Зимна приказка навън настана, а АПРИЛчетата са на топло в корема на мама-10

• 47 612
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро! Чудех се защо нямам нови известия от темата, а то имало нова.... хич ме няма тези дни  #Crazy
Изчетох 6 страници и забравих какво на кой ще казвам.
За онези кошчета до 6 м - и аз много ги харесвам, чела съм, че бебетата се чувстват по-добре на тясно, а ние ги слагаме в големите кошари и ги стресираме. Такова няма да взема, но смятам на първият етаж, където най-често си стоим да си ползвам старата количка с коша за новородено. Така или иначе сенника й е развален, та си е само за в нас. За в спалнята ще взема този път преносима кошара, възможно най-обикновена, с дунапренен матрак, защото и за тях съм чела преди, че са най-добрите за бебета. Кошарата от каката е огромна и първо няма място за нея, второ искам нещо по-различно този път. Наистина беше много удобна, особено като поотрасна бебето, ползвахме я до скоро и то пак като кошара (беше 75 на 140), но се надявам бебка като поотрасне да отиде да спи при каката в детската стая.
Лупото и на мен ми харесва, също се замислям за такава. Харесах и Кидо Джаз, но във Варна няма къде да я видя на живо, та ще ми отпадне сигурно. Абе чувствам, че ще е Джейн, ама не пречи да зяпам и другите.
Аз също още не съм си вземала дрехите от дружката, а те са едно ремарке на малко камионче, поне така ги изнесохме от нас... а и тя е купувала други, така че първо трябва да отделя място.
И аз имам много болежки вече, чувствам се ужасно и ми е супер странно, защото с предната бременност "Ох" не съм казала. Но явно годинките, килцата, та и сезона си оказват влияние. Каката ми е лятно бебе и не съм се спирала до деня на раждането - то разходки, морета, пътувания, ставаше ми лошо от топлото, плисках се с вода и продължавах. Ни контракция, ни нищо, абе чудно беше. Сега кръста ме боли, единият крак ми се надува, чатала ме боли, срамната кост също, все съм схваната.  #Cussing out
А тези шишета на Авент са старият модел, новите са над 70 лв. Аз също си мисля да си купя, че ме съмнява, че ще ми се получи кърменето и този път. Но както казах първо искам да си освободя място. Някак си все ми е рано, а то времето си лети, ето вече съм в 24 седмица.

# 91
Аз предния път ползвах до 3-4 месец количката основно вкъщи, че навън много ревеше. И си спеше в коша за новородено денем и нощем, че да можем да го бутаме да спи. Мъкааааа, мъка.
И на мен първата ми бременност беше перфектна. Нищо не ме болеше, чак в 9 месец таза. Родих декември. Сега и аз не знам от годините ли или просто е различно, но всичко много ме боли. От 2 дни ми се реве Sad Че и контракции имам от началото на 7 месец...

# 92
Добро утро! И аз забравих на кой какво щях да пиша... newsm78
Belinda, знам аз, че си се заклала. Просто не знаех, че е толкова сериозно, че чак си си останала вкъщи. Да се оправяш бързо!
Относно мерките, както казах, четох наскоро архивите и описанието на раждането ми. Та по повод измервания, на прегледа за прием за раждане са го измерили 3100, а 3 часа по-късно се роди 3600.  Shocked Нямайте вяра на ехографи и мерки!  Peace
А пък за шишета, имам си две стъклени малки на Нук от Роско. Навремето бях по около 15 лева бройката. Той така и не ги ползва, но пък аз колко коктейли и рецепти съм забъркала с тях...  Joy Та сега, ако нещо се наложи, трябва да взема само биберони. Залъгалка една контролна, евентуално и допълнителни памучни пелени, защото и аз като Манха ги ползвах навсякъде и за какво ли не.
Оле, хора, ако знаете ония ден колко души ме питаха докога ще работя... Вярно, че съм с голям корем, ама пък чак толкова!  Shocked Embarassed

# 93
  • София
Дръжте се, момичета Hug Какви са тия оплакваници? Повтаряме си: Бременността е магично време, на което се наслаждавам, всичко е прекрасно, нищо не ме боли, оммммммм Crazy

Фрози, даваш ми една интересна и различна гледна точка. Не се бях сетила, че и сезонът влияе. Ама разбира се, че е така! Пролетно - лятно време си къде, къде по-активен и свеж. А сега стой навънка 7-8 часа де cold

Доки, сериозно е. Чак днес ще ми свалят конците ooooh!

# 94
  • Бургас
Снощи пих Гавискон и Гастроцинезин и успях да поспя, че с тая режеща болка в стомаха се бях отчаяла.
Не знам дали си въобразявам, защото е било в просъница, но като се завъртах през нощта на другата страна, сякаш ми се стегна корема. Но не знам дали е било контракция наистина или съм сънувала. Днес ще се следя как ще съм през деня.

# 95
Аз наистина много съм изкукала. Благодаря на Белинда за подсещането, че има такива услуги за пране на матраци. Не знам при вас как е, но на мене сякаш мозъка ми не е същия. То бива хормони и какви ли не други екстри, но явно и оглупяването си е част от периода. Влязла съм в една ревяща серия, хлипам си през ден за нещо.
Момичета, както се казва и това ще мине. И болежките ни и притесненията. Ей го къде е април, а за някои даже и март. Но дай Боже всички да сме си до и около термин.
Ако имате празнуващи вкъщи, да са ви живи и здрави!

# 96
Здравейте и от мен и честит празник!
Днес ни е подписването и ще съм тюленче в бяло  Joy Също така днес влизам в 7-ми мвсец  Crazy
Много съм щастливааа  Blush baby_neutral Heart Eyes
Хубав ден, мамчета  bouquet

# 97
Олееее, честитоооо! Много радости ви пожелавам и винаги да намирате път напред!  married Приказен ден от мен!

# 98
  • Sofia, Младост 3
Честито, Димитрина и нека ви остане красив спомен този ден  Hug
Момичета, исках да ви питам - стъклени или пластмасови шишета сте ползвали? Аз мисля стъклени да взема. И стерилизацията им в ел.стерилизатор ок ли е? Четох, че можело от температурата да се повреди пластмасата на самия стерилизатор , ако са стъклени. Сега се чудя какво да купя. А при мен няма да има кърмене, пия хапчета перманентно и ще трябва да ми спрат кърмата, негодна ще е  Sad , та отсега си знам, че това ми е номер едно в списъка-така ще се храним.

# 99
Аз наистина много съм изкукала. Благодаря на Белинда за подсещането, че има такива услуги за пране на матраци. Не знам при вас как е, но на мене сякаш мозъка ми не е същия. То бива хормони и какви ли не други екстри, но явно и оглупяването си е част от периода. Влязла съм в една ревяща серия, хлипам си през ден за нещо.
Момичета, както се казва и това ще мине. И болежките ни и притесненията. Ей го къде е април, а за някои даже и март. Но дай Боже всички да сме си до и около термин.
Ако имате празнуващи вкъщи, да са ви живи и здрави!
Познато ми е до болка Simple Smile Рева толкова много, че се принудих да си сложа изкуствени мигли, че да рева и да не се цапам със спирала  #Crazy #Crazy #Crazy в чантата имам тефтер да записвам, че забравям, а целия хладилник е в малки лисчета с часове и припомняния  Joy Joy Joy

# 100
  • Бургас
Дими, честито! Да сте живи и здрави и вечно влюбени и подкрепящи се.

# 101
  • София
Дими, честито Hug Щастие и любов завинаги Hug

Ева, нямам никакъв опит с шишета, но от това, което съм чела, знам следното: Пластмасовите шишета са по-удобни от гледна точка лекота и нечупливост, но непременно трябва да са от безопасна пластмаса - без бисфенол /то май и вече не се произвеждат такива, освен може би някой много скапани китайски боклуци/. Стъклените, от своя страна, може да са една идея по-тежки и да носят риск от счупване, но пък са със сигурност от безопасен материал и не се износват. Може би трябва да пробваш едните и другите и да видиш кои са ти по-удобни. Виж, за стерилизацията нищо не знам Rolling Eyes

# 102
Честито Дими!  bouquet

Ева, аз си ползвах пластмасови шишета, че ме беше страх да не ги изпусна на плочките, което често се случваше с пластмасовите, доволн съм. отначало имах 1 или 2 малки и после си купих и 2 големи като порасна малко

# 103
  • Варна
Димитрина, честито! Много семейно щастие ти пожелавам! Heart Eyes

На мен една приятелка ми каза че нямало смисъл въобще да купувам помпа и шишета.... ако съм щяла да кърмя и в никакъв случай да не се изцедя след като родя (щели да ми станат твърди гърдите, и след като нахраня малкия, тогава щели да омекнат, да не съм се шашкала) Все пак аз искам да си взема комплекта с помпа от амазон, който мис Юли си взе.. обаче до сега не съм пазарувала от чужди сайтове и ме е страх да не объркам нещо. Някой трябва да ми помогне  Mr. Green
Моя бебок от 1-2 часа е застанал някак в корема ми като притиска и човърка точно шийката ми от вътрешната страна  #Crazy направо място не си намирам гадоооост. Все едно с клечка за уши ме човърка.. или с нокът дълбае   Close

# 104
Теди, пиши ми във ФБ месинджъра какво не ти е ясно за амазон, че тук ще ми е по-сложно да обяснявам.
Дими, честито! Бъдете все така влюбени и щастливи Simple Smile Еххх, спомени и ние подписвагхме с коремче Simple Smile
За шишетата - от приятелка знам, че не е удобно да се ползват само стъклени шишета, тежки са и чупливи. Тя ползваше едно стъклено, в което слагаше вода. И пластмасови, в които разтваряше млякото. Това за излизане специално. Вкъщи само пластмасовите.
Не помня кой писа, че помпа не трябва, защото ще станат твърди гърдите. Може и така да е, но не е задължително. Първо може бебето да не успява да захапе добре първоначално, може да спи много заради жълтеница, може да се наложи АБ и да не можете да кърмите 1-2 дена, може да суче по много малко и да се препълвате. Ако можете да се изцеждате на ръка ок, но в началото е трудно. Според мен е добре да имате най-обикновена помпа за 20лв в родилното, може да ви потрябва. Т.е. няма да се цедите при всички положения, а само ако е нужно. Иначе не съм фен на изцеждането след всяко кърмене, но съм го правила към 2-3 месец като исках да увелича кърмата.

Общи условия

Активация на акаунт