Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 908
  • 728
  •   1
Отговори
# 405
  • Вестерос
Аз Джони не го чета и съм пропуснала  Joy

# 406
  • София
Аз Джони не го чета и съм пропуснала  Joy
Embarassed Embarassed Отдъхнах си, че не съм единствена Embarassed Embarassed

Аз няма да мога да номинирам романа на Новик Cry Нищо де. Има други. Още си пресявам листа. Нали не бързаме?

# 407
  • София
Е, аз пък едно нещо да прочета ся. hahaha

Не бързаме, края на темата предлагам.

# 408
  • Вестерос
Има време Мори Simple Smile

# 409
  • В полите на Пирин планина
На Джон излиянията и мен ме напрягат, та редовно ги чета по "диагонал", а скритите текстове ги прескачам. Ако на яве е толкова многословен не знам как го търпят у тях - друг не може да вземе думата.  Mr. Green

# 410
 аз започнах и авторите да ги броя отделно, от книгите - засега  Ериксън , Пратчет и Сандърсън са  фаворити със много малки разлики. разбира се, това са временно резултати, те тепърва ще се променят.

П.С. Продължавайте да си номирате произведения, на края на темата, ще ви кажа как стоят нещата при авторите

Последна редакция: чт, 19 яну 2017, 12:37 от Джон Сняг

# 411
Порових и аз в старите в теми, понеже не бях сигурна кога четох  "Герои" и се оказа, че е било през  2016 година. В този случай класацията ми стана малко оспорвана, но в крайна сметка се спрях на тези:
1. Малазана - Ериксън
2. Герои - Абъркромби
3. Сага за живите кораби - Хоб
Поредицата за "Фиц и Шута", както и "Сянката на гарвана" също заслужават място в номинациите, но при 3 заглавия, реших да са тези трите.

# 412
Тъкмо прегледах Гуудрийдса, Хоб ми е от 2015 и няма дя я добавям. С Малазанските не си допаднахме. Освен Новик номинирам:
2. "The Last Mortal Bond"  на Staveley - невероятен финал на трилогията, не очаквах, че и още по-добре може да пише този човек;
3. Цялата трилогия "Children of the Black Sun" от Jo Spurrier - въпреки недостатъците, след Хоб това ми е първото фентъзи, което изчетох буквално на един дъх.

# 413
Свърших Вещерът, хубава поредица  Heart Eyes От къде тръгна, къде стигна...
Оригинални идеи, оригинален начин на писане
Харесах героите, като Гералт накрая май е с най-малко точки  Laughing
Краят малко не ми хареса, или май не го разбрах добре
Последните две-три книги са така написани, че при препрочит, най-вероятно ще октрия повече подсказки за съдбата на героите Simple Smile Но засега не планирам препрочитане
Ще чета Зарево, че отдавна чака

По другата тема:
Номинирам:
Прокълнатото дете
Герои
Малазанската книга, макар че честно казано това, което ме грабна, е Кучешката верига, не харесах абсолютно цялата поредица еднакво

# 414
  • Вестерос
Аз приключих 3 на Реликвите, мисля да дам почивка и да прочета първата на Стъкления трон.

# 415
 ако става въпрос за това какво ще се чете през тази година -аз ще довърша поредиците на Девид Далглиш, ще прочета втората книга книга на Браян Маклекън, ще се надявам за преведат бързо последната книга за Убиеца на Хоб и ще започна Град от Стълби на Робърт Бенет, с което намерениета ми се изчерпват.
извън фентъзито съм се прицелил в "Култът вуду в Хаити"

# 416
Аз се чудя дали да продължа с Червения рицар. Миналата година го зарязах, като разбрах, че всъщност не е завършена трилогия, а ще има и още две книги. А много обещаващо започна.

# 417
  • Вестерос
Аз само се записвам с какво ще чета сега, иначе смятам да довърша после Реликвите и Трона  Grinning После Скитница ще чета и Амбър

# 418
  • В полите на Пирин планина
Тази "Скитница" може и аз да я прочета.

До вчера четох една бозичка на Ришел Мийд "Кръвни връзки".  Sunglasses

Сега съм решила на премина на Антъни Райън.  Peace

# 419
С Райън не мисля, че ще съжаляваш. Третата книга не на всички допада (и на мен ми беше тегава), но си заслужава заради първите две.

Общи условия

Активация на акаунт