Електронни четци - тема XIX

• 89 041
  • 789
  •   1
Отговори
# 720
bambinnah, няколко години в къщи ползвахме 2 броя Kindle3 с клавиатура. Харесвахме ги, удобни ни бяха за времето си. Сега ползваме Kindle Paperwhite и няма нищо по интуитивно и удобно от тъчскрийна. Вероятно баланса е в Kindle Oasis i Kindle Voyage. Вероятно има хора, които харесват единия или другия вариант, но не може да правим такива генерални обобщения от единични мнения.

Kindle Paperwhite до преди дни беше 89.99 евро. Сравнително често е на такава цена. Пада и до 79.99евро няколко пъти в годината.

За Pocketbook нямам лично впечатление, но от споделени мнения знам, че имат своите преимущества.

# 721
И на мен ми се струва, че тъчскрийнът е по-интуитивен от копче отпред, да беше поне отстрани. Аз на навигацията в колата постоянно се опитвам да пипам, а тя е с копче. И на лаптопа се улавям да си плъзгам пръстите по екрана  Grinning Grinning
Благодаря за сравнението, от полза ми е!

# 722
 201uu  В тази връзка, наскоро четох виц за един дядо, който си купил вестник и се опитвал с два пръста да си уголеми шрифта.  Mr. Green

# 723
  • София
bambinnah никакви подмятания няма. Директно ти казвам, че аз лично под ъпгрейд не разбирам да си купя отново базов модел, ако ползвам такъв. Ъпгрейд за мен е да си купя нов модел, който да има повече екстри от този, който ползвам.
В този дух на мисли, като ползваш базов, не си купуваш пак базов и да казваш, че си се ъпгрейднала, защото не си.  Mr. Green

# 724
 offtopic
И къде точно Pocketbook е e-book номер едно за 2013, 2015 и 2016г.?  moresmile

# 725
В началото с Покетбука прелиствах с докосване, после неусетно преминах на бутона. Беше ми по-удобно.
Пролетта си купих Киндъл Воядж. Той има бутони, но са отстрани и се оказа, че не са ми удобни за прелистване. При Покетбука бутоните са отдолу. И така преминах пак на тач.
Киндълът наистина е по-бърз при зареждане. При прелистване няма разлика.

# 726
  • Стара Загора
http://tanyap.snimka.bg/family/razni2.125524.38083422

качих снимки, но не ме бива много в снимането.
Подсветката на voyage е по - хубава от на пейпъруайт.
На втория си личи къде са лампичките, когато е изправен  и се вижда лека сянка в долния край на екрана , това при първо включване забелязах. При четене не знам дали дразни.
Най - тежък от нашите е киндъл touch .

# 727
Ston, кой покетбуук си имал? Lux 3? Не знаех, че може и двете, но е голямо предимство!

offtopic
И къде точно Pocketbook е e-book номер едно за 2013, 2015 и 2016г.?  moresmile
Преди две години избирах за подарък и условието беше да чете fb2, от тогава ми е останало в главата след много подробно проучване. (Pocketbook basic touch 922, basic touch 2, нищо такова, обожава се и мен с него  Mr. Green Blush) Евентуално е било класация на един известен немски ъъъ портал ли, кво се води, за сравнение на продукти. Ще те излъжа за параметрите на класацията, сигурно е било точно на база фб2 четящи.  newsm78 Тъкмо беше излязъл lux 3 и го бяха обявили за модел на 2015, но не ми беше по джоба, сестра ми си го купи в началото на тази година.

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 08:27 от bambinnah

# 728
Мдаа, стана ми интересно на база на какво е бил в челото на класацията - най-бърз процесор, най-добър e-ink дисплей, най-много вградена памет, най-издръжлива батерия, а то какво било...  Joy

# 729
  • I want it all and I want it now.
 bouquet Благодаря за съветите  Hug Поръчах Киндъл на първите страници на темата има инструкции , как да го регистрирам  Wink остава ми само да се справя.  Wink

# 730
Бамбина, имах Pocketbook basic touch, сега вкъщи има и Lux 3. И двата модела четат всичко epub, mobi, f2b + още някакви, които не съм тествала. Предимство беше, че не гледаш в какъв формат сваляш.

# 731
И аз натам клоня, тъй като предимно свалям от други места, а не купувам от Амазон  Mr. Green, май Покетбуук има повече смисъл, за да мятам директно без да конвертирам в повечето случаи.

Допада ми и предимството да използвам бутони или тъч.
И сестрата обещава, че при Lux 3 го няма това странно явление със сянката при подсветка. Конкурентен модел излиза voyage, пък си е сума.

Още веднъж благодаря на всички, ще се похваля като ми е в ръчичките  bowuu
Ще е супер да успея да му кача и добре развит речник на чужд език да си улесня ученето на лексика.

# 732
  • Стара Загора
Аз снощи в тъмна стая не забелязах сенките от подсветката,   които бяха очевидни през деня при пейпъруайт. Само на най -долния ред с процентите и времето от четенето стоеше леко по-сивкаво. Предполагам заради рамката  се получават тези неща, при voyage е равно и не се виждат диоди или сенки.

# 733
  • I want it all and I want it now.
 Здравейте. Инсталирах си Калибре. Изтеглих си книги и сега имам проблем. Flutter С мишката съм на книгата и отварям Шаре и от там изпрати на  имел @kindle.com.  Crazy И едно  нищо не се получава  hahaha

# 734
  • София
Включила ли си wi-fi на четеца и изобщо настроила ли си си мейл за киндъл Simple Smile? Ако пък четецът е свързан с компютъра, пробвай с десен бутон от Калибре и Send to main memory.

Общи условия

Активация на акаунт