Електронни четци - тема XIX

• 89 013
  • 789
  •   1
Отговори
# 90
  • ... рееща се.
Киндълът трябва да ти е регистриран към амазон. Според това към кой амазон ти е регистриран, отваряш amazon.co.uk/myk или amazon.de/myk. Отиваш на settings и някъде на долу се намира "Send-to-Kindle E-Mail Settings", тук трябва да имаш персонален имейл, който да завършва на @kindle.com, а още малко по-надолу трябва да въведеш личен имейл, от който ще изпращаш книгите.

Настройки за calibre: preferences –> sharing books by email (един бял плик е иконата) –> add email –> въвеждаш имейлът, който завършва на @kindle.com –> в полето "send email from" въвеждаш личния си имейл, от който ще се пращат книгите –> запазваш настройките като натискаш бутона "apply".

Изпращане: когато си заредила книгата в calibre, натискаш върху нея дясно копче, отиваш на 4тата опция "connect/share" и избираш имейлът, който си посочила. Ще ти изскочи прозорец, който те пита дали да конвертира книгата, казваш ДА и си готова Simple Smile Интернетът на киндъла трябва да е пуснат, за да изтегли книгата.

# 91
Здравейте, някой има ли опит със смяна на батерия на NOOK. Започнах да го зареждам почти всеки ден или през ден. Ползвам го сутрин и вечер в метрото по 15-20 мин.

Моят проблем с Nook–а е друг, но докато се рових попаднах и на батерии, те са около 50 лв. Можеш да видиш и в OLX,  за части, вероятно ще намериш и батерия.

# 92
  • Scotland
Киндълът трябва да ти е регистриран към амазон. Според това към кой амазон ти е регистриран, отваряш amazon.co.uk/myk или amazon.de/myk. Отиваш на settings и някъде на долу се намира "Send-to-Kindle E-Mail Settings", тук трябва да имаш персонален имейл, който да завършва на @kindle.com, а още малко по-надолу трябва да въведеш личен имейл, от който ще изпращаш книгите.

Настройки за calibre: preferences –> sharing books by email (един бял плик е иконата) –> add email –> въвеждаш имейлът, който завършва на @kindle.com –> в полето "send email from" въвеждаш личния си имейл, от който ще се пращат книгите –> запазваш настройките като натискаш бутона "apply".

Изпращане: когато си заредила книгата в calibre, натискаш върху нея дясно копче, отиваш на 4тата опция "connect/share" и избираш имейлът, който си посочила. Ще ти изскочи прозорец, който те пита дали да конвертира книгата, казваш ДА и си готова Simple Smile Интернетът на киндъла трябва да е пуснат, за да изтегли книгата.
Много ти благодаря  bouquet Още днес ще опитам  Heart Eyes

# 93
  • Scotland
Направих го,но нали съм индианец пак не се справих добре  Mr. Green Когато от Калибре изпращам книга ми се изписва съобщение,че е sent ,но после на четеца не я намирам  Embarassed

# 94
Здравейте.

Имам киндъл от повече от година и чак днес разбрах, че в амазон има безплатни книги за киндъл...  Mr. Green
Реших да споделя, ако има и други непросветени като мен.

# 95
  • София
Някой има ли представа кога ще намалят Kindle в Амазон?

# 96
Здравейте,
напоследък малко чета, което е зле по принцип...но и имам проблеми с четеца
след последната актуализация, от 30/11/2016 едвааа отваря pdf,да не кажа,че ми се отщява да го чакам , реве ми се
pocketbook Touch Lux 3

# 97
  • ... рееща се.
Направих го,но нали съм индианец пак не се справих добре  Mr. Green Когато от Калибре изпращам книга ми се изписва съобщение,че е sent ,но после на четеца не я намирам  Embarassed
Във amazon.co.uk/myk –> my content –> от първия падащ списък избираш "Docs", тук виждаш ли изпратената книга? Ако се вижда, то тогава трябва да синхронизираш киндъла, за да се появи.

2ри вариант е проблем с настройките в calibre. Какъв email използваш за изпращане? Ако е Gmail-ски сложи тези настройки:
http://imgur.com/a/TZEpN

# 98
Здравейте.

Имам киндъл от повече от година и чак днес разбрах, че в амазон има безплатни книги за киндъл...  Mr. Green
Реших да споделя, ако има и други непросветени като мен.

Хаха, аз имам киндъл от повече от три години и не го знам. Може ли линк да дадеш?

Аз и облака не съм ползвала още и четецът ми е препълнен с изчетени книги.

# 99
  • Scotland
Във amazon.co.uk/myk –> my content –> от първия падащ списък избираш "Docs", тук виждаш ли изпратената книга? Ако се вижда, то тогава трябва да синхронизираш киндъла, за да се появи.

2ри вариант е проблем с настройките в calibre. Какъв email използваш за изпращане? Ако е Gmail-ски сложи тези настройки:
http://imgur.com/a/TZEpN
Няма нищо в DOCS, a пощата ми е в абв. Пффф,май няма да се оправя  Confused

# 100
  • ... рееща се.
Глупости, как няма да се справиш Simple Smile Ето и настройките за абв

Въвеждаш си имейла, паролата. Преписваш всичко както е на снимката, запаметяваш и си готова Simple Smile

# 101
  • Scotland
А тези настройки къде да ги въведа изобщо?  Mr. Green

# 102
  • София
В меню Preferences -> Sharing books by email.
При мен се получи току-що - благодаря на n.y.x  bouquet

# 103
  • Scotland
И при мен стана  bouquet Благодаря от сърце, n.y.x  Heart Eyes

# 104
Здравейте,
Регистрирах се специално за тази тема😁.Искам да си взема четец.Изискванията ми са да мога да чета както на светло, така и на тъмно и менюто да е на български или английски . Бюджета ми е доста ограничен - 190-200лв.След няколко часа ровене в интернет  и четене на предишните теми, видях, че накои от вас са си взели от olx. Попаднах на ето този човек https://www.olx.bg/i2/shop/?shop=9hEt&page=3 . Той предлага нови и употребявани на сносни цени. Та въпроса ми е дали някой от вас си е поръчвал от него? Благодаря ви предварително 😘

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 18:27 от d.p.d.

Общи условия

Активация на акаунт