Електронни четци - тема XIX

• 89 173
  • 789
  •   1
Отговори
# 555
  • Scotland
Ето тук е обяснено подробно:
https://cbachvarov.com/kak-da-premahnem-reklamite-amazon-kindle/
Правих го няколко пъти безпроблемно, но тъй като четците са от немския Амазон ме препращат към тях и става с имейл, а не с чат.
Четецът,на който махнах рекламите беше закупен от Германия,но американците ми махнаха рекламите в чата  Rolling Eyes не ме препращаха никъде..явно зависи на кого ще попаднеш

# 556
  • Великобритания
и мен ме препратиха , но към английския Амазон , писах им и ги махнаха

# 557
А от къде си купувате/теглите безплатно книги? На български и на английски.

# 558
  • София
А от къде си купувате/теглите безплатно книги? На български и на английски.
Погледни първия пост (и следващите също) на тази тема.

# 559
Здравейте!От няколко дена имам подарък Kindle Paperwhite. Закупен от промоцията на amazon.de. Четох доста,но в един момент се обърках как точно става четенето на книги на български език. Мога ли от четеца да си тегля книги или трябва от някой сайт на компютъра да изтегля книгата,после да форматирам и чак тогава да я кача на четеца? Благодаря предварително.

# 560
Киндъл чете книги на всякакви езици, важно е форматът на книгата да е mobi

попрочети темата

# 561
Има ли проблем след конвертиране на PDF в MOBI на Kindle?
Има ли значение какъв калъф ще си взема?

# 562
Според мен не е ефективно преформатирането от ПДФ, но пробвай
калъфчето трябва да е за конкретния модел

# 563
  • SA
На мен при конвертиране на някои книги от EPUB или PDF в MOBI, конвертирания вариант ми се получава в доста неугледен вид. Чете се, де, обаче изреченията са някак си през ред, недобре подредени на страницата... не знам дори как добре да го обясня.
Рекламите току що успешно ми ги премахнаха след кратък чат. Питаха ме обаче дали съм била уведомена за някаква такса от 10 паунда за отстраняването им. Казах им, че не съм чувала за подобно нещо. И те ме успокоиха да не се притеснявам, защото щели безплатно да ги премахнат.  hahaha

# 564
  • София
На мен при конвертиране на някои книги от EPUB или PDF в MOBI, конвертирания вариант ми се получава в доста неугледен вид. Чете се, де, обаче изреченията са някак си през ред, недобре подредени на страницата... не знам дори как добре да го обясня.
За да е неугледен вида на mobi формата получен от epub означава, че и epub е получен от PDF.

# 565
За да е неугледен вида на mobi формата получен от epub означава, че и epub е получен от PDF.
A има ли го този проблем при PocketBook?

# 566
  • София
Това не е точно проблем. Просто киндъл е направен да обслужва амазон и е пригоден за техният формат.
Покета чете и други формати, освен моби.
А специално ако един ПДФ ще го преобразуваш в друго (каквото и да е) ще имаш същият проблем, това няма нищо общо с четеца или марката, ако го четеш като ПДФ ще имаш друг проблем.
От друга страна повечето книги без проблем се намират в подходящите формати и проблеми няма.

От епъб към моби, файлът ми става едно към едно, т.е. зависи от изходният епъб, неугледен би бил мобито само ако самият епъб е неугледен.

# 567
Аз сложих руската клавиатура. Терсене е, но пък почти не ми се налага да пиша нещо, така че, бива.
Моят Киндъл беше със специални оферти, т.е. реклами, досега не се е появила нито една, а се случва да е включен към мрежата.

Благодаря!

# 568
Здравейте,решила съм да си купя електронен четец,спрях се на PocketBook Touch Lux 3 626.Разгледах няколко сайта и изгледах клипчета в youtube и смятам,че това е моят четец.Не мисля да си поръчвам онлайн или от чужбина.Досега всички книги които съм чела съм теглила от интернет и са били PDF формат.Аз се спрях на модела,защото има подсветка,като пари ме устройва и като характеристики.Ще се радвам,ако някой ползва този модел и сподели своето мнение,като човек,който го ползва.

# 569
  • София
Досега всички книги които съм чела съм теглила от интернет и са били PDF формат
Ако си чела на нещо с голям екран, вероятно  ти е бил ок ПДФ, на четец няма да ти е, но просто ще теглиш друг формат, не е болка някаква.

Общи условия

Активация на акаунт