Испания

• 89 527
  • 792
  •   1
Отговори
# 105
  • Euskal Herria
Обикновено искат договор за работа, извлечение от сметка и пр. Тук при нас не са склонни да дават апартамент без договор. Ако се направи изключение, обикновено депозитите и наемът е по-висок. Дори, ако се ползва агенция, в условията за наемане това е една от точките - за договора. Може да се погледне в офертите на агенциите за недвижими имоти.

# 106
От написаното до тук, живота в Испания, звучи добре ореден и не неприемливо скъп.
А дават ли се квартири на чужденци без договор за работа (тъй като в някой държави е м ого трудно)?

Ще е по-трудно и най- вероятно ще ви поискат някаква банкова гаранция. Но това ще ви го обяснят в някоя агенция за нвемане на жилища.

Като цяло живота не е непоносимо скъп, в сравнение с други европейски страни, но цените които ти дадох са това което може да се намери, горната граница няма край Simple Smile

# 107
  • Mediterraneo
В Бенидорм.

По мои наблюдения е почти невъзможно да вземеш апартамент под наем без договор за работа. Крайно невъзможно. Дори с договор, с представени три номини, пак много трудно открихме нашето място.

Данъкът за колата на мен ми е под 100 евро, зависи от данните на колата и ставките на самата община, където е регистрирана колата.

# 108
  • Варна
Ааа, аз за горната граница съм сигурна, че няма край Simple Smile
Въпросите ми по скоро бяха за да си направя груба сметка, дали с нашия доход можем да живеем спокойно.
Гледах в две агенции за наеми, но разликата в цените е огромна, за привидно еднакви условия, затова и питам Вас.

# 109
  • Euskal Herria
Да, и в Билбао е така с наемането на апартамент. Данъкът за колата ни е 140 евро, застраховката - около 750 евро.

# 110
Да, и в Билбао е така с наемането на апартамент. Данъкът за колата ни е 140 евро, застраховката - около 750 евро.

Застраховката на колата ви е 750€?!   #Crazy #Crazy

Зависи от колата, разбира се Simple Smile

# 111
  • Euskal Herria
Да, зависи от колата, зависи и от това в кой комунидад живееш. Водим се район с висок жизнен стандарт, затова обикновено при нас всичко е по-скъпо.

# 112
  • España
При нас (на 50 kм. от Мадрид), наемът ни е 450 евро, сметка за ток около 70 на месец, вода 120 на 3 месеца.
Данъкът на колата е под 100 Евро, застраховката май е около 350 не знам с точност.
Децата ходят в държавни училища. Цената на билета за автобус е 1,05, с карта 0, 60.
Апартамент без договор за работа и поне три номини назад не може да се наеме.

# 113
Относно договорът за наем вариантът е да се избегне агенция. Намерете групи във фейсбук, изпадат обяви.

# 114
Относно договорът за наем вариантът е да се избегне агенция. Намерете групи във фейсбук, изпадат обяви.
Без договор не е ли много рисково ? newsm78

# 115
  • Mediterraneo
Според мен става въпрос за договора за работа, който изискват за подписване на договор за наем. И без агенция пак е чудо да откриеш някой да ти даде без да покажеш договор за работа, че и 2-3 номини ooooh!

# 116
  • Euskal Herria
Частно лице би склонило, но срещу много по-висок наем, както и по-голям депозит. И пак - рядко някой би го направил. Но хора различни, може да има и такива.

# 117
Когато бях студентка смених два пъти квартира на много добри места в центьра на града и двата пъти без да съм имала договор за работа. Единият път беше через агенция, другият через познати.

# 118
Варианта според мен е да се регистрират като самоосигуряващи се. Плащат си осигуровките и нещата се улесняват.

# 119
Когато бях студентка смених два пъти квартира на много добри места в центьра на града и двата пъти без да съм имала договор за работа. Единият път беше через агенция, другият через познати.
Коя година обаче се случва това?

Общи условия

Активация на акаунт