Искам да кажа ... (103)

• 55 321
  • 812
  •   1
Отговори
# 660
  • София
И аз току що прочетох, оу, йееееее newsm44

# 661
  • София
Коте, за София град ли е удължена ваканцията?

# 662
  • София
Да, на сайта на СО и РУО е публикувано съобщение. Ваканцията се удължава до 10-ти вкл., а за 11.01. ще решат като видят прогнозите и след замерване на температурите в класните стаи. Ох, отдъхнах си! Утре щеше да е голямо драпане с колата, докато се добера до разчистен булевард, ако въобще запали.

# 663
Коте, за София град ли е удължена ваканцията?
Да, за София-град: http://www.sofia.bg/pressecentre/press.asp?open=10&sub_open=91751&nxt=0

Пуснах смс на сина ми, че е на урок, но още не го е прочел, много ще се кефи  hahaha
Днес през час проверяваше сайта на МОН, сайта на Синоптик, във фейса, въобще толкова не се е интересувал от новините и обстановката като ден днешен Laughing

# 664
  • Бургас
Алечка, и аз до тази година не подозирах за филтър на пералнята. По Великден светна някаква лампа и упътването рече " Почистете филтъра". После шашнах майсторите, като им казах, че за 6 години го чистя за първи път. Иначе на климатика съм редовна, за компенсация:)

У тук ваканцията я удължиха до сряда. Ама то моето градинското и без това щеше да си е вкъщи.

Белинда, понеже ми обърна внимание на кекса вчера, та и аз си мисля, че в печенето е проблемът. И баниците ми все се спихват като ги извадя. Пека винаги на вентилатор, на градуси и време, посочени в съответната рецепта.

# 665
Какъв е този филтър и къде се намира?

# 666
Алечка, Гена, благодаря за пожеланията!

Вчера излязох до магазина. Страхотно време. Нямаше вятър, имаше сняг, разкош. Вървиш и ти хрупа снегът. Рядко имаме такъв при нас и му се радвам.

# 667
  • Euskal Herria
Според прогнозите за следващите 10 дни днес е последния ден, в който минималните температури ще са под нулата. Обикновено познават, да видим.
След вчерашното скитане днес мързелуваме. Спане до късно, палачинки за закуска (е, то почти за обяд, де).
Зайците, които продават, са изчистени. Има и разфасовани - порции различни. Ама то за всичките меса е така. Рибата я изчистват - обикновено питат дали искаш, когато купуваш. Това, което още от начало ми хареса, бе, че всяка опаковка освен надписите има и картинки. Така дори и да не можеш да прочетеш, не знаеш езика, знаеш какво купуваш - пиле, пуйка, заек, агнешко, телешко...
От три дни съм се заровила в нета и търся паркет и врати, направо свят ми се вие вече. Не мога да разбера защо се титулуват "производител", като вратите, които предлагат, са китайски. Явно такива ще купувам, ами дано да улуча сравнително добро качество. На вид поне са ги докарали. А ако някой може да препоръча магазин, където да погледна, ще съм благодарна.

# 668
  • София
Чудесна новина за ваканцията.
Аз от една година не мога да отвъртя филтъра на пералнята. Не ми се мисли кога ще ме изненада. Филтъра на климатика го чистя редовно.

# 669
И аз току що прочетох, оу, йееееее newsm44

И аз, и аз  newsm44
У дома в момента има три броя ученика, които правят така  newsm44

# 670
Алечка, и аз до тази година не подозирах за филтър на пералнята. По Великден светна някаква лампа и упътването рече " Почистете филтъра". После шашнах майсторите, като им казах, че за 6 години го чистя за първи път. Иначе на климатика съм редовна, за компенсация:)

Селесте, аз майстор виках, щото моята старата нямаше лампи и просто отказа. Човекът го почисти и като видя каква съм смотана гъба даже пари не ми зе... Моята 2 години откара с непочистен филтър.
Прахосмукачката пък 4-5 години откара, като сме чистили след ремонт с нея и от миналата година и камината. Пролетта тотално спря и щях да купувам нова. Мама, като ме знае каква съм муня, леко ме подпита дали съм сменяла филтъра... Ми не бях. Като я очистих почна да смуче като луда... А климатика като го отворих беше малеле майко вътре... Че имаме дългокосместа котка и аз пуша. За това вече чинно си чета упътванията на новите уреди, да знам аз как се ползват...

Даун, на моите перални има в долния десен ъгъл едно правоъгълно капаче. Като го отвориш има едно нещо дето се развива, вади се и се почиства. Събира влакна, косми и стотинки  Mr. Green Пералнята трябва да е източена. Щото и на пълна съм го отваряла и става наводнение  Mr. Green

# 671
Вчера  си направихме страхотна разходка. Улиците на София не са толкова празни, колкото си мислех (и колкото ми се искаше), но пак е красиво и спокойно. Ниската температура се усещаше неприятно само на откритите места, там, където човек е с топли дрехи, обувки, ръкавици и т.н. - никакви грижи, даже ми беше изключително приятно  Heart Eyes
За мен проблемът на градския човек, който не се занимава с туризъм е, че няма подходящи дрехи за този сезон. Вчера видях момчета по анцузи и момичета по тънки чорапогащници. И много жени с високи токчета и тънки подметки видях. За такива хора зимата винаги ще е бедствие  Laughing

Днес сготвих три неща, в момента пека и баница. Много досадно, но през другата седмица имам вечерни мероприятия след работа и няма да мога да готвя, та реших да се отчета днес. Скукаааа...

# 672
Яна, за Бг магазин за врати ли питаш? Ако да - аз препоръчвам вратите CLASSEN - не са китайски, даваш заявка и ги изработват в Полша. Не са кой знае колко скъпи, но ние хванахме и някаква промоция, та съвсем добре ни излезнаха, че 7 врати купувахме  Crazy Магазинът, от който ги купихме, е Карпетмакс.
При нас също е зимна приказка, а едно слънце е напекло много измамно. Излезанхме с шейната, попързаля се дребосъка и зачерви бузки. Сега ще правя кекса, който вчера препоръчахте тук, дано да се получи пухкав.
За филтъра на пералнята - възможно ли е да си е чист и нищо да няма там - вече почти на две години е пералнята, ММ твърди, че го проверявал, ама нищо нямало за чистене, чудя се дали нещо друго не е видял  hahaha
А на климатиците въпреки, че единият ни има някакво самопочистване, трябва си редовно чистене, че прашасват за 0 време  ooooh!

# 673
  • някъде ... тук ...
Вчера мъжът ми се вихри в кухнята, та и ние ще си имаме готвени 4 манджи поне до сряда  Crazy
Снощи едва запалих Сиси да ходим на имен ден - току запали и угасне, и така 4-5 пъти. Е@ати нафтата. Сложихме добавка и още малко някаква зимна нафта. Тази сутрин отиваме да си я прибера от гостито - пак не ще, че и кабели ползвах, после пак пали и гасне докато завърти нафтата. Прибрах си я, обаче тази седмица смятам да завися от Златото - да ме води и прибира  Whistling
След малко захващаме да бъркаме с дреб един ябълков пай, само да ди довърши играта  Simple Smile

# 674
За мен проблемът на градския човек, който не се занимава с туризъм е, че няма подходящи дрехи за този сезон.

Точно това ни е проблемът. Вчера ревах от студ (от студ, не от лигня), защото ръкавичките ми явно са тънки и пръстите ми така измръзнаха, че докато се стоплят, много ме боля. Ама за два-три дена няма да си купувам планинска екипировка. Днес синът ми също се върна премръзнал, хем добре се облече, той си има дебели ръкавици, подходящи обувки и яке.

Общи условия

Активация на акаунт