Испания

• 89 548
  • 792
  •   1
Отговори
# 135
Езика, не ме притеснява, той се учи, стига да имаш желание. А останалите неща... все си вярваме, че ще са по- добри.

Абсолютно съгласна съм с теб. Езика е лесен за учене, и при всички положения е по- добре от БГ...
Само дето в Мадрид няма море.. Grinning
Оф, това е болна тема, даже беше на път да ме разколебае, но мъжът ми не иска в Гран Канария Simple Smile

Елате в Барселона!! Simple Smile тук имаме и море и столица Simple Smile

# 136
и трябва да учат два езика  Laughing

# 137
  • Варна
Честно казано, на мен ми е почти безразлично, в кой град ще сме. Стига  да е голям и да има "живот", а не като в германско село 😂
А как се учи тамошния диалект от тук?

# 138
Ако няма да работим, не бих се насочила към Мадрид, но и не съм ходила там.
Ние сме се насочили към Валенсия. Не много голям и много красив град, нормални цени, плажове, какво му трябва на човек Simple Smile

# 139
  • Mediterraneo
Да не говорим какво море имаме и ние  Mr. Green

Това е гледката от терасата ми-
Скрит текст:

А това е градът-

Нооо, I.Hr. е права за двата езика  Tired Tired

# 140
Честно казано, на мен ми е почти безразлично, в кой град ще сме. Стига  да е голям и да има "живот", а не като в германско село 😂
А как се учи тамошния диалект от тук?

В Барселона град няма много нужда да се знае каталунски. Научава се на местна почва и не е нужно да се учи от БГ.

Има курсове към института Сервантес, но няма никакъв смисъл.

Аз научих и двата езика тук и доста бързо. Не смятам че е проблем.

# 141
  • Mediterraneo
Как стои въпросът с изучаването в училище? В нашето училище всичко е на валенсиано  Confused Имат 2-3 часа кастеяно седмично. Говори се само и изключително на валенсиано в училище, дори се опитват да накарат децата в междучасието да говорят помежду си също на валенсиано.

# 142
Елате в Андалусия, на море сме, а и се говори само 1 език

Малага е уникален град  Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 мар 2017, 11:20 от Dianadsd

# 143
Като ви чета, тръгвам веднага  Simple Smile
Тарталета, наистина ли е така с това валенсиани? Много тъпо, децата само се товарят. Ние имаме приятели от дълги години и според тях въобще ме се използва този език, освен от някоя друга баба.

# 144
  • Варна
Аз съм сигурна, че Испания предлага,не едно или две хубави за живеене места, но няма (или аз не съм намерила) място, на което да прочета повече за тях.
А не ми се вижда редно, да разпитвам всеки един, какво предлага неговия град.

# 145
Ако имаш доходи от друга страна , какъв е проблема да живееш в Испания ?
Нали е важното , че се осигуряваш в родната си страна или не е точно така ?
Проблем ли е да работиш към бг фирма кочто е в България , а да живееш в Испания ?

# 146
Емили, имате ли приятели там? Били ли сте? Това доста улеснява избора. Аз се ровя в много форуми, на чужденци предимно и добивам бегла представа.

# 147
  • Mediterraneo
Проблем ли е да работиш към бг фирма кочто е в България , а да живееш в Испания ?

Доходите от друга страна едва ли са проблем  Laughing Но осигуряването в друга страна си е осигуряване в друга страна. Според мен няма как да ползваш каквото и да е в Испания с осигуровки в България. И не говоря за социални помощи.
Мъжът на моя приятелка работи във фирма със седалище в Испания, но е на португалски трудов договор. Изобщо не знам как ще се стекат нещата при тях. Дали ще си намерят жилище с този договор, как ще се процедира със здравното осигуряване... Някой има ли наблюдения върху подобен казус?

# 148
  • Варна
Проблема не е в работенето и осигуряването, но все пак, ако решим трайно да се преместим, то българските осигуровки няма как да ни осигурят нормално пребиваване един ден. Може и да е твърде далеч този период, но все пак ще дойде. А не сме и милионери, за да не го мисля.

Емили, имате ли приятели там? Били ли сте? Това доста улеснява избора. Аз се ровя в много форуми, на чужденци предимно и добивам бегла представа.
Не, нямаме приятели и затова задавам въпросите си тук.

# 149

А не ми се вижда редно, да разпитвам всеки един, какво предлага неговия град.
Защо да е нередно? Ето - получи отзиви от съфорумките без проблем. Аз харесвам Коруня. Много я харесвам. Ако има как веднага се пренасям там. Имам слабост към Галисия.

Няма проблем да живееш в Испания, а да имаш доходи достатъчни от друга държава.
Важно е да се осигуряваш някъде, може и извън Испания, но трябва да намериш начин да влезеш в системата. Май и с ваденето на НИЕ има затруднения последните години. 

Общи условия

Активация на акаунт