Боледуване на децата ни - тема 47

• 45 869
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Месечинка не се притеснявай толкова от темп. щом сте нямали проблем. Като я сваляш удължаваш боледуването.

Ба...удължаваш грънци. Келяв вирус, каран края на декември - с нурофен на 4 часа, оздравя за 2 дена и половина. Т-първи ден до 38.2. Втори ден - Т малко над 37, само сутринта, трети ден-здрав Peace

# 361
Тета това е вашия случай. От къде знаеш ако не беше сваляла дали нямаше да бъде за ден дори. Това важи за всички.

# 362
  • Северозапада
И на мен ми се струва, че свалянето на Т не пречи на оздравяването. Едното боледуване на София тази зима беше само с Т. На 38,2-38,3 и давах Нурофен, точно 3 пъти за 24 ч. И това беше цялото боледуване. На нея Нурофена толкова и действа 8-9 чАса. Аз и давам Нурофена и заради противовъзпалителното му действие. При нея има опасност от възпаление на митралната клапа на сърцето и го използвам уж като превенция.

# 363
Не знам, но се при боледувания най вече се явяват покрай тях към края на боледуванията.. единият път дори не можеше да стъпи...гаси болките, беше след антибиотик  и пак с температура и тя таман спря и хоп болките в прасците ама яки, не можеше да стъпи камо ли да върви, и пищии.. мислих да не е някой рективен артрит тогава... но пък мускули, то нали е на ставите...нз  то можели леко червено гърлото  да е и да е без симптоми ... пак ще го понамажа аз с гранофурин...превантивно. Все още има болки като пипна мускула.
Не знам и аз може и със слабо оросяване на крайниците да е, което се явява при някаква причина, дали при боледуване или от друго ..та той на ръст не е мръднал от почти година май се си е 116.

Е още увеличиха ваканцията за Шумен- до сряда включително.Голямо седене в нас.. пуу то два месеца и половина ще станат ( ако не броя 3 те дни през ноември и 2та в началото на декември - то туй ходене ли е ). Усещам го вече как е изнервен, но как няма, то си е дете и си иска себеподобни.

# 364
Няколко нощи вече ставам да го пипам малкия, че нали таткото беше с нещо грипоподобно, но без температура. Тази нощ към 3:30 се събуди и се върти, стори ми се топло слепоочието, но измерих 35,5. Оплака се и от болка в прасеца, но дали е било крамп или друг вид болка, не се знае. Ако е болка на растежа, както казва Лино - а дано, че растежа ми е голяяяяма мъка.
После повече от час не можах да заспя, беше ми се разхлопало сърцето.

# 365
Тета това е вашия случай. От къде знаеш ако не беше сваляла дали нямаше да бъде за ден дори. Това важи за всички.
Ами то за ден мина...колко да го скъсявам Mr. Green Имаше Т един ден, на втория сутринта повърна и това беше. Третия ден го слагам за протокола - три за щастие, но реално имаше Т един ден-първият.

Месечника карат същият слабак Grinning Hug

# 366
  • Варна
Уф, аман вече с тая ваканция! Дано във Варна не я удължават повече, защото ако баща ми и утре е ангажиран с племенницата ми трябва аз да си вземам болничен...
Между другото мойто и то повърна храчки снощи. Беше се разбеснял яко и се боричкахме на дивана и той се закашля. Ама не спира да ме бори и да се гъне по дивана, докато сваря да го озаптя и да го накарам да се изправи се задави бая и изведнъж върна. Голям рев изрева горкият и спа с леген до себе си Mr. Green Но сякаш наистина по-малко кашля след това, явно част от храчките се откъртиха.

# 367
Алергии се тестват и на съвсем малки бебета - има си педиатрични панели. Баткото е с АБКМ, та доста знам,  за съжаление.
Снощи нали към 20:00 вдигна Т, дадох Нурофен и час и половина я сваляхме с кърпи. В 22:00 аз заспах с бебето и го оставих на ММ. Трябаше в полунощ да му дам Панадол, но се успах,събудих се в 1:30 и нямаше Т. Реших да не давам нищо. В 3:00 - пак 38,7. ММ ме направи луда калинка защо не съм му дала Панадол в полунощ, ако бях дала, нямало да вдига Т. Голям скандал. Аз пък забравих да питам педи дали да давам превантивно на 4 часа в острата част на болестта.

# 368
Лино, аз донякъде съм съгласна с тебе. Всички знаем, че температурата е защитен механизъм и аз неведнъж съм казвала, че преди три години изобщо не ми е била кой знае какъв дразнител. Приемах я нормално. Приемах я не като проблем, а като признак за проблем, ако ме разбирате. След първия гърч обаче ... заболяване без температура взех да не го вземам насериозно даже, като Тета Simple Smile Все казват, че вирусите започвали да измират над 38 градуса и ако температурата е кротка и си стои на 38,2, съм склонна да не давам  антипиретик, но и при нас обикновено температурата означава бактериална инфекция, а не вирус. А бактериите си виреят и доста над 38 градуса. Аз изобщо нямам търпение да чакам три дни с температура, особено ако и втория ден се налага да давам често антипиретик. В такъв случай веднага в лаборатория и ако има проблем веднага почваме АБ, защото много трудно ги овладяваме ангините, ако изтървем момента. Последният път започнахме АБ в първия ден с температура, без да сме пускали изследвания и пак бяхме на ръба за венозен. Преди около седмица отворих тефтера и преброих 2-3  вируса с еднодневно вдигане на температура за миналата година. Давала съм панадол и нурофен при нужда. И всичко е минало за около 2-3 дни. Така че и аз потвърждавам, че май антипиретиците не удължават боледуването.
Наскоро четох пак за кръвните изследвания нещо и ми попадна пред очите, че един от показателите говори за гноен процес в организма. При нас беше повишен и наистина бяхме с гнойна ангина. Ама трябва да поровя пак за справка.

# 369
  • Варна
Моме,
аз мисля, че щеше да вдигне пак, от 12 до 3 са си три часа.

# 370
Момето, а бързо ли я свали температурата след панадола? Аз понякога нощем давам дори да няма температура, заради втрисанията. Уж навивам будилника на през час-два, но или не ги чувам или го спирам и продължавам да спя. Или пък в просъница проверявам челото и пак откъртвам. В началото на болестите обаче почти не спя, разпокъсани дремки само.

# 371
Да не са гранулоцитите - за гноен процес, или.?...докладвай по тефтера после...

Нощем давам, че както е завит, и ако има и Т, много се претопля и не ми се рискува....

# 372
Гранулоцитите са показател за инфекциозен и гноен процес в организма.При нас при втората бактериална ангина  бяха почти двойно по високи.При първата не сме пускали кръвни, но си имаше налеп на дясната сливица.

# 373
Гранулоцитите са показател за инфекциозен и гноен процес в организма.При нас при втората бактериална ангина  бяха почти двойно по високи.При първата не сме пускали кръвни, но си имаше налеп на дясната сливица.

Мерси, Лайт...а помниш ли левкоцитите колко ви бяха тогава, при бактериалната ангина?

# 374
Да Мутафова разбирам. Аз конкретно на Месечинка казвах и затова я попитах имали ли са ФГ да не говоря ей така. Естествено като е имало вече такъв ще се дават нурофени, панадоли
Между другото първия човек който ми каза да не свалям под 39.5 ° беше неговия педиьтър. Аз тогава бях много зелена, бебе не бях държала. После с времето човек почва да трупа опит с боледуванията за съжаление  Confused
А тук съветват след 3 дни температура на лекар. И има логика понеже често на първи че и втори ден не може да се различи вирус ли е, бактериялно ли е дори на кръвни. Виж към 3-ти ден нашето ЦРП вече екъм 60 и е ясно накъде върви работата. Но пък и при нас се е случвало така Мутафова да не можем да овладеем ангината като стане 3 ден

Общи условия

Активация на акаунт