видима деформация и както си знахме но не свързвахме - наследствена обремененост.
И сега въпроса: какво да прави? за намаляаване на страничните ефецти от наложеното алопатично лечение, за намаляване на опасността от рецидив, кога може да се лекува с хомеопатия, по време натерапията, след това, вместо това?...
Втори въпрос с тази тежка "фамилна обремененост" какво да правя аз? за да не стигна до там? Струва ли си да отида на хомеопат сега? за да предотвратя "отключването? понеже явно не владея автотренингови похвати и ми се струва че се поддавам на стреса, който не е и само от това?

# 313
  • с/у ОколоМръсТното
http://dnes.dir.bg/2006/09/24/news705650.html

все е напредък! Браво!  Peace
Дай Боже в скоро време да има лек за този бич на столетието... Praynig

# 314
  • Велико Търново
Преди 2 седмици си отиде баща ми - рак на белия дроб , с метастази в мозъка,които откриха по-късно.

Отнесе го точно за 6 месеца.

Всеки, който се е сблъсквал с това, е наясно с ужаса да гледаш човека как си отива в мъки и да не можеш да му помогнеш, накрая беше страшно.

За отношението на лекарите пък особено към възрастни хора с рак - не ми се и говори.

Общи условия

Активация на акаунт