Испания

• 89 548
  • 792
  •   1
Отговори
# 120
  • Euskal Herria
И аз мислех да пиша като вариант за аутономо (самоосигуряващи се), но не се ли иска и проследява дейността? Ако реално нямат никаква дейност, как ще плащат вноските? Върху каква база?

# 121
Не е необходимо да е без договор. Просто е без посредник агенция. Моето търсене е във Валенсия и много чужденци отдават така инвестиционните си имоти. За Мадрид не знам какво е положението.

# 122
За вариянта с аутономо, има и месечна квота за аутономо...няма май много смисъл, ако въпроса е само за достъп до здравеопазването. По-лесно и евтино ще е със застраховка.

За наемите, да, отдавна съм била студентка, но студентите са много добър бизнес и си имат пазар. В нашият случай беше уредено от агенция близо до университета, сигурно за това бяха  по-подготвени... Иначе с aval bancario имсля ще е достатъчно, но може да е за 3-4 иесеца наем.

# 123
  • Варна
Във варианта като аутономо, какъв е минималният праг?

# 124
Във варианта като аутономо, какъв е минималният праг?

Около 280€/месец е миниммума и 1100€ максимума, зависи от професията.

Но това означава че си независим работник и трябва да декларираш данък за добавена стойност и данък общ доход.

Не зная колко време може да си аутономо без реално да упражняваш някаква търговска дейнст, но при всички положения като аутономо единствената реална облага е здравеопазването и улеснение за наемането на жилище, НО за жилище ще ви поискат да покажете че с тази дейност печелите пари, т.е. че декларирате ДДС и ДОД.

Мисля че не е удачен вариянт за вашия случай...

# 125
  • Варна
Това го мисля, като перспектива в далечно бъдеще, за пенсия, защото животът е цветен и не се знае след години какво ще е.
Но предполагам, че като за начало ще се спрем на частна застраховка. А за наема, ще се опитаме да удостоверим сегашните си доходи (законни са).

# 126
  • Варна
Много благодаря на всички за отговорите!

# 127
Това го мисля, като перспектива в далечно бъдеще, за пенсия, защото животът е цветен и не се знае след години какво ще е.
Но предполагам, че като за начало ще се спрем на частна застраховка. А за наема, ще се опитаме да удостоверим сегашните си доходи (законни са).

Моят съвет е след някакво време поискайте съвет от специалист, за да ви каже точно какви са ви опциите.
Но ако въпроса е за пенсия най- добре е да си направите частен пенсионен фонд от сега. ( прави се от застразователните компани ) . Пенсиите тук за аутономос са много ниски и започват да се плащат много късно.
Всички аутономос и много хора работещи за фирми, които познавам имат и частен фонд. ( едното не пречи на другото)

# 128
  • Euskal Herria
А може ли да попитам - щом имате добри доходи, но не искате тук да местите бизнеса си, защо искате тук да живеете?

# 129
  • Варна
А може ли да попитам - щом имате добри доходи, но не искате тук да местите бизнеса си, защо искате тук да живеете?
Защото не ни харесва в България, като условия, като простотия, като бъдеще за децата, дори и като социален живот, ако не си с чалга култура... такива общо планетарни неща Simple Smile

# 130
  • Mediterraneo
Ако правиш аутономо за първи път, имаш преференциални вноски първите 18 месеца. 6 месеца плащаш по около 54 евро, после са около 130 евро и последните 6 месеца 188 евро. После вече отиваш на пълната квота за професията.
Там пък стои въпроса с последната декларасион де ла рента. Кажеш ли, че си аутономо, ти искат или последната декларация, или поне да покажеш последните 2-3 платени IVA( така ли се пише ДДС). ММ е аутономо вече година и половина. Декларира някаква дейност едва в края на първата година, не е имал никакви проблеми в това отношение( че не е имал дейност дотогава).

Последна редакция: чт, 23 мар 2017, 10:33 от Тарталета

# 131
  • Euskal Herria
Защото не ни харесва в България, като условия, като простотия, като бъдеще за децата, дори и като социален живот, ако не си с чалга култура... такива общо планетарни неща Simple Smile
Е, за това няма гаранция никъде. Дано да имате късмет да ви хареса мястото, което ще изберете, а и хората да ви приемат добре. Предполагам, щом сте се насочили към Мадрид, знаете испански.

# 132
  • Варна
Езика, не ме притеснява, той се учи, стига да имаш желание. А останалите неща... все си вярваме, че ще са по- добри.

# 133
Езика, не ме притеснява, той се учи, стига да имаш желание. А останалите неща... все си вярваме, че ще са по- добри.

Абсолютно съгласна съм с теб. Езика е лесен за учене, и при всички положения е по- добре от БГ...
Само дето в Мадрид няма море.. Grinning

# 134
  • Варна

Абсолютно съгласна съм с теб. Езика е лесен за учене, и при всички положения е по- добре от БГ...
Само дето в Мадрид няма море.. Grinning
Оф, това е болна тема, даже беше на път да ме разколебае, но мъжът ми не иска в Гран Канария Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт