Искам да кажа ... (103)

• 55 151
  • 812
  •   1
Отговори
# 255
Днес цял ден съм като диспечер  Mr. Green Водя непрекъснато разговори и следя обстановката в над пет точки в страната. Много близки хора са на път, отделно успокоявам притеснени възрастни.
До тук нямам никаква обезпокоителна информация, въпреки че на доста места вали и вече има сериозни натрупвания.
Говорих и с един кмет на едно малко село, с такъв живописен диалект, и толкова сладкодумен, че ако беше наживо, сигурно щях да го разцелувам от възторг  Heart Eyes

Ще си пусна някакъв летен филм, с плажове, полуголи мъже, коктейли и прочие, за компенсация.
И за "сняг" не ща да чувам до... утре  Wink

# 256
Гледах новините...народът е изтрещял.
Сняг послед зима...бедствие, хората да си стоят по домовете?!? Сериозно?
И хората съвсем психясват...

# 257
  • Бургас
Все едно очакваме края на света! За 21.12 (не помня коя година ) бяха психясали. Ама се размина Simple Smile
При нас заваля дъжд Tired

# 258
  • Пазете Гор
Който пропуска гледането на новини, си осигурява поне час на ден за себе си, спестява си гледката на простотии, баналности, паники и махленски лакърдии, а в крайна сметка се дезинформира. Каквото и да се прави през това време, ако ще надолу с главата да виси човек, да гледа луната, или да чисти ориз - все е по-добре.

# 259
  • Варна
Който пропуска гледането на новини, си осигурява поне час на ден за себе си, спестява си гледката на простотии, баналности, паники и махленски лакърдии, а в крайна сметка се дезинформира. Каквото и да се прави през това време, ако ще надолу с главата да виси човек, да гледа луната, или да чисти ориз - все е по-добре.
И моят мъж така мисли.
Ами Никол по Нова Тв каза одеве в прогнозата за времето, че над цялата страна вече вали. При нас обаче още не вали нищо. Все ще завали най-вероятно, но това беше лъжа за момента.

# 260
  • Пазете Гор
Последното още веднъж показва колко безполезно е да се гледа Никол от Нова, която и да е тя.

# 261
Гледах новините...народът е изтрещял.
Сняг послед зима...бедствие, хората да си стоят по домовете?!? Сериозно?
И хората съвсем психясват...
По тази причина днес не съм включвала нищо, сутринта послушах 5 минути, посмях се доволно и дръпнах шалтера. То пък бива, бива, ама това е ненормално вече. Все едно сме август месец и се случва тази прогноза, кой знае какво е станало, климатът се измени към по-топъл, аз като дете не помня ваканция на асфалт - супер много сняг, съседите ринат, няма излизане, -15 си беше средна температура... Сега падна една педя сняг и стана апокалипсис, тежка музика, по 4 синоптички на включване, поне 5 живи точки на излъчване с поне един измръзнал репортер, фон - снегорин, събеседници - кризисният щаб... започна да звучи като техническа спецификация, ама... Joy

# 262
Съвсем съм сериозен и имам питане. Не съм спал цяла нощ и днес, цял ден съм в разход. Посрещах кръстницата снощи от щатите, смъкнаха ми я в количка, много зле, не знаем още какво става #Crazy През 2012 са подали заявление, че се отказват от здр.система у нас, не мога да и платя осигуровки #Crazy Тя иска да си плати частно, кеш, и това не може. Казвайте, че съм в шах. Приеха я по спешност, сигурно и оперативна намеса ще се наложи #Crazy

# 263
  • Варна
Какво значи не може да си плати частно в кеш? Отказват да я прегледат  и срещу пари?

# 264
  • София
Аз да се похваля. Нали си взех два дни отпуска, за да си почина от празниците, като си мислех, че учениците ще ходят на училище. Утре вкъщи ще са 5 (пет) деца за целия ден (4 момичета и 1 момче за колорит).  Mr. Green Моята задача е да им подхвърлям храна, за друго дано не се наложи да вземам участие.
Категорично взех решение, че няма да изплащам предсрочно кредита. Тръгваме си по почивки и екскурзии пък да става каквото ще. През пролетната ваканция мисля да се цамбуркаме отново в басейните във Велинград, че много хубаво си изкарахме миналата година там. За лятото понеже съм поела ангажимент ще ходим на бунгало с приятелско семейство, пък и на децата ще им е весело да изкарат малко по-дива почивка от досегашните. Може и кръщелницата да вземем, живот и здраве. Започвам и да се оглеждам за Париж, че Кати само за него ми приказва от поне 2 години. Това дете си е навило, че иска да се качи на Айфеловата кула и нищо друго не го интересува. О, и да пазарувала от тамошните магазини.  Joy А, и селфи да си направела пред кулата, това е от изключителна важност.

Сандьо, всичко става срещу кеш, така че ми е трудно да повярвам в това, което описваш.  Peace

# 265
Савдо, в частна болница срещу заплащане.

# 266
Има право да си възстанови здравните права, трябва да прати накуп определена сума и да се подаде заявление в НАП. То прегледа добре на частно, но ако трябват скъпи процедури и изследвания....
От сайта на НАП
Скрит текст:
За да се възстановят здравноосигурителни права при връщане в България, в НАП се подава друго заявление - за завръщане в страната. Освен него трябва да се представят и документи, които доказват, че сте били в чужбина повече от 183 дни през една календарна година. Такива документи могат да бъдат например: копие от задграничен паспорт; удостоверение от областна дирекция на полицията; документ, издаден от компетентен орган на съответната държава, придружен с точен превод от заклет преводач на български, както и други.

Здравноосигурителните права на българи, които са били в чужбина и са подали заявление, могат да се възстановят по два начина:

Единият е автоматично след изтичане на шест последователни месеца, през които те се осигуряват за здраве в България.
Ако българите, които са били зад граница искат веднага да възстановят своите здравноосигурителни права, то те трябва да платят еднократно сума равна на 12 здравноосигурителни вноски върху минималния месечен размер на осигурителния доход за самоосигуряващи се лица към момента на внасяне на вноските. Ако се плащат през 2016 г. това са 12 вноски по 33,60 лв.
Преди да се преведат парите по сметка на НАП обаче, трябва да се подаде еднократно декларация – образец 9, в която се посочва, че средствата са за възстановяване на права от завръщащите се с еднократна вноска;

# 267
Какво значи не може да си плати частно в кеш? Отказват да я прегледат  и срещу пари?
Приеха я по спешност, с протекция на лекар, мой познат, но искат да плати тъпите 1200 лв. Да, но в НАП е отписана и не мога да ги платя. Защо са тия осигуровки, като жената иска да си плати кеш, луда държава #Crazy, пък и се връща за сефте от 13 години newsm78, с пълна банкова сметка #Crazy

# 268
  • София
Сандо, пробвайте в Токуда.

# 269
Сандо, пробвайте в Токуда.
Ще видим утре, ако я изхвърлят, точно за там си мислех. Нещо са ги насмели по болниците, не съм очаквал ooooh!, чудо Mr. Green Мерси Тонке, ма да ти кажа по тия железа на кулата, и тоя ветрилник, ич селфи не може се направи. За протокола да вметна, че на БТВ - то има нова звизда, достойна куркуренция на Николчето от Нова.

Общи условия

Активация на акаунт