Ужасни петна от пъпки ..

• 14 045
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Дами, външната грижа за кожата е безспосрно важна, но в крайна сметка проблемите на кожата са огледало на процесите вътре в тялото. Важно е с какво се храните, за да бъде кожата в добро състояние. Приемът на чаша топла вода с половин изцеден лимон в нея е добър навик за детоксикация. Повече плодове и заленчуци като самостоятелни порции. Добре се отразява да правите един ден (24 часа) в седмицата само на течности според лунния календар. Усилията трябва да са насочени към детоксикация на организма, прочистване на кръвта и подобряване на нейните качества. Аюрведичният комплекс д-р нийм е с много добър ефект при акне, петна, но съм сигурна, че с повече воля човек може и да не прибягва към добавки и други подобни, а сам да си помогне.

# 16
  • варна
Пробвайте да ексфолирате много добре кожата и спрете спирта.От него  остават петна.Има и други чудесни дезинфектанти.Каква е тази мания по салициловия спирт...В някой кремчета има салицил и е по-добре да ползвате тях.Разбира се и цинкова паста,която по горе Ви е предложила съфорумка.Добре би било да си купите домашен уред за почистване,но и сода за хляб или аспирин(стрит)върши работа за ексфолиране.Има една маска на Талодерма за мазна кожа,която поставена за цяла нощ върху пъпката(още докато набъбва) в 99% върши работа.А и в розова вода може да разтворите капсули Хлорнитромицин(антибиотик от аптеката)и да минавате кожата с този разтвор.Лошото е,че е мноооого горчив и ако имате приятел не бива да Ви целува Laughing
Мисля,че има и тема в Красива мама за проблемна кожа и пъпки.Потърсете,там ще Ви дадат добри съвети.Постоянството е пътя към успеха.

# 17
Съвсем нормално е непосредствено след падане на коричката от пъпката да има следа. Това "петно" постепенно избледнява с времето.

И аз препоръчвам добра хигиена, ползване на ексфолиращи маски вместо спирт и много важно - по-малко шоколад и захар!  Peace

# 18
Пробвай да мажеш петната със витамин Е или олио от вечерна иглика и двете имат регенериращ ефект Wink

# 19
Пробвай да мажеш петната със витамин Е или олио от вечерна иглика и двете имат регенериращ ефект Wink
О, да, това е много добра комбинация за мазна кожа. Може да се маже цялото лице и шия - има разхубавяващ и успокояващ ефект. Не всяка вечер, но през вечер е добре.

# 20
Благодаря много на всички , които са отделили време и са споделили опита и съветите си. Наистина го оценявам. 🤗🤗

# 21
На 16 съм , за съжаление , а не на 12. Плюс това и да не махам аз коричката , тя си пада сама , тоест нацепва се и лека по-лека си се маха , но петна пак си остават .. А няма как да си "вържа ръцете зад гърба" , защото и това го опитах , и от 2-3 пъпчици станаха над 20 ..
Аз имах страшен проблем със стискането. Обезобразявах си лицето всяка божа вечер. И всичко на психична основа, макар и да нямах явни проблеми. Милион пъти съм си обещавала да спра и майка ми постоянно се ядосваше и какво ли не опита да ме спре. Дори с игла и пинсети съм си бъркала по раните. В един момент се заинатих и спрях изведнъж. Започнах да се грижа за кожата си с висококачествена козметика. Бих те посъветвала да махнеш/закриеш огледалото, на което се стискаш. Замисли се колко пари ще даваш след време на дерматолози да ти оправят кожата. Купи си скъпа козметика и се грижи за кожата си. Използвай слънцезащитен фактор под грима... това ще те мотивира да се сдържаш от стискане. Успех!

# 22
Мляко консумираш ли? Опитай да го спреш/намалиш и виж дали ще има подобрение някакво.

# 23
Спри да ги пипаш тези пъпки и по-скоро се насочи към процедури за лице, които да разрешат проблема с пъпките ти! На каква възраст си?

# 24
Пробвай с крем с tretinoin.

# 25
В никакъв случай недей да ги пипаш пъпките и да ги стискаш. В домашни условия пъпки не се лекуват! Избират се правилните процедури, чрез които да се третира проблема.

Общи условия

Активация на акаунт