Боледуване на децата ни - тема 47

• 45 871
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Нашият продължава да вдига Т - досега смъквахме 38,7. Поне за час и половина успяхме,  но явно нощта пак ще е тежка.

# 346
Имах предвид под празна работа точно щото знам, че няма да ми излекува инфекцията колкото и противовъзпалително да действа. За нашия случай конкретно имах предвид. Между другото когато четох за този обрив който ни излези таз еритрема мултиформа и някъде пишеше, че и от нурофен може да има такава реакция и тъй като аз давах доста пъти нурофен и АБ се събра ужасно много и самата инфекция беше доста тежка знам ли от кое и как се получи така. Лекаря например каза, че понякога е от няколко неща взети заедно, не може със сигурност да се каже и може да е от комбинацията АБ и инфекция дори, според зависи какви бактерии са били.
Аз казах ли ви, че ще го тестват чрез кръвен тест и пак няма да е 100% сигурно дали има алергия към тоз и онзи АБ. Не винаги били достоверни а и както беше споменал преди в тия сиропчета има още съставки и не се знае дали не реагира и към някоя от тях
Иначе аз съм пила нурофен към терапията за синузит. Моя УНГ с удоволствие го предписва
Месечинка Борко и той ли е имал ФГ? Дано утре всичко е минало  Hug

# 347
Днес викнах педиатър аз. Еми гърди чисти, гърлото спокойно, няма сополи, повръщането беше еднократно. Засега наблюдаваме...Цяла нощ се въртеше около 37,9-38 и не давах нищо. Към 5:30 вдигна до 38,5 и сложих свещичка Ефералган. През деня пак така се въртеше и към 14:30 сложих още една. Като я приспивах одеве, докато сучеше, се изпоти. Надявам се да се разминем леко Praynig
Баткото иначе се подобрява - днес вече е без температура и кашлицата намаля(но той си пие Аугментин).

Бързо оздравяване на всички болни!

# 348
На нас един унг ни беше изписал нурофен за сливиците. Не го дадох, защото детето нямаше т и не разбрах какво ще помогне.
За вируси полза не съм видяла.
За уши и зъби сигурно има.
Нашето училище пък ще учат от утре, но мисля да спестя трите дена. Айде няма нужда от толкова напъване, при положение че цяла София няма да учи.

Спокойна нощ на всички и бързо оздравяване на болничките.

# 349
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Месечинке,може и от съня да се е загрял така и затова да ти се е сторил топъл.На мен в болницата една сестра ми каза,че Т не се мери веднага след сън,защото можело и да покаже,че има.
Моме,явно сте лепнали нещо от яслата.Дано се оправи скоро детето.
Палитре,явно е някакъв хилав вирус при малката.
Лайт,как сте?Нещо ми се губиш тези дни.
Аш,как е момата?Оздравя ли вече?
Аз съм вече добре.Хремата спря,кашлицата и тя,стресницата ми изчезна и съм като нова.От утре съм на работа,а детето ща не ща на градина,че няма кои да го гледа.

# 350
  • Варна
Lino,
не, не е имал ФГ, аз просто си се притеснявам от Т и гледам да я смъквам. Снощи пак ми се стори топъл, с хладни ръце. Меря - 36,7. Егати странното нещо. Но като легна ми се стори по-топъл и ръцете изстинаха и си му дадох панадол. През нощта по едно време пак беше горещ целия, поотвих го и се охлади. Сутринта имаше 37,8. Не знам, не мога да си обясня, струва ми се горещ, а няма Т. Сутринта не ми се стори особено топъл, а 37,8. Такова разминаване между моето усещане и термометъра не е имало досега. И тоя страх от термометъра! Сигурно половин час го молих и му обяснявах, че няма да го ухапе пустият термометър! Измерихме Т на сума играчки, докато се прежали. Извадих и електронния, пипа го, оглежда го, включва го, изключва го, накрая му се стори още по-подозрителен и в крайна сметка пак сложихме спиртния. Сега се гледат с баща си, аз съм на работа за съжаление.

# 351
Дани, добре сме, кътаме се в нас. И днес обявиха ваканция, за утре не знам.. Той вече 2 месеца в нас и направо си късаме нервите взаимно.

Като е наплашен човек....се вглежда във всичко.

Peace  Или като му е дошло до гуша с годините... Моя оная вечер бе топлей топлей ама леко , пулса леко забързан,пипах го през 5 мин но така и не сложих термометъра, защото леко съвсем топлееше по слепоочитя главно ( той е така често, челото може да не е мн топло , но към слепоочията .. и пулса тъпти и по силно и отчетливо ). Викам ще чакам, ако се стопли повече тогава ще мушна термометъра.По късно през нощта си беше ок пък...

Обаче тия болки в краката днес сутринта пак се явиха, в мускула на прасеца, левият крак...а не е болен.. загледах гърлото сякаш леко червенее , но няма симптоми. Не знам и аз вече...разтривах мускула прасеца с камфоров спирт и ми направи впечатление, че по - силно пищи като разтривам мускула към кокала дето се захваща. Дадох му  магнезий с витамин В комплекс.. има от преди  му бях давала и да му ги доиздам.

# 352
Месечинке, да не се е прецакал нещо термометъра? Ама викаш той спиртен, ако беше електронен, да кажем, че му е заминала батерията...странно. Аз имам два електронни и меря и с двата уж... Допри устни до челото му, или чело в чело...но щом усещаш топлина, съм склонна да допусна, че е имал а термометъра нещо не е отчел. То като са здрави челото е друго..хладно..
Днес имате под 38...много добре, почти сте го смачкали Simple Smile

Лайт, не се ли разбра в крайна сметка откъде са тези болки?

# 353
  • Варна
Тет, и аз си помислих това, ама на, тая сутрин пък показа. Според мен не го слагаме правилно всеки път, то т'ва диване малкото като вземе да се гърчи, все едно змия съм му сложила под мишницата ooooh!

# 354
Да, и ние сме така....въпреки, че ако има Т, успява да я хване термометъра донякъде, и при мърдане и гърчене...или е била малко над 37 при вас, или е нямал...

# 355
  • Северозапада
Месечинка, затопляш ли леко термометъра преди да го сложиш? Толкова, че да не е неприятно студен. София пищи, когато е студен,затова го държа малко в ръка, да се стопли леко върха

# 356
Моят в събота имаше пак някаква странна суха кашлица. Около обяд се появи и продължи около 2 часа. Даже по едно време се задави и върна ама го глътна... След това си поспа спокойно, събуди се и не е кашлял повече  newsm78 В неделя го чух я има 2-3 пъти да се изкашля , я не... Нито има температура, нито па сопол... Каква е тая кашлица , ту се появява , ту изчезва, вече не знам...

# 357
  • Варна
Мраве, и това ми мина през ума, днес го карах сам да стиска връхчето да го стопли. Може и това да е проблемът.
Щруделче,
задна хрема някаква? От тази липса на достатъчно проветрение и моят нос често е задръстен, на малкия също.

# 358
Месечинке, няма никаква хрема, ни назад, ни напред... Миналата седмица цялата ми прави такива номера един ден покашля, един ден не...

Проветрявам редовно..Е , само 1 път дневно де, на тоя студ хич не ми се отварят повече прозорците...
Но не изключвам да не е достатъчно..

Изследванията за алергии на каква възраст се правят , щото моя малчо е на 2.7г. пък доколкото знам май преди 3 не правят?  newsm78

# 359
Моето пак му хъркаше носа и на сутринта първите кашлици бяха отхрачващи понеже му правих компрес снощи и после по едно време се яви сухата кашлица, че и посвирва малко пък правя инхалации. Вече 2 сед става ту кашля ту не...Ще видим кога ще го водя за слушалки
Месечинка не се притеснявай толкова от темп. щом сте нямали проблем. Като я сваляш удължаваш боледуването. Температурата си има цел, тъй е създадена от природата. Аз също се паникьосвам от температурата вече понеже след толкоз боледувания се утвърди една посока тоест все бактериялно излиза. Ако виждах, чя кара и вирусчета с темп по-спокойно щеше да ми е някак на фона на тез боледувания с по седмица 40° и няма оправия без АБ.
Лайт щях да кажа, че може би са болки на растежа, но те обикновено вечер се явяват.
Дани радвам се, че оздравя
Щдруделче точно от сух въздух може да е, от цветя, от влага, мухъл. Моето го тестваха на 3.5 год за алергии
Ние днес ще се водим на остеопат Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт