Не се обича на сила /проблемите на едно младо семейство/

• 23 112
  • 178
  •   1
Отговори
# 75
Не е от съжителството, Лоана. Ако знаеш с каква лекота се развеждат, за съжаление. От най-малкото си събират багажа и подават молба за развод. Така че не липсата на брак е виновна за случващото се. Просто семейството днес не означава нищо и не полагат усилие да го задържат.

# 76
По-добре така. Някога си седяха на задника не защото почитат семейството, а защото така трябва, какво ще кажат хората. Та скандали и мъка цял живот. Провалят и собствения си, и на децата.
Като не става, не става.

# 77
  • n/a
Господинът, ако имаше условие за подпис и последващ
развод, при който е много вероятно майката с детето да
останат в апартамента, дали с такава лекота щеше да го
прави (детето имам предвид)?
Всъщност основното ми твърдение не е точно в това. Яс-
но е, че и разводите са лесни. Говоря за общата атмосфе-
ра, в която се приема това положение за нормално. Не е.

# 78
  • Бургас
Кое не е нормално? Съжителството без брак? Защо изместваш темата в тази посока?
В случая с брак или без, нещата щяха да стоят по един и същи начин.

# 79
С брак или без, явно партньорът на авторката/не знаем колко годишен е, пише, че е 3г. по-малък от нея/  не е дораснал да осъзнае що е то семейство и дете/ с всичките му отговорности/, независимо с или без подпис. Някои и цял живот "не дорасват". И че с ходенето на работа и физическото създаване на детето неговите ангажименти съвсем не се изчерпват.

# 80
Господинът, ако имаше условие за подпис и последващ
развод, при който е много вероятно майката с детето да
останат в апартамента, дали с такава лекота щеше да го
прави (детето имам предвид)?
Нищо не ги плаши такива, иначе щеше да го е страх, че днес тя може да си тръгне и да си остави бебето в леглото, пък той да се оправя.
Една моя бивша хазайка го направи, т.е. нещо реално е, не говоря наизуст Laughing

Мой съученик си остави децата и жената в къщата (неговите родители бяха направили за него и сестра му по един етаж) и отиде на квартира с любовницата си. Дори развод не инициира, просто си взе чантата и излезе. Имаха брак, деца, всичко.
Като изплезят езика, ни къща ги интересува, че ще загубят, нито нищо.

Не се знае и на кого се води имота, може въобще да не е на негово име. В някои случаи при брак пак ги оставят вътре, но пак зависи на когото е записан и от др. обстоятелства.

# 81
Лоана, права си като цяло. Аз те разбрах. С премахването на значимостта на брачната институция нищо не се променя. Основният въпрос обаче не е кой ще остане в семейното жилище. Не мисля, че в днешно време това крепи отношенията. Било е преди, в бг, през соца, когато е имало недостиг, уж де, на жилища. Крепим кошмара под някакъв претекст. Няма да се променим и да положим усилия с оправданието-няма жилище. Ама оправданията, както се знае, са като за...ка- всеки си ги има. Причина, обаче, да се стегнеш и да оправиш отношенията не се намира. Защото така е удобно.

# 82
Има доста неизвестни в тази история.
Ако живеят в негов апартамент и той е склонен да го напусне, но да остави жена си с детето там-много добре, куфарите и по живо, по здраво.
Ако живеят в неин апартамент-още по-добре, гони го като мръсно коте и се спасява от така наречения "баща"
Ако обаче живеят в негов апартамент и той не иска да се изнесе, на нея и остава тя да го направи. Ако съдя по ника-най-вероятно е на 18, техните са я оставили, защото е забременяла млада (още учеща) и положението е наникъде.

Все пак изход винаги има от всяка ситуация, така че сядай и мисли, авторке. Ако предположенията ми са верни (последните), почвай да мислиш за леля, стринка, баба или някой друг роднина и се махай оттам, защото едва сега започва тормоза от негова страна.
А такива обичам те, не те обичам-маргаритки, докато сме малки, късаме и се радваме. После вече не е сериозно.
На мен, ако ми каже че не е сигурен дали ме обича, не бих се колебала да го напусна.
Това колебание е до време. После ще остане само НЕ те обичам и толкова.

А пък е нормално да се стигне до там когато детето е нежелано, необмислено или непланирано. И бащата е дебил (с извинение). И си мисли, че жена му е машина и може да върти къща, деца и себе си и да му върти и свирки, освен всичко.
Аман от такива донори!

ЕДИТ:четох по диагонал темата, така че може и да съм изпуснала някое от моите предполагаеми неизвестни. Може и да е известно, но не за мен.

# 83
Бебето е на 5 (пет!) месеца. Не ходи, не пипа насам-натам, не изисква във всеки един момент да се прави нещо съвместно с него. Вярно, че будните му периоди стават все повече и по-дълги, но ако авторката отсега е "сдала багажа", чудно как ще се чувства и изморява, когато има една малка ходеща хала, на която трябва да се обръща много повече внимание.
Жилището едва ли е толкова огромно, че да изисква ежедневно почистване, което  да изчерпва жизнените сили на авторката.
Готвене - бебето сигурно е още на кърма и/или адаптирано мляко, така че има да готви за двама човека - спокойно могат да ядат една манджа два дни, да си помага и с готова храна - ето ти максимум две готвения седмично.
Сигурно имат, както всяко съвременно домакинство пералня, микровълнова печка, миялна машина...

Осветлете ме какво точно се включва в това "въртене на къщата" и "гледане на 5 месечно бебе", което да превръща авторката в мъченица  Thinking

# 84
Бебето е на 5 (пет!) месеца. Не ходи, не пипа насам-натам, не изисква във всеки един момент да се прави нещо съвместно с него. Вярно, че будните му периоди стават все повече и по-дълги, но ако авторката отсега е "сдала багажа", чудно как ще се чувства и изморява, когато има една малка ходеща хала, на която трябва да се обръща много повече внимание.
Жилището едва ли е толкова огромно, че да изисква ежедневно почистване, което  да изчерпва жизнените сили на авторката.
Готвене - бебето сигурно е още на кърма и/или адаптирано мляко, така че има да готви за двама човека - спокойно могат да ядат една манджа два дни, да си помага и с готова храна - ето ти максимум две готвения седмично.
Сигурно имат, както всяко съвременно домакинство пералня, микровълнова печка, миялна машина...

Осветлете ме какво точно се включва в това "въртене на къщата" и "гледане на 5 месечно бебе", което да превръща авторката в мъченица  Thinking
Съгласна съм с всичко написано от теб. Само да добавя, че ако бебето е някое ревящо и неядящо, може скоропостижно да изпрати човек в лудницата.

# 85

Само да добавя, че ако бебето е някое ревящо и неядящо, може скоропостижно да изпрати човек в лудницата.

+++++

Бърдс, не забравяй ,че авторката учи освен всичко останало Wink (вероятно е 11/12 клас, ако съдим по ника)

# 86
  • София
Извинявайте, ама къде прочетохте, че авторката още учи? И освен това още в първия ѝ пост пише, че апартаментът е бил негов, необзведен...

# 87
Лично на мен периодът, когато беше бебе ми беше най-труден. Вечно си беше гладно, ядеше през 2-3 часа, липсата на непрекъснат сън ме скапа повече отколкото която и да е работа. Неслучайно си има и такива изтезания Laughing
А пък ако и боледува или избиват зъби, досега колики...
Не бих била толкова крайна, има бебе и бебе.
Пък и всеки човек има нужда за 1 час примерно да не е на повикване. Ей така да си легне във ваната примерно и да изключи, без да тича, защото бебето е повърнало, наакало се е или нещо др.

Всъщност накарай един мъж нищо да не прави, т.е. да гледа 5 месечно и да върти къщата, той ще ти обясни точно защо е мъченик Simple Smile

# 88
Извинявайте, ама къде прочетохте, че авторката още учи? И освен това още в първия ѝ пост пише, че апартаментът е бил негов, необзведен...

Сега видях за апартамента, бил е необзаведен преди година.

А иначе пише тук:

Цитат
4     Дом и семейство / Семейни отношения / Re: Не се обича на сила /проблемите на едно младо семейство/    : ср, 04 яну 2017, 15:04
Искам поне в края да разбера цялата истина.Поне това съм заслужила да знам,не че ще ми стане по леко....
Какво толкова лошо съм направила за да се държи така?Не излизам по кафета,кръчми,дискотеки чистя готвя гледам детето сама същеврвменно уча за да си завърша образованието.Как аз не се обърнах да кажа писна ми груб си не съм щастлива а прощавам всяка следваща грешка преглъщам и продължавам напред.Аз трябваше да бъда тази която да е наранената от държанието а то какво аз сега съм виновна Crying or Very sad

# 89
  • София
Ясно. Пропуснала съм го.

Общи условия

Активация на акаунт