Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои начини за облекчаване на болките в кръста?
Как мога да се успокоя, когато съм притеснен за бебето си и баща ми е в критично състояние?
Как се извършва феталната морфология и какво включва прегледът?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои начини за облекчаване на болките в кръста?
-
Как мога да се успокоя, когато съм притеснен за бебето си и баща ми е в критично състояние?
Когато сте притеснени, важно е да потърсите съвет от лекар относно приема на успокоителни. Валерианът и валидолът са възможни опции, но трябва да получите конкретни инструкции от вашия лекар. Освен това не забравяйте да потърсите подкрепа от близките си и да се съсредоточите върху положителните моменти, които ви правят щастливи.
-
Как се извършва феталната морфология и какво включва прегледът?
Феталната морфология е цялостен преглед на бебето, който включва доплерово изследване на кръвния поток, измерване на различни параметри на бебето и подробен оглед на всички органи. Прегледът обикновено продължава 40-45 минути и не изисква вземане на кръв. В някои случаи може да се предложи и 3D снимка на бебето.
-
Какви са начините за укрепване на имунната система по време на бременност?
-
Какви са ефективни начини за лечение на гъбични инфекции по време на бременност?
а сутринта трябваше да ставам да ходя на работа. Простоооо ужас
Секциото изглежда по-лесно като раждане, но после възстановяването...Не ми се иска да прекарам едно денонощие в интензивно и бебето да не е при мен. Оперирали са ме веднъж и това лежане без да можеш да станеш след това ми беше супер тегаво.
Не знам да не е твърде стресиращо
И тъпото е, че не ме е страх от контракциите и болката, а от самото изгонване на плода - чудя се как ще мине толкова голямо бебе "оттам" и изпадам в паника
Знам, че звучи наивно, но това е положението
. Коластра също не съм виждала да се отделя от гърдите ми, но сега поне ще съм подготвена ако се случи, след като го изкоментирахте. За раждането, честно казано страхувам се от глупавите и порочни практики в нашите болници повече отколкото от болката при контракциите. От това пресиране на процеса с окситоцина, за което спомена и LLolitka, заради което тялото ти и мускулите ти някак не са готови за раждането и стигаме до другия момент-епизиотомията, която може да се избегне, ама тука си те режат за всеки случай. Моя близка приятелка, която ражда в Канада каза че си се разхождала из парка около болницата почти докато е стигнала разкритието 10 см , за да напъва, а това че е била права и е помогнало да се случи по-бързо, пък моята колежка я бяха овързали да слушат тоновете на бебето и я накачили със системи и не й даваха да мръдне камоли да се разхожда, което прави контракциите по-неефективни. Ей такива нещица ме притесняват, иначе ако имам избор раждането ще е естествено, дори мисля да е без епидурална упойка.Засега клоня към раждане във Вита, но мисля в деня на отворените врати да отида и до Шейново, че да си имам алтернативен вариант. А таткото никакъв шанс да го навия да присъства, той като види че нещо ме боли и се превивам изпада в паника, ще се наложи да го свестява доки вместо мен да ме израждат, така че чинно ще си стои отвън или ще чака в къщи.