Нестандартна сватба

• 16 666
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
Силистар - но задължително извън летния сезон. Март и април е хубаво - топличко, но не жега, няма хора...
Беглик Таш - никога не съм виждала сватба там и ще е доста нетрадиционно.

Остров Света Анастасия е прекалено туристически (да го наречем) през лятото. Ако се спреш на него - може би в началото или края на сезона ще е най-хубаво. Същото и за замъка в Равадиново.

Пещера "Снежанка" - на мен ми е много любима и виждам една страхотна фотосесия вътре.  Laughing Но ако си с булчинска рокля просто не знам как ще се изкачваш на горе. Може младоженеца да те носи.  Laughing

Предложените вече водопади и "мостове" са прекрасни идеи. Simple Smile

# 16
Крепостта баба Вида и Калоянова крепост Арбанаси.
И прочети в нета за местноста Демир баба теке край Исперих.Нашумя особенно много със снимки на семейства на които на заден план се вижда призрак на монах.

# 17

Ах, как забравих да предложа родния си град.  ooooh!
Баба Вида - голямо "ДА". Разположена е на брега на Дунава и в края на градската градина. 3в1 - крепост, вода и зеленина. Най-хубаво е пролетта, когато ровът се пълни с вода от естественото покачване на водите на Дунава.  Peace

# 18
Острова Света Анастасия засега ми е най-допадналата идея. Хем подписването може да е в Бургас, а църковният обряд - на острова.

В Бургас Общината допуска изнесен ритуал, но дори да изберете предварително подписване - има много хубава ритуална зала в Морската градина, на брега на морето, съвсем близо до мястото, от което тръгват корабчетата за Св.Анастасия - в линка е обявена като зала "Петя Дубарова" http://obredi-burgas.com/happy.html

Въпрос на личен мироглед, обаче според мен е много по-важно църковната венчавка да се извърши на някое хубаво място, а храмът на Св.Анастасия е точно такъв - малък параклис на брега на морето. Не виждам нищо вълнуващо в полагането на подписи върху един административен документ и мъкненето на длъжностното лице по гражданското състояние по гори и реки.

И ще си позволя да питам нещо - сигурно имате основателна причина да не каните никого, но предполагам, че има близки хора /родители, братя, сестри, приятели/, които биха се чувствали наранени, ако не ги допуснете да бъдат до вас в такъв момент. И ние като се женихме, си мислехме, че сме в центъра на света и няма нищо по-важно от нас и нашите чувства. Обаче това е само един ден, а животът продължава сред същите тези хора. Когато станахме родители, приоритетите и ценностите ни съвсем се промениха - сигурно ще умра, ако детето ми не ме покани на сватбата си! ...
И нашата сватба беше нестандартна в много отношения за времето си. Длъжностното лице не беше правило такъв ритуал и общо взето ние му казвахме какво да прави. Стана така обаче, че две от най-добрите ми приятелки не бяха поканени по съвсем основателни и разбираеми причини и сега, след 15г., продължават да се нацупват всеки път, като се спомене сватбата ми.

# 19

Ах, как забравих да предложа родния си град.  ooooh!
Баба Вида - голямо "ДА". Разположена е на брега на Дунава и в края на градската градина. 3в1 - крепост, вода и зеленина. Най-хубаво е пролетта, когато ровът се пълни с вода от естественото покачване на водите на Дунава.  Peace

Аз предпочитам крепости и манастири.
Равадиново го предложих,защото фотосесиите ще станат хубави.

# 20
  • София
Когато си харесаш място трябва да попиташ в общината дали правят изнесени ритуали, защото не във всички общини изнасят книгата и тогава трябва да подпишете предварително, а ритуалът, на мястото, което сте харесали да е фиктивен  Peace

Райското пръскало.
Само че, по нашето законодателство не може подписът да е изнесен, а за вас и още 2 + фото да си правите театър, след като в същия състав сте сложили подписи официално седмица по-рано, не ми се струва вълнуващо. Вие си знаете, но в подобна ситуация аз бих елиминирала присъствието на служебното лице и бих направила нещо като малък ритуал помежду ни. Ако има повече готи адреналина и сценичната треска си допринасят при изнесени ритуали, но за най-близките...Но това си е само моето мнение  Wink

Това твърдо не е така. Нашият ритуал беше изнесен с истинско длъжностно лице, подписахме си пред гостите. 2015. Зависи от общината  Peace
Да, намерих го. Simple Smile Но все пак искат уважителни причини...

Място на сключването на брака
Чл. 8. (1) Встъпващите в брак избират свободно общината, в която да сключат брак.
(2) Бракът се сключва публично на място, определено от кмета на общината.
(3) Бракът може да бъде сключен и на друго място по преценка на длъжностното лице по гражданското състояние при наличие на уважителни причини.

В община Пловдив изобщо не те питат по какви причини искаш изнесен ритуал.  Peace

# 21
  • До сърцето...
.. Не виждам нищо вълнуващо в полагането на подписи върху един административен документ и мъкненето на длъжностното лице по гражданското състояние по гори и реки.

Искрено ме разсмя  Joy Права си, наистина!

... Стана така обаче, че две от най-добрите ми приятелки не бяха поканени по съвсем основателни и разбираеми причини и сега, след 15г., продължават да се нацупват всеки път, като се спомене сватбата ми.

Това, кой ще се сърди (още повече пък приятелки) ми е последна грижа.
Чудно ми е защо се мисли повече за гостите, отколкото за собственото си изживяване. Егати приятелите и роднините щом не приемат желанията на виновника на събитието.

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 21:02 от Радика

# 22

И какви основателни причини очакват да изъкнат бъдещите младоженци?!? newsm78 Ама че чиновнически сухари

Иначе аз съм с  идея за Силистар, плажа
и село Лещен https://www.google.bg/search?q=%D0%BB%D0%B5%D1%89%D0%B5%D0%BD&am … KHRjXDrQQ_AUIBigB- много е красиво.

# 23
Никакви причини не сме изтъквали. Поискахме изнесен ритуал, записаха ни и толкоз.

# 24
Широка Поляна Wink

# 25
  • Варна
Mожеш да видиш сватбени видеа от някои доста нестандартни места като например Винарна Седем Поколения в село Мечка. Напиши в Google: 8 Страхотни Места за Сватбено Видео в България

Последна редакция: вт, 14 мар 2017, 11:03 от Калина Ф.

# 26
Ние ще сключим граждански брак в Ягодинската пещера. Няма вода, но кмета правел и церемонии и на Орлово око. Не е свързано точно с вода, но няма да е изнесен ритуал, а истински такъв.

# 27
  • София
Ние ще сключим граждански брак в Ягодинската пещера. Няма вода, но кмета правел и церемонии и на Орлово око. Не е свързано точно с вода, но няма да е изнесен ритуал, а истински такъв.

Еха, много интересно наистина.  Simple Smile

# 28
Приказно е там, поздравления за избора  bouquet А на Орлово око как ще се качиш или няма да си с булчинска рокля?

# 29
Приказно е там, поздравления за избора  bouquet А на Орлово око как ще се качиш или няма да си с булчинска рокля?

Ще съм с носия, ритуала в пещерата е с гайда и реших да сме с етно стлистика. После за църквата ще се проблека с някаква бяла рокля....но държа пак да има шевици. А за Орлово око - ще идем с джипове и маратонки под носията, за снимките ще се преобуя.

Общи условия

Активация на акаунт