Има ли любовта срок на годност?

 • 7 612
 • 258
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 451
Провокирана от дискусията, която водихме в друга тема пускам тази тук, за да не разваляме другата (пък и на мен тази тема лично повече ми е интересна). Та... има ли любовта срок на годност? Много често четем тук (а и в живота) ставаме свидетели на връзки, продължили дълги години, които изведнъж се разпадат. Има ли рецепта? Или просто хората сме се превърнали в консуматори и след известно време просто имаме нужда от нов партньор?

# 1
 • Мнения: 18 678
Не знам,  не съм сменяла партньори, но един Фредрик Бегбеде пише,"Любовта трае три години" ,  Който е проверил да каже.

# 2
 • Мнения: 7 499
Гаранция за любовта и времетраенето на връзката няма, но когато се грижим за нея ежедневно, вероятността да просъществува по- дълго е по- голяма.

# 3
 • Мнения: 125
Ами, ако е онази голяма любов и разбирателство и да намериш точния човек, който да те приема и да не иска да те променя и с който да си себе си и да си давате свобода сигурно няма срок на годност. Който го е намерил да каже.

# 4
 • Мнения: 2 356
  Любовта или връзките? Не е задължително да са пакетирани, най-често не са. Според мен любовта няма срок на годност, има друг критерий, не е времеви.

# 5
 • Melmak
 • Мнения: 3 243
Любовта няма срок на годност, ако гледате в една посока и се развивате заедно. В момента, в който единият спре, връзката е обречена.

Също така е важно да няма усещане, че изпускаш нещо извън връзката (по-красив/а,богат/а и т.н)

# 6
 • Мнения: 108
Любовта и привличането траят ,поне така съм чела първите шест месеца до година докато има тръпка в секса .После остава приятелството , децата много помагат после да се освежи една връзка и най вече трябва да гледат в една обща посока партньорите и затова стават разделите когато партньорите спират да имат общи приоритети .По принцип, аз не вярвам в онази любов като по филмите и мисля че ,може смешно да прозвучи филмите са виновни за повечето разпаднали бракове.Например ,гледаш един турски сериал и виждаш ,как главната героиня среща хубав ,красив и богат мъж, който на всичкото отгоре е и романтичен и си казваш искам и аз такъв мъж и живот.После случайно срещаш месният к,,,р ,с някакъв си бизнес и си разбиваш семейството.Колко двойки познавам които се разделиха след като отиват да живеят в чужбина.!Или , мъжът срещнал някоя полякиня ,или жената се захласнал по някакъв , английски джентълмен,който уж бил богат и това им е гордост че са се залюбили с чужденец.А ,да не говорим че още от детската градина ни четат приказки че жената трябва да е принцеса ,а мъжът принца на бял кон ,който се бори за нея.Някаде четох че в едно американско училище са забранили в обучението да има приказки, защото това създавало грешна представа за живота на децата и са прави.Любовта е като се прибереш и си легнеш до мъжът до теб просто с уханието с присъствието си,да те кара да забравиш всичко друго.

# 7
 • Мнения: 3 451
Да, де но всичко това може изведнъж да се промени. Дори не ти е нужна "криза на средната възраст".
Ти си мислиш, че познаваш някого и след 4-5 години се оказва, че човекът в когото си се влюбил отдавна вече не е тук.
Често се случва, особено в днешно време. Та си се чудя...

# 8
 • Мнения: 108
Да, де но всичко това може изведнъж да се промени. Дори не ти е нужна "криза на средната възраст".
Ти си мислиш, че познаваш някого и след 4-5 години се оказва, че човекът в когото си се влюбил отдавна вече не е тук.
Често се случва, особено в днешно време. Та си се чудя...
По принцип хората сме хомосапиенси и ни води нагона , много често създаваме семейство не с най подходящия,а заради нагона .

# 9
 • Мнения: 759
За да се отговори на въпроса трябва дефиниция на любов. И от тук идват различните срокове е разпадналите се връзки. Мисля, че нещото, заради което се е зародила една любов е същото, което ще я разруши. Бурно започнали връзки със страст, пеперуди и необуздано привличане се разпадат в момента, в който ежедневието стане еднообразно и рутинно. Любов, доказвана с подаръци, жестове и изненади губи блясъка си когато идеите и ресурсите свършат.
Да, де но всичко това може изведнъж да се промени. Дори не ти е нужна "криза на средната възраст".
Ти си мислиш, че познаваш някого и след 4-5 години се оказва, че човекът в когото си се влюбил отдавна вече не е тук.
Често се случва, особено в днешно време. Та си се чудя...
Често, човекът в който си си влюбил никога не е бил там. Хората обичат да идеализират и да обичат представата за някого, а не самият него. Хората не се променят, те са си същите, просто ние ги виждаме с други очи. Всъщност разочарованието е краят на една заблуда. И другият в повечето случаи няма вина.

# 10
 • Бургас
 • Мнения: 4 076
За съжаление да, влюбването си е един химичен процес, измислен от природата за да е по-лесно възпроизвеждането на човеците, привличането между мъжете и жените се дължи на хормоните,   чийто пик е първите две-три години, след това розовите очила изчезват и започват разочарованията, любовта в дългите връзки няма нищо общо с любовта в началото им, по-скоро се превръща в някаква привързаност, навик, удобство, да не говорим за други тривиални неща, държащи двойките заедно- деца, имидж в обществото, финансови и жилищни зависимости, страх от самота…

# 11
 • Мнения: 36 051
Любовта и привличането траят ,поне така съм чела първите шест месеца до година докато има тръпка в секса .

тръпката от секса трае шест месеца до година?

# 12
 • Мнения: 6 716
Някой го написа по-горе. Любовта или връзката, имаш предвид? Защото не е задължително да са пакидж.

Любовта няма срок, според мен. Веднъж като заобичаш някого, няма как да спреш. Но това не означава, че трябва да продължиш да живееш с него, да имате връзка. Понякога хората, които най-много обичаме са способни да ни наранят най-болезнено. И тогава трябва да намерим куража да поставим себеуважението си над чувствата си и да прекратим токсичната връзка. Но може и никога на спрем да го обичаме този човек. Просто чувството се трансформира, но си остава в нас завинаги.

# 13
 • Варна
 • Мнения: 36 748
Да, има, според мен. За всеки срокът е различен. Ако се напаснат двама със сходни срокове, могат да си откарат така до живот.

Мая, не съм съгласна, че веднъж заобичаш ли някой, не можеш да спреш. Можеш и още как.

# 14
 • Мнения: 63
Не. Имах една съученичка на 16 ходеше с 40 годишен(чичко паричко). Още са заедно, много влюбена. Само като застане до него е страшно(все едно и е дядо). Има такива връзки вечни😂😂😂.

Общи условия

Активация на акаунт