Не се обича на сила /проблемите на едно младо семейство/

• 23 092
  • 178
  •   1
Отговори
# 90

Бърдс, не забравяй ,че авторката учи освен всичко останало Wink (вероятно е 11/12 клас, ако съдим по ника)

Няма как - момчето е три години по-малко от нея, ако тя е в 12 клас, значи той е на 16 години  Laughing

При всички случаи там някъде се развиват смислените действия - тя ако е на 23-24, той е на 20... К`ви бебета, к`ви отговорности...
И в първия си пост казах - не пише да са се обичали, не пише да са имали обмислени общи планове. Той я преследвал, тя му бягала, накрая склонила, и хоп - бебе... Детски работи.

# 91
  • София

Взимай си чукалата и детето и отиди някъде, където ще те обичат, където няма да прислужваш на недорасляци и КЪДЕТО ЩЕ ОБИЧАТ ДЕТЕТО ТИ, НЕ САМО НА ДУМИ.
хи,хи!
Разсмя ме, от сърце!
Чужд човек ще я търпи във вида и по начина , по който се държи, че и детето ѝ ще обича не само на думи- сиреч, ще се хвърля от вратата да го обгрижи отвсякъде, щото тя, видиш ли, има някои особености в конструкцията от кръста надолу, от които чуждите мъже се запленяват, докато собственият дебил, не забелязва! hahaha Joy

# 92
Аз тълкувам изречението "уча, за да завърша образованието си" в смисъла "студентка съм". Защо ви хрумва първо, че е ученичка?

# 93
Аз тълкувам изречението "уча, за да завърша образованието си" в смисъла "студентка съм". Защо ви хрумва първо, че е ученичка?

На мен основно заради никнейма.
И както казах са само предположения.  Blush

# 94
Ако съдя по ника-най-вероятно е на 18, техните са я оставили, защото е забременяла млада (още учеща) и положението е наникъде.

Ако авторката е на 18 години, а възлюбеният, както сама споменава е с 3 години по-малък от нея, трябва да е на 15. От 3 години са заедно, т.е. той е бил на 12 години, когато са започнали връзка...Продължавам да чета съветите ви, някои от тях са "безценни", със сигурност ще ѝ помогнат да подреди живота си.

Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 21:02 от Herz

# 95
Личи си,че в България е "сибирски"студ Laughing,пък и нищо интересно по тв няма явно.
Съжалявам,че авторката трябва да премине през всичко това,но не е като да не се случва и да не "ходи"по хората.Хората се събират и разделят.И на мен историята ми звучи като да има намесена жена-отскоро,свежичка и неизморена. Разбира се,че е напълно нормално да се чувстваш и изморена и изнервена-гледаш бебе,а това въобще не е лека работа. Неразбирам всичките напъни да го пазите тоя бг мъж-щом ходи на работа,дай да го пестим за всичко друго.Детето си е отговорност и н двамата родители. Интересно ми е този баща как,аджеба,ще изгради връзка и ще усети детето си,ако само го гледа как спи. Не съм в БГ,тук е абсолютно нормално мъжете да отменят жените си в грижата за децата. Бащата на дъщеря ми беше пълноправен участник в отглеждането и още в БГ.И така трябва да е.
Не мога да повярвам,че в последните теми чета за т'ва как да пазим горките мъжлета,щото работели,да им правим баници и свирки и к'ви ли не глупости. Да стъпим върху себе си за някакви балкански мачовци,дето са си повярвали,че са качествени.
Авторката,права си,че не можеш да накараш някой да те обича или да стои с теб и до теб насила.Пък и няма смисъл. И,да-можеш да очакваш,че някой ще обича детето ти и теб самата.Четох по-горе някакво изказване по нашенски как нямало да има такъв.Нормалните мъже се грижат и за децата на любимата жена.
Знам,че сега ти е тежко,но и това ще мине Hug

# 96
  • София
По-добре така. Някога си седяха на задника не защото почитат семейството, а защото така трябва, какво ще кажат хората. Та скандали и мъка цял живот. Провалят и собствения си, и на децата.
Като не става, не става.
Не съм съгласна.
Като не направиш никакво усилие, възпитаваш същия модел за подражание в децата си.
Нищо не се получава даром на тоя свят и най- лесното е да се плъзгаш по течението.
Само че, до едно време- докато ловиш окото.
После, не само на теб ти се връща безхаберието, а се мултиплицира върху тях.

# 97
  • София

Лично на мен периодът, когато беше бебе ми беше най-труден. Вечно си беше гладно, ядеше през 2-3 часа, липсата на непрекъснат сън ме скапа повече отколкото която и да е работа. Неслучайно си има и такива изтезания Laughing
А пък ако и боледува или избиват зъби, досега колики...
Не бих била толкова крайна, има бебе и бебе.
Пък и всеки човек има нужда за 1 час примерно да не е на повикване. Ей така да си легне във ваната примерно и да изключи, без да тича, защото бебето е повърнало, наакало се е или нещо др.

Всъщност накарай един мъж нищо да не прави, т.е. да гледа 5 месечно и да върти къщата, той ще ти обясни точно защо е мъченик Simple Smile
За безсънието си права, ако само върху теб пада нощното обгрижване на коликите и храненията.
Но, както ти сама непрекъснато отбелязваш, не е така.
Мъжът ти участва наравно.
Така че, не виждам какво толкова си изстрадала?
И за раждането реакцията ти беше същата- лежиш разпрана от секциото и досега не можеш да забравиш, и да се решиш на второ. Peace
Ами, без да се засягаш, просто си си лигавка, ама случила на мъж, който винаги е обичал повече във връзката ви, та въпреки феминистките ти напъни, е приел да бъде мъжкарят, който поема на раменете си тежестите. Simple Smile

# 98
Да, когато видяхме, че не става така, подредихме нещата по друг начин и всеки си събра нормално количество сън, но темата не е за нас, а за двойка, в която силно се съмнявам, че е така. Всъщност тук съм се начела на истории, в които бащата дори се изнася да спи в друга стая, за да не му пречат, така че дадох предположение каква може да е причината за натовареността на авторката, за която толкова се чудеха откъде може да дойде.

Скрит текст:
За другото - не знаеш през какво съм минала и кое ме плаши, така че по-полека със заключенията...
И никога не съм била фемиистка, смятам, че мъжът трябва да прави повечето от всичко Wink никога не съм се пънала да показвам какъв герой съм като овършавам всичко сама.

# 99

Взимай си чукалата и детето и отиди някъде, където ще те обичат, където няма да прислужваш на недорасляци и КЪДЕТО ЩЕ ОБИЧАТ ДЕТЕТО ТИ, НЕ САМО НА ДУМИ.
хи,хи!
Разсмя ме, от сърце!
Чужд човек ще я търпи във вида и по начина , по който се държи, че и детето ѝ ще обича не само на думи- сиреч, ще се хвърля от вратата да го обгрижи отвсякъде, щото тя, видиш ли, има някои особености в конструкцията от кръста надолу, от които чуждите мъже се запленяват, докато собственият дебил, не забелязва! hahaha Joy

Значи да разбирам ли, че за нея ИГРАТА ПРИКЛЮЧВА. Или с тоя или никой няма да я обича, защото видиш ли има дете?!? Аз също нямам особености в конструкцията, но пък и видиш ли не се и опитвам да ги привлека мъжете с това, което ми е под кръста. Тук въпроса е на това какво се случва от врата на горе...

# 100
Какво значи "ти  ще се справиш, ще си намериш друг..."? Че тя е оправна и няма страшно да гледа сама дете,  пък той нежната душа страда. Колко е страшно да си мухльо!!!

# 101
Той най-вероятно да е 20-21/2г. Колко да е зрял и наживял се. Омаял е, направил и е бебе. Ама не му се стои вкъщи да се занимава с битовизми. Сигурно така си е представял и сем. живот - тя вкъщи вярна домакиня и майка, а той - по живота. Приятелите на неговата възраст сигурно не излизат от баровете и дискотеките и забиват мацки. Няма той да остане по-долу, и да си седне вкъщи памперси да сменя или дундурка бебе. Не е интересно, нали има кой да го върши. Къде по-"интересни" неща има навън.

# 102
Значи да разбирам ли, че за нея ИГРАТА ПРИКЛЮЧВА. Или с тоя или никой няма да я обича, защото видиш ли има дете?!?

Разбирай, каквото си искаш, но абсурт изобщо не е написала това, което ти си разбрала. Написала е, че принцът на бял кон няма да се появи, само защото на авторката са ѝ обяснили, че ѝ се полага, при това в мига, в който мигне с очи и го пожелае.
Другото е, че ако съществува мъж, който да обича едно дете повече от собствения му баща, то този мъж е някакво изключение и съвсем не на всяка жена, врътнала фасон и решила, че заслужава, как беше... достоен партньор, който ще я обича истински, че и детето ѝ, дори повече от собствения му баща, ѝ се полага такъв образ, само защото си го е представила. Някои май живеят в евтините любовни романи и така си им е добре.

# 103
  • София

Значи да разбирам ли, че за нея ИГРАТА ПРИКЛЮЧВА. Или с тоя или никой няма да я обича, защото видиш ли има дете?!? Аз също нямам особености в конструкцията, но пък и видиш ли не се и опитвам да ги привлека мъжете с това, което ми е под кръста. Тук въпроса е на това какво се случва от врата на горе...
По- скоро, разбирай че бракът НЕ Е ИГРА, а отговорност и към себе си, и към другия, и към детето, което сте създали.
Много е просто- държиш ли се по един начин, получаваш съответния резултат.
И сто души да смениш, ще получиш пак същото като с първия, точно поради липсите в кутията от врата нагоре...

# 104
Да, особено ако считаш себе си за горка жертва, която се е самолишила от забавление и личен живот, а другия за недостойна гад, от която просто се изисква единствено да стане и да ти помогне, нищо повече, пък тая гад не ще да става, а да излиза. На това му се казва самонавиване и правене от мухата слон. А това, че обществото насърчава лесното разделяне на партньорите и подмятането на децата между разведените родители като тежест, която трябва да носи ту единият, ту другият, допълнително спомага за бързите раздели.

Общи условия

Активация на акаунт