Поради студа

• 36 606
  • 392
  •   1
Отговори
# 150
Не ми трябва по-сговорчив лекар. Амбулаторен лист с фалшива диагноза е сериозна измама.

# 151
  • в моя гьол

Нали, всеки директор си решава и си носи отговорността  Peace
Именно.
Но има семейни причини и "семейни причини", които не всеки родител с готовност споделя в писмен вид. Не съм юрист, но мисля, че тези текстове от наредбата са леко клатушкащи се от правна гледна точка.
Ето и твоя казус.
Ако напишеш истинските причини, може и да не уважат молбата, макар че се съмнявам някой директор да си сложи такъв таралеж в гащите.
Ако решиш да си измислиш "правдоподобна" причина - то на какво учим децата си?
Аз бих написала следното - поради влошената епидемиологична обстановка, ниските температури и поледица, предвид опазване живота и здравето на детето ми, аз ХХХ, родител на УУУ, заявявам, че ученикът няма да посещава учебни занятия в периода от...до...  Ако не уважат молбата ми, ще ги вдигна на мъжко магаре Simple Smile

# 152
  • Ямбол
....Докато аз ти обяснявах, че класната на племенника изисква бележка с конкретни причини, ти твърдеше, че да се напише просто семейни е достатъчно. Сега вече си убедена, че причините се конкретизират. Жалко е, че точно аз станах причината да се информираш.

Нали, всеки директор си решава и си носи отговорността  Peace
Райчун, наредбата я познавам и съм чела още, когато е излязла преди два месеца. Аз продължавам да твърдя, че причина "семейни причини" е достатъчна и не, не съм убедена, че се налагат други подробности. Аз бих приела такава молба, както и моят директор. Написах другите причини в предходен пост, понеже ме попита какво да посъветваш снаха си, която се притеснява от изявлението на класната. Не мисля, че който и да е би направил проблем при проверка на тези молби.

# 153
Хайде честито и на софийските деца!

# 154

Нали, всеки директор си решава и си носи отговорността  Peace
Именно.
Но има семейни причини и "семейни причини", които не всеки родител с готовност споделя в писмен вид. Не съм юрист, но мисля, че тези текстове от наредбата са леко клатушкащи се от правна гледна точка.
Ето и твоя казус.
Ако напишеш истинските причини, може и да не уважат молбата, макар че се съмнявам някой директор да си сложи такъв таралеж в гащите.
Ако решиш да си измислиш "правдоподобна" причина - то на какво учим децата си?

В бележките по семейни причини не искат от родителя да описва причините. Аз съм писала такива бележки и никой не е питал за подробности.
Семейни причини и толкоз-нищо повече не се пише.
 А за медицинските бележки-според мен ако ЛЛ ми се запъне моментално го сменям. Не е като да водя детето си всеки ден за бележка. Даже и само уморено да е детето ще ми даде бележка, иначе чао-отивам при друг.

# 155
  • волно калдъръмче
Хайде честито и на софийските деца!
Peace
Цитат
Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova
преди 18 мин.
Замерванията на достигнатата температурата в класните стаи, които бяха направени днес, показаха, че в някои училища температурата е под изискванията. Затова взех решение за удължаване на ваканцията на учениците на територията на Столична община с още два дни (9 и 10 януари). Продължаваме да следим, както температурите в класните стаи, така и прогнозите за опасно ниски температури на територията на София, като при нужда и сряда (11 януари) ще бъде неучебен ден. Прогнозата на БАН за София за 9 януари е за минимални температури между - 17 и - 20 градуса, с максимални - 13 градуса. От вчера снегопочистващите фирми имат задача да почистват приоритетно улиците до училищата и детските градини и достъпът до всички тях е осигурен.
Благодаря на всички ученици за вече хилядите лични съобщения с изключително интересни аргументи за удължаване на ваканцията. Обещах ви, че следим ситуацията, макар че направихме и каквото зависи от нас, за да отидете на училище. Решенията, които засягат толкова много хора - ученици, родители и учители - се взимат като опиташ възможното, действаш по правилата и направиш разумното.

# 156
  • Ланкър, планините Овнерог
От страницата на Фандъкова
Цитат
Замерванията на достигнатата температурата в класните стаи, които бяха направени днес, показаха, че в някои училища температурата е под изискванията. Затова взех решение за удължаване на ваканцията на учениците на територията на Столична община с още два дни (9 и 10 януари). Продължаваме да следим, както температурите в класните стаи, така и прогнозите за опасно ниски температури на територията на София, като при нужда и сряда (11 януари) ще бъде неучебен ден.

Пфу, изпреварихте ме.

# 157
  • Бургас
И в Бургас удължиха ваканцията до сряда.

# 158
  • София
Браво, правилно решение!!!

# 159
  • София
Браво на кметицата! Поне отпада вариантът с бележките по домашни причини или пък медицински бележки, без децата да са болни. Моята лична лекарка такава услуга не би ми направила, нито пък аз бих си позволила да поискам. Принципна е.
 Като четох  страницата на г-жа Фандъкова във Фейсбук, има и много недоволни от взетото решение, основно на родители, които нямат варианти за гледането на децата им през тези два неучебни дни. Има и такива, които не могат да простят на кметицата, че децата няма да се калят по спирките и студените училища.

# 160
Разбирам и другите, които в последния момент трябва да търсят вариант за децата си. В крайна сметка беше ясно, че ще е много студено и че класните стаи не са били отоплявани. Доста общини из страната се ориентираха още в петък. Столична какво изчака до неделя следобед, не стана ясно.

# 161
  • Ямбол
В нашата община е обявена грипна епидемия. Сградите са топли, температурите не са извънземни -5 до - 8 градуса. Ваканцията тук е заради грипа. Ако в София няма грип, защо им е ваканция.

Решението на Фъндъкова е под натиск на обществото повече, а това не ми харесва.

# 162
В повечето общини е обявена ваканция,заради непроходимите пътища-децата от село няма как да стигнат до училище.В София и аз не разбрах защо е тази ваканция-покрай училището на детето минавам всеки ден и си отоплено(има мн голям конденз по прозорците,което значи,че вътре е топло),няма грип,улиците са проходими,родителите са на работа-децата трябва да висят вкъщи и да се вайкаме колко бедствено е положението.

# 163
Конденз по прозорците означава, че в помещението има влага и не е достатъчно топло по вътрешните повърхнини. Препоръчителната t да не се образува конденз е поне 20-22 градуса, та в празно от седмици помещение (т.е. не би трябвало да в много влажно) не бих разчитала, че е топло по наличието на конденз.

# 164
  • Варна
В големите градове пътуването е проблем, дори и при изчистени тротоари.
За конденза е така, не може да е показател в такива помещения.
Грипът е навсякъде. Дано това удължаване помогне за по-малко болни.
И училището не е място за отглеждане на децата поради заетост на родителите. Възприемането му като такова е причина да се водят много често болни деца, което е сериозен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт