Съчувствам ти и ти благодаря.
Винаги съм обичала и уважавала татко като баща.
За първи път виждам обаче колко силен мъж е бил той.
Не позволи нито веднъж някой да го подкрепя, да го придържа.
Въпреки че вече не приличаше на себе си от нечовешките болки, до последно вървеше както винаги изправен, не се е налагало да го обслужваме. Дори два дни преди края намери сили да се избръсне сам, въпреки че се изморяваше от всяко движение.
Това е, което разболява мен - че с разсейки, погълнали половината му черен дроб, продължаваше да има хемоглобин 130 (2 седмици преди края) и серумно желязо 10 (преди винаги му е било 14, но и това съвсем не е зле).
Диагнозата му беше поставена, когато бяха започнали нетърпимите болки и след престъпното му натравяне в болницата.
Това ме прави най-виновна - винаги съм следяла какво "изследват" и как "лекуват" по болници. А този път бях далече, не успях да го измъкна оттам, да разбера какво е имало в "стабилизиращите" им банки, да спра унищожението му. Беше ми казал по телефона само "Майка ти ходи като циганче след лекарите. Все нещо ги пита." А тя ги питаше това, което я питах аз - провериха ли черния му дроб...
И, annilein, какви празници, каква радост, наистина.
Последната Коледа за първи път не бяхме заедно. Тогава си помислих, че преди 15 години имах вече такава Коледа - след нея почина дядо. Не можех дълго да изгоня предчувствията си. Но никога не съм и допускала такъв кошмар.
Прегръщам те и ти благодаря.
(Четох някъде, че съвсем наскоро е излязло някакво списание за лекарските грешки. Четох го през сълзи и дори не си спомням как се казваше то. Може би има смисъл да го потърся. Важно е за живите. Но и погубените от лекарската престъпност заслужават възмездие. Някой чувал ли е за него, виждал ли е първия му брой?)