Коремче се оформи вече, усетихме и ритниче от човече /м. май/ - ТЕМА 3

• 42 411
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Мале, мале, Злати, голям стрес си изживяла.  Hug

# 76
Благодаря ви за подкрепата още веднъж не е само и до празници а за съжеление дали си платил за избор на екип поне 5 пъти ме питаха дали съм избрала и защо не съм . Удоволствието струва още 150 лева които бях решила да си спестя, но на майки с избор на екип им излизат до два дни.. така че там всичко е пари, отношение към тебе все едно си 10 годишна бременна циганка и не знае защо е там  и дали иска да е бременна. Задават въпроси от рода на: детето има ли си баща, не ми приеха сифилиса защото било от понеделник и цитирам" не се знае какво си правила до понеделник" та и там ти визмат едни парички, които си дал преди това за изследвания, които уж ти изсикват при приемането... След самата процедура от 5 етаж трябва веднага да слезеш сама до 2 да си оставиш пробите, да си изчкаш една хубава опашка, а тогава бях с кръвно 70 на 40...  абе дано на никой да не се налага. Като им звъня по телефона ме увикват, защо звъня през ден та се надявам скоро тоя ужас да приключи и от тук нататък съм решила каквото и да се наложи да се ходи в токуда. Говорих с познати ходили там не само за раждане и по други поводи и са безкрайно доволни от техника, специалисти  и отношение, което в нашето положение си струва да си платиш за да ги имаш.

# 77
Звучи ужасно! Как си издържала въобще... За Майчин дом само лоши истории съм чувала, не знам как съществува въобще и що за хора са това? Като толкова не си харесват работата - има толкова много други професии!

Аз съм ходила там само един път и това ми беше и последния. Дано не ми се налага да стъпвам там. Бях на 17 години и ме излъгаха, че съм бременна. Даже и час за аборт ми насрочиха. Но трябваше да изчакаме 2 седмици, за да навърша 18 години, за да не казвам на родителите си. Добре, че случайно отидох на друг доктор. Оказа се, че имам гъби и раничка на шийката. По ЧХГ установихме, че бременност не е имало.  ooooh!
Не искам и да си представям какво ли щяха да ми направят, ако бяхме стигнали до "аборт".

# 78
Здравейте момичета, отдавна ви чета, понеже и аз живот и здраве ще родя през май (18 май), но все не смеех да пиша защото имах проблеми в началото на бременността. Сега имам един въпрос и се надявам някой да може да ми отговори: някой ползвал ли е Клотримазол глобули? Питам защото имам гъбички и ми го изписаха, но впоследствие прочетох в листовката, че не трябва да се използва при болки в корема ниско долу и се притесних да не навреди, вместо да помогне.

# 79
Здравейте момичета, отдавна ви чета, понеже и аз живот и здраве ще родя през май (18 май), но все не смеех да пиша защото имах проблеми в началото на бременността. Сега имам един въпрос и се надявам някой да може да ми отговори: някой ползвал ли е Клотримазол глобули? Питам защото имам гъбички и ми го изписаха, но впоследствие прочетох в листовката, че не трябва да се използва при болки в корема ниско долу и се притесних да не навреди, вместо да помогне.

Здравей, аз по-напред в темата писах, че на мен ми изписаха Канестен глобули...там активното вещество пак е клотримазол. И аз имах притеснения, но имам доверие на лекарката ми, а и наистина няма как да изчезнат гъбичките сами...по-опасно за мен е да не бях предприела нищо.

# 80

Здравей, аз по-напред в темата писах, че на мен ми изписаха Канестен глобули...там активното вещество пак е клотримазол. И аз имах притеснения, но имам доверие на лекарката ми, а и наистина няма как да изчезнат гъбичките сами...по-опасно за мен е да не бях предприела нищо.

ted_in_ka, а имала ли си някакви болки ниско долу в корема ?

# 81
Не, болки нямах... Ако имаш някакви съмнения потърси и второ мнение от друг лекар, за да ти е по-спокойно, няма смисъл да се измъчваш. Дано бързо и безпроблемно ти се реши проблема  Hug

# 82
Злати, искрено съжалявам за всичко което си преживяла, ужасно е. Аз бях чела много лоши неща за Майчин дом от други мами, примерно че амниоцентезата вместо  лекар някой път я правел някой студент по медицина, а всички знаем за риска от процедурата и не мога да си представя как може да оставиш някой да се обучава върху майка и нейното дете. Затова за себе си бях решила че какъвто и да ми е резулата от късното БХС няма да стъпя там на амнио. Отказах и да ходя на консултацията с генетика точно преди Коледа в Майчин дом, та се наложи той да ме търси по телефона. Иска ми се като ted_in_ka да мога да кажа че имам доверие на лекаря си, но за съжаление не мога. Всъщност не се доверявам на никого защото видях колко много лекари се опитват да се възползват от деликатното ни състояние и колко уязвими сме по отношение здравето на бебчета и ни изписват ненужни изследвания и манипулации. Дано всичко с теб и бебче е наред!

# 83
Ох, момичета, много страшни звучат тези неща за Майчин дом. Sad Аз не живея в София и винаги съм си мислила, че в София са супер компетентни лекарите. Явно навсякъде го има това нагло отношение към пациентите...
ZlatiG надявам се бързо да забравиш случилото се.

# 84
Злати, дано всичко е ок Hug
И аз имам приятелка , която лежа в Майчин дом, тя е с таласамия и й преливаха кръв пет пъти през бременността, защото беше с хемоглобин 60, един от тези пъти беше в Майчин дом, каза че умишлено са я държали десет дена там, а процедурата по преливане е била два дена, постоянно й обяснявали как трябва да стои в болницата, защото ще си загуби бебето и периодично са го проверявали дали е живо, защото било „уж” в опасност, тя се притеснила много, докато не започнала да говори с др момичета и не разбрала, че на всички им говорят едно и също и ги държат по две седмици безпричинно, за да точат здравната каса. Накрая подписала декларация и си тръгнала, отново получила закани, че детето й ще умре.Офертирвали я за раждане там, трябвало да влезе 15 дена преди термин там, да бъдела под наблюдение, а тя както преноси, добре че не отиде. Най-хвалената болница в България е това, а е пълна скръб.

# 85
Мамчета...как сте в това ужасно време? Аз днес реших да остана и да си работя от вкъщи. Във Варна беше много зловеща нощ със супер силен вятър, дъжд, сняг...Като се ококорих в 04 часа сутринта от ударите на дървото в кооперацията ни и така и не успях да заспя  Shocked Взеха, че познаха този път синоптиците...

# 86
Абсолютна свинщина!!!!!!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire Тези изродщини по болниците трябва да спрат! Някой трябва да им изкара кирливите ризи! После защо нямало раждаемост! В държавните болници те третират като добиче, а в частните бързат да те срежат и да те одрусат няколко бона! Направо съм в паника къда ще раждам и какво ще става!!! Злати, прегръщам те  Hug  Между другото и на моето бебче главата е надолу и ми натиска мехура, докторът ми каза, че понеже е още малко се върти накъдето си иска и това въобще не е притеснително.

Да ви се оплача:
Скрит текст:
Аз продължавам да се притеснявам за това течение, което имам. Нали един лекар, при който бях ходила по спешност ми прави вагинален преглед и каза, че имам "тежко възпаление на влагалището", защото съм имала гъсто бяло течение. Да, ама аз не виждам да е гъсто, дори напротив - воднисто и полупрозрачно, белезникаво и го имам от момента, в който забременях, преди това съм нямала нищо. Нямам никакви оплаквания, нито сърбеж, нито парене, всички микробиологии са ми чисти, вкл. хламидия, уреаплазма и онези другите по-специфичните. Като казах на моят доктор, той ми каза да си слагам по една свещичка на седмица против гъбички и каза, че ако става само с вагинален преглед, няма да се пускат микробиологии. Но така и не ме гледа. Много се притеснявам, защото чета, че ако наистина има възпаление, може да е опасно за бебче и да доведе до преждевременно раждане. В същото време нямам абсолютно никакви симптоми, освен самото течение. Вие какво бихте ме посъветвали?

ПС Извинявам се за гадната тема.

# 87
Мамчета...как сте в това ужасно време? Аз днес реших да остана и да си работя от вкъщи. Във Варна беше много зловеща нощ със супер силен вятър, дъжд, сняг...Като се ококорих в 04 часа сутринта от ударите на дървото в кооперацията ни и така и не успях да заспя  Shocked Взеха, че познаха този път синоптиците...
Аз живея във Владиславово и е голяма мъка тук  Naughty сутринта мъжо за работа тръгна, нито една от двете коли не можа да отвори, замръзнали..абе някакъв ад е..и живея на последния етаж и ми се мандахерца един кабел точно до нашата тераса, на комшиите климатиците замръзнали, кой има ток, кой няма..само се надявам при мен да не спира  Shocked

# 88
red_ballon не се тревожи, щом се е появило с бременността, значи е от нея, има мн такива случаи, увеличава се секрецията, заради бебето, организмът се предпазва от навлизане на бацили към бебето. Изключително глупаво ми се вижда да си слагаш глобули за гъбички, следкато не се излоритан на микробиология, освен това те и с просто око се разпознават, имала съм два пъти и на двата пъти знаех, че са гъби, така и излезе на микробиологията, течението е на парцали , виждат се бели парцали като пресечено мляко, извара. Аз нямах др симптоми като парене, болка и т.н. Освен това мога да те успокоя, че аз съм с обилно течение от години, което не може да се диагностицира, и аз съм си правила хламидии, плазми и т.н , няма нищо, периодично само разни бактерии и гъби, та с обилно течение си бях цялата първа бременност, родих нормално, на детето нищо му няма, ако имах инфекция, щях да я заразя, щеше да има поне конюнктивит, а тя нямаше нищо, така че едно обилно течение, не винаги означава че положението е зле, особено при чисти изследвания, мисля че се панираш излишно. На другия преглед си пусни пак микробиология, но в др лаборатория я занеси, виж още едно мнение и ако няма нищо, спри да го мислиш.

# 89
Не съм чула някой да е доволен от Майчин дом.В частните болници не е така,Но пък не е по джоба на всеки... newsm78.     И докато сме на темата:на вас колко често ви пускат микробиология?

Общи условия

Активация на акаунт