ЗООИНЖЕНЕРСТВО - Пловдив или Стара Загора

• 2 255
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,

искам да уча зооинженерство и тази година ми предстои да кандидаствам. Чудя се кой от двата университети да избера. Имам познати в Тракийския, едната от които е с тази специалност, и те са на мнение,че техният университет може да предостави повече възможности от Аграрния в Пловдив. Тъй като нямам наблюдения за Аграрния, ако може вие да ме посъветвате нещо. Благодаря Ви предварително.

# 1
Че в Аграрния откога има зооинженерство?

ПП Ах, наистина имат прием по такава специалност. Факултет нямат, но специалност имат.  Laughing

# 2
Здравей  bouquet
Аз съм завършила зооинженерство в АУ - Пловдив през 2007, ние бяхме едва втория випуск, което означаваше, че откъм база нещата не бяха съвсем ОК, но пък повечето ни преподаватели идваха от Тракийския да преподават, та теорията беше на ниво. Сега, 10 години по-късно, предполагам, че и базата с животни е по-голяма, така, че и откъм практическата част да са по-добре нещата. Отказах се от Стара Загора, защототрябваще да работя от втората година нататък и бях сигурна, че в Пловдив по-лесно ще си намеря работа. Ако нямаш съображения от този тип, избери Тракийският у-т, той си е класиката в тези науки. А защо не ветеринарна медицина  Flutter?
Успех, какъвто и път да поемеш  bouquet
Че в Аграрния откога има зооинженерство?
Първият випуск стартира 2001  Peace

# 3
Стара Загора

# 4
Не искам ветеринарна медицина,защото не мога да гледам как животните страдат и не мисля,че ще се справя с толкова много информация. На мен за зооинженерството в Ст. Загора са ми говорили много и видях учебният им план, но сайна на Аграрния не е толкова хубав и ме обърква. Ти след като завърши в Пловдив лесно ли си намери работа по специалността, защото приятелката ми каза, че в Ст. Загора идват да ги търсят в университета и като цяло има работа ама не знам дали важи и за Пловдив

# 5
Ако е към мен въпросът - не, аз 1 ден нямам стаж по специалността, защото предпочетох да започна по-платена работа - имах възможност да започна държавна работа по специалността, но частната, която предпочетох, беше два пъти по-заплатена. Но много мои колеги си работят каквото сме учили и са доволни. Но не знам да има някой, който директо от университета да са го наели. Ако в СЗ има такава практика и това е твоето желание, избирай директно без колебания  Peace
Аз лично с голям мерак го учих, завърших с отличен, но така се стекоха нещата, че работя съвсем различно нещо. Не съжалявам, защото в края на месеца сумата си заслужава.

# 6
Аз знам,че специалността доста се търси и е добре заплатена, дори и в чужбина. И се чудя кой от 2 университета

Общи условия

Активация на акаунт