Кърмих 3г. и 8м., като съм давала по малко разредено АМ понякога вечер след кърменето и преди да заспи (това не и пречеше да суче по много пъти нощем първата година). Това колко кърма имаш и колко можеш да изцедиш са различни неща.
Имай предвид, че след първия-втория месец кърмата се регулира като количество и повечето хора наричат това "намаляване" или "спиране" на кърмата- т.е. сега е моментът когато трябва да упорстваш повече със слагането на гърда. За разранените зърна мажех с Лансинох, използвах и силиконови зърна- за известно време ме облекчиха, но като ги махнах кърменето стана по-лесно и приятно. Относно миенето- не съм използвала сапуни, веднъж дневно душ и евентуално забърсване само с тампонче и хладка вода понякога.
И наистина, по-добрият вариант е бебето да суче често (моята дъщеря в началото сучеше по половин ден, често и по много време- изморително беше, понякога даже досадно или изнервящо, но нито за момент не съм се съмнявала, че и давам най-доброто).

) Първия месец имах чувство, че сме като скачени съдове и почти непрекъснато е на гърда, но...след това нещата се нормализираха. Отбих го на 2г и 1м
Води се по бебето! Препоръчани теми