Електронни четци - тема XIX

• 89 082
  • 789
  •   1
Отговори
# 690
  • I want it all and I want it now.
Искам да подаря един четец на възрастна жена ще тегли книгите предимно от читанка.
Спряла съм се на Pocketbook 625 Basic Touch 2 или Kindle K-2016+. Кой от двата ще ми препоръчате или нещо по добро? Благодаря bouquet Искам сумата да е до двеста и малко.  bouquet

# 691
Kindle Paperwhite отново е 89.99 евро.

# 692

bouquet Пише, че не изпращат до България. До сега не съм пазарувала от Амазон, как се прави?  bouquet Ако някой ще поръчва, ако има желание да ме включи нека да пише на ЛС. bouquet

# 693
Купувате си го от Амазон Германия и го пращате на адрес в Германия на някоя от фирмите превозвачи и след около 10 дни е при вас в България.
Аз ползвам https://www.uktobg.com/, но има и други, например https://ggbg.bg/ и др.
Доставката до немски адрес е безплатна, а след това още 3-4 лв за доставка от фирма превозвач от Германия до България.  Peace
Така за около 180лв (включително доставката) ще имате Kindle Paperwhite. Откъде е купен няма значение за това къде ще се ползва.

Последна редакция: сб, 10 юни 2017, 14:22 от shrekie

# 694
 bouquet Благодаря Hug

# 695
Искам да подаря един четец на възрастна жена ще тегли книгите предимно от читанка.
Спряла съм се на Pocketbook 625 Basic Touch 2 или Kindle K-2016+. Кой от двата ще ми препоръчате или нещо по добро? Благодаря bouquet Искам сумата да е до двеста и малко.  bouquet
Важно е да знаете дали тази жена ще има компютър, на който да конвертира книгите от читанка в mobi формат за Киндъл и друг формат за другите четци. Майка ми ползва Kindle paperwhite, но има само таблет и четец. Така се налага, когато иска книга да ми пише на мен, аз я намирам, свалям, конвертирам с Калибре и от Калибре я пращам на нейния kindle имейл. Всичко отнема няколко минути, докато тя получи желаната книга направо на четеца си. На мен и на нея не ни пречи, но би могло да е неудобство за някой човек.
Разбира се намират се книги и направо в mobi, които през браузера на четеца могат направо да се свалят на него без компютър и въшна намеса.  Peace

# 696
Syn, както са ти отговорили, зависи много от ползвателя. И двата четци са хубави. Вече трябва да се види кой ще ѝ сваля книгите. Ако ги сваля сама, какво ползва. За човек, който не е много в час с технологиите, Покетбука е по-удобен - закачаш към компютъра и сваляш от Читанка директно в него. Няма нужда от ползване на допълнителни програми.

Pdf файлове с картинки, схеми, не се четат удобно нито на Покетбук, нито на Киндл, тествано. Ако е само текст, става горе-долу.

# 697
Благодаря bouquet не се бях замисляла за свалянето.Няма нито компютър нито таблет.Бях и подарила един телефон и на него и свалях книги, но се развали.Затова реших да и подаря четец.Благодаря за информацията.  bouquet

# 698
Syn, ако напълниш четеца с книги и занапред продължаваш да го правиш (останах с впечатление, че досега ти си я снабдявала с книги), няма значение кой ще избереш.

# 699
Аз ще го пълня или детето.Жената ,чете много и се колебаех между таблет или четец.Обаче за очите прочетох, че е по добре четец. Благодаря за съдействието. Hug bouquet

# 700
В такъв случай няма значение. Щом чете много, четеца определено ще е от полза. А вие ще сваляте книги. Предимство на Kindle в това отношение е, че не е нужно четеца да е свързан с компютър за да му пратиш книга. Имейл адреса @kindle.com  е страхотно удобство в тези случаи, а и не само. Simple Smile Майка ми ми се обажда, казва каква книга си е набелязала или кой автор, и аз от разстояние и ги пращам, като тя не е небходимо да прави нищо, освен да си я чете. Simple Smile

# 701
Благодаря bouquet не се бях замисляла за свалянето.Няма нито компютър нито таблет.Бях и подарила един телефон и на него и свалях книги, но се развали.Затова реших да и подаря четец.Благодаря за информацията.  bouquet

Ако няма компютър и таблет, вероятно няма и интернет, съответно wifi. Сигурно наистина ще трябва да й сваляте през вашия компютър с кабел, какъвто и да  е четецът. В случай, че има интернет, а избраният четец е Киндъл,  може би е най-добре да й направите регистрация във флибуста и да й покажете как да сваля оттам директно в mobi. Мисля, че там има почти всички книги от читанка плюс по-нови.

# 702
  • София
В такъв случай няма значение. Щом чете много, четеца определено ще е от полза. А вие ще сваляте книги. Предимство на Kindle в това отношение е, че не е нужно четеца да е свързан с компютър за да му пратиш книга. Имейл адреса @kindle.com  е страхотно удобство в тези случаи, а и не само. Simple Smile Майка ми ми се обажда, казва каква книга си е набелязала или кой автор, и аз от разстояние и ги пращам, като тя не е небходимо да прави нищо, освен да си я чете. Simple Smile
Компютър не е необходим, но без наличието на wi-fi няма да се получи.

# 703
Така е, но след като е чела на смарт телефон предположих, че Wifi има.

# 704
Заканила съм се на четец. Колебая се между някакъв киндъл и pocketbook. Вторите държат номер едно четци за 2013 (който подарих на моя) и 2015 или 2016 (който има сестра ми). Основното им предимство е, че поддържат fb2 формат, на който е кажи-речи цялата руска литература онлайн. Аз съм много далече от дорасла за нея, но нали обичам да впрягам каруцата пред коня Grinning нонстоп свалям книги от амазон, така че май киндъл ще ми е по-полезен. И в epub и мobi имам доста. С конвертиране не ми се занимава, а пък и при конвертиране на текст на кирилица често стават грешки.
Май ще опре до усещане и външен вид.  Grinning

Някой с мнение по темата? Искам с осветление задължително, може би и с тъчскрийн или поне удобен и интуитивен начин за сменяне на страници (страничен бутон). Не знаех, че киндълите имат врътка с имейли, много хитро!

Общи условия

Активация на акаунт