Електронни четци - тема XIX

• 89 073
  • 789
  •   1
Отговори
# 750
Мога да закупя този Киндъл за 100 лв. Но е без подсветка...

http://readerbg.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D … rl4KYdRoC8NDw_wcB

С какво мога да заменя липсата на подсветка?

# 751
Самата подсветка няма как да се замени, защото светлината от ния идва зад текста

може просто да четеш на лампа или да вземеш калъфче с лампичка

# 752

http://readerbg.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D … rl4KYdRoC8NDw_wcB

Не се заблуждавайте от цената на сайта. Релната цена на този Киндъл е  по-близка до 100лв, а понякога пада.

# 753
  • Scotland
Това е basic, нали? Аз си го взех за 50 евро от немския Амазон. Ако ще го взимате за 100 лв втора употреба, недейте  Sad Много е хубав иначе. Лекичък. Детето го ползва. Аз взех Paperwhite, защото чета вечер и исках подсветка, но честно казано basic-а ми харесва повече, заради това, че е по-лек  Mr. Green Разкошна машинка е  bouquet

# 754
  • София
Ние в крайна сметка взехме Pocketbook touch HD. Отзиви ще дам по- нататък, защото ще го подарим другия месец и едва тогава ще го разцъкаме   по-сериозно.  Simple Smile
Надявам се да му хареса на детето и да му служи вярно  Praynig

Последна редакция: пн, 26 юни 2017, 10:56 от liani

# 755

И нещо не схващам как се качват книги на киндъл. Уж от вчера ви чета, но сякаш е сложно..

# 756
Не е сложно. Има няколко опции:
а/ с кабел през компютър прехвърляш от папка в папка
б/ с Calibre с кабел  - Send to Device
в/ с Calibre чрез wi-fi – Connect/ Share и избираш имейла на твоето устройство нещоси@kindle.com.
г/ прикачен файл в имейл до нещоси@kindle.com

Аз използам в/.

# 757
Време е за нова тема  Peace

# 758
  • Scotland
Тотално се обърках с location-а на Kindle  Mr. Green До този момент ни най-малко не ме притесняваше това, че няма страници. Бях свикнала да се ориентирам в тях. Но последната книга, която качих ме озадачи. Излиза, че е 4713, което по моите изчисления трябваше да е малка книжка, а на хартиен носител тя излиза 400 стр.  newsm78

# 759
Jinxey, нали Киндъла показва два режима - page и loc (скоро зацепих, че това последното сигурно е от location). Значи при page са прелистванията (въпреки че при мен понякога сменя номера на всяко прелистване, друг път през едно). При loc показва точно някакви хиляди. Там пък въобще не можах да схвана логиката на подреждане.
Аз се примирих, де. Гледам процентите и по това колко бързо се сменят се опитвам да си представя колко дебела е книгата в действителност.

# 760
  • Scotland
Аз разбирам нуждата от location. Той се използва като най-точен показател, защото ако беше на страници, те нямаше да са точни. Четците дават опция за увеличаване или намаляване на шрифт, което автоматично значи, че страниците варират, за разлика от хартиеното копие, където са фиксирани. Затова е опцията с местоположение. То винаги е едно и също. Ако си на едър шрифт, по-бавно се сменя то и обратното. Това не ме притеснява. Просто бях започнала да се ориентирам, а сега се обърках. Ще дам пример. Когато четох 11/22/63 на Кинг ( тя е около 800 стр) ми показваше около 20 хиляди location, на Космос ( 300 и няколко страници) около 10 хиляди, на 'Да убиеш пеисмехулник' около 8 хиляди, което пак беше ок, защото тя беше  по-кратка от Космос, но изведнъж зачетох 'Станция 11', която в оригинал е 331 страници, а изведнъж четецът ми я даде само с 4 хиляди location. Пред голямата цифра има малка, например 2- 4027 или 1-7895, това какво значи? Идеи?  newsm78

# 761
  • София
Eто ти един хубав отговор по повод какво точно е location

Each location is 128 bytes of data, including formatting and metadata. It was useful when e-readers re-paginated every time you changed font size or style. The location provides a set place in the text that doesn't change with the variable formatting options available on e-readers.

Now, locations are a legacy, but many still like them because they are more precise.

One use is that locations make it easy to see how much data you are getting on a page at the different font sizes. At a larger font size, you might see 3-4 locations per page. At a small one, up to 16 or more locations.

Although page numbers are now fixed in most e-books, now we have the problem of the amount of data included in a "page" being more than is displayed on each screen.

So at the larger font that I use, I have to go through 3-4 screens before the page number changes. Remembering page number doesn't do much for me. Remembering location gets me to the exact screen I need, regardless of font size.

There's the history, and one practical use, for locations.

И подчертаното първо изречение обяснява всъщност защо виждаш такива разлики и защо не е обвързано с хартиените страници на книгата, просто зависи как е направен ел. вариант.

За мен най-удобно си е ползването на  проценти и  време.
Изобщо не гледам страници и локация, страниците винаги са различни от хартиените(съвсем нормално), така че ако много се интересувам поглеждам хартиената книга колко е и после се ориентирам по процентите.

# 762
  • Scotland
Аха, благодаря ти, Angel_Dust! Значи логиката, която уж бях хванала е случайна  Mr. Green Мерси Simple Smile

# 763
Аз съм задала на моя Киндъл да ми показва време до края на главата или книгата и така ми е най-удобно да се ориентирам къде се намирам в нея  Grinning.

# 764
Записвам се и аз, за да следя темата, защото кученцето ми наскоро ми изяде Киндъла  Joy и трябва да купувам нов.
Между другото можете ли директно да препоръчате някакви четци, които да са на добри цени (не повече от 150 лв.), с качеството на Киндъл и да поддържат възможно най-много формати?

Общи условия

Активация на акаунт