Боледуване на децата ни - тема 47

• 45 861
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Погледнах изследванията, 16.3 са левкоцитите.А лимфоцитите са под долната граница - 020, неговите 0.11 което в комбинация с високите левкоцити и гранулоцити, си показва бактериална инфекция.А гранулоцитите на едното място от 0,70 горна граница , са 0,78 - т.е малко над нормата, но на другото място са 12.8 при горна граница 7,7 ( за тях викам че са почти двойно ).Моноцити при 1.1 са 1.7.

# 376
  • София
Леле, ние при бактериална ангина бяхме с левкоцити в норма  newsm78.

# 377
Погледнах изследванията, 16.3 са левкоцитите.А лимфоцитите са под долната граница - 020, неговите 0.11 което в комбинация с високите левкоцити и гранулоцити, си показва бактериална инфекция.А гранулоцитите на едното място от 0,70 горна граница , са 0,78 - т.е малко над нормата, но на другото място са 12.8 при горна граница 7,7 ( за тях викам че са почти двойно ).Моноцити при 1.1 са 1.7.

Ха сега, видяхте ли....уж нормално било до 17 да са левкоцитите при децата, по таблиците там. М?
Кво излиза-не е баш нормално да са над 10. Аз си оставам на моето становище засега...че левкоцити над 10 показват бактериална инфекция. Peace

Аш, ти пък откъде разбра, че е бактериална ангината ви? newsm78 Как са малките нослета?

Леле, ние при бактериална ангина бяхме с левкоцити в норма  newsm78.

Ама по коя норма - до 10, или до 17 Mr. Green

# 378
  • София
Тц, чак до 17 не е нормално, зависи за каква възраст де, може би за първите месеци беше там някъде, но намалява за всяка година. Моето дете, като беше с гноен отит, беше с левкоцити 17. При едно друго разболяване, при което беше видимо зле, изследвания пусках постфактум, след като си изпи АБ, че нещо пак не ми харесваше, левкоцитите вече бяха в някакви горе-долу приемливи граници, но СУЕ беше някъде 50-60 (то спада по-бавно, може и до месец да се задържи високо след боледуване).

# 379
Малко по високи може да са левкоцитите при по малките деца според възраста.За 4 години май до към 13 .За по - малките даже и повече.Има някъде таблици с възраст и горна граница.
Моят е почти на 7 г.
Важни са и другите показатели ...тълкува се комплексно.

Ето ги

Това са референтните стойности на някои изследвания при децата.
Левкоцити:g/L 
До 24-тия час: 9,5 ÷ 34           
от 1 ден до 1 седмица: 5,0 ÷ 25   
от 1 седмица до 1 месец: 5,0 ÷ 20
от 1 до 3 месеца: 5,5 ÷ 18
от 3 месеца до 2 години: 6,0 ÷ 17
от 2 до 4 години: 5,5 ÷ 15
от 4 до 6 години: 5,0 ÷ 14

# 380
  • София
Тет, това беше в миналото - диагноза, поставена от доктор. Пускахме и кръвни.

Ние сега сме със съмнения за малинов език; утре сутрин ще пускаме секрет  Tired. А аз така се радвах, че всичко е минало.

# 381
  • Варна
Аш,
кой от тримата? Това скарлатина ли ще рече?

# 382
Аш,още като каза за обрива в гърлото си помислих за стрептокок пиогенес...нали така беше при нас.После езика от обложен стана като малинов малко.После мога да кача и снимка (вече се научих ).

# 383
  • София
Аш, дано да минава леко и бързо, каквото и да е  Hug При нас така и не стана малинов езика като беше със скарлатината, но само по точките над сливиците ми беше ясна работата. Може и да не стана малинов защото веднага започнахме АБ и ако не беше направила усложнението с гнойния отит, за 2 дни щеше всичко да е ок, ама не би. Аз пусках бързия тест тогава, за 30 мин имахме резултат.

# 384
Аш, дано не е това. Как ще опазиш другите обаче Thinking
Бързия тест с гърлен секрет ли се прави?

# 385
И ние веднага почнахме антибиотика...доктора просто беше 100 проц  сигурен с тоя обрив  в гърлото и много червено и сливиците, дясната с налеп.. и после нали се потвърди със секрета.
Нашият гърлен секрет  си беше стандартният тест- за антибиограмата.На бързият тест  няма антибиограма.То и той се прави с  намазка от гърлтоо( аз  нали си правих на мен )Но пък не чакахме резултата , ами направо антибиотика бяхме почнали.

Моя цял ден го боли прасеца, три пъти гоо разтривах вече, следобеда като стана стъпва  на пръсти с левият крак за да не го боли.Дадох му  Нурофен хем против болката хем противовъзпалително..Възможно ли е да прави леко  възпаление някакво на мускула.. newsm78  няма къде да го е натоварил нещоо.

# 386
Лайт, ЛЛ какво казва за тези болки. На какъв специалист ви насочи...защо не я подпиташ. Просто да стесни кръга на лекарите специалисти. След скарлатината на ревматолог няма ли да ходите - забравила съм колко време след това се ходи? Иначе съдов хирург се сещам, но едва ли е това.

# 387
  • София
Само щерката е с малинов език (засега) и аз се чудя утре сутрин от бързия тест ли да пускам, от тридневния ли, или и двата  newsm78. Тя имаше Т някъде до сряда, четвъртък и после нищо; нито обрив около устата, ни-що. А се чудя и също дали да пускам секрет и на тримата или само на нея. Абе май ще взема секрет и на тримата.

Светле, как ги видя тия точки, направо си спец  Laughing!

Месечинке, нямам идея дали утре ще й поставят диагноза скарлатина Confused.

# 388
Тя не се ли лекува с пеницилинов АБ. За кво ти антибиограма newsm78

# 389
  • София
По-надежден бил 3-дневният тест, знам ли. Страх ме е бързият да не е фалшиво отрицателен.

Общи условия

Активация на акаунт