Томболи, игри, конкурси, награди и подаръци - 56

• 95 743
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • при късмета
Бих ги опитала тези бисквити и бих играла за колелото. От обявените обаче не видях в София нито един обект. По друго време ли ще е?
Голяма скука без, мрън  Crossing Arms
И на Милка явно няма да има игра по традиция. Обикновенно е февруари и март и по това време вече има промоционални продукти по магазините и играта е обявена в сайта, като предстояща

# 541
Може да пуснат игра на бисквитките (Милка, Белвита и Орео) - тя не е с промо опаковки, а с касови бележки.

# 542
  • у нас
Бих ги опитала тези бисквити и бих играла за колелото. От обявените обаче не видях в София нито един обект. По друго време ли ще е?

И в Бургас няма нито един магазин.

# 543
  • при късмета
Мда! И бисквитите отдавна не са имали игра. Тя обаче обикновено след тази на Милка и ги има и двете. До сега не е било едната или другата

# 544
Да не би и те да са се притеснили от НАП - онзи ден една приятелка ми каза за пуфа от Милка, че би трябвало да струва към 150 лв, а те раздаваха стотици. Ако трябва да ги изпращат с някаква специална документация, сигурно ще се озорят  Laughing

# 545
  • при късмета
На фирмите стойността на наградите им се води разход по перо "реклама" и така ги отчитат. Няма начин да отчитат всяка предметна награда, като отделен разход и отделен човек, на когото е пратена, общо са.
Нямат право и ЕГН да ти искат, освен да ти сверят имената и адреса за доставка, така, че и пред НАП няма как предават информация на кого точно е доставена наградата. А НАП може да начислява данъци само по ЕГН, при това от физическите лица от лично декларирани данни. Засичат насрещни данни от юридически лица само при получаване на наеми, хонорари, граждански договори, т.е. към декларацията се иска бележка от юр. лице, удостоверяващо стойността на декларираното.
Само работодател по трудов договор декларира друго лице пред НАП.
Организатор на игра, няма законово основание да го направи. Още повече, че има минимален праг и то в пари.
Организатора може да декларира, че пуфовете ги е взел за по 20лв. и си покрива цялата сума, като разход за реклама. Това, че някой е решил да го продава за 150, няма никакво значение

# 546
Ако на някой все още му трябват талончета от ШЕЛ за продукти Philips, моля да ми пише.
Здравейте,
Предлагате ли още от талончетата на шел?
Бих искала да се свържете с мен тъй като имам нужда от няколко талончета.
Ще се радвам ако ми пишете.
Марчела

# 547
На фирмите стойността на наградите им се води разход по перо "реклама" и така ги отчитат. Няма начин да отчитат всяка предметна награда, като отделен разход и отделен човек, на когото е пратена, общо са.
Нямат право и ЕГН да ти искат, освен да ти сверят имената и адреса за доставка, така, че и пред НАП няма как предават информация на кого точно е доставена наградата. А НАП може да начислява данъци само по ЕГН, при това от физическите лица от лично декларирани данни. Засичат насрещни данни от юридически лица само при получаване на наеми, хонорари, граждански договори, т.е. към декларацията се иска бележка от юр. лице, удостоверяващо стойността на декларираното.
Само работодател по трудов договор декларира друго лице пред НАП.
Организатор на игра, няма законово основание да го направи. Още повече, че има минимален праг и то в пари.
Организатора може да декларира, че пуфовете ги е взел за по 20лв. и си покрива цялата сума, като разход за реклама. Това, че някой е решил да го продава за 150, няма никакво значение

В такъв случай, все още си задавам въпроса, как някой ще ме принуди да си декларирам наградите (ако има такива, де, че тази година нещо секнаха)? За кола или нещо от този род е ясно, но примерно за ваучер от 200 лв, как ще стане?

# 548
  • при късмета
Няма как да те принудят. Затова закона казва, че ти си длъжен да го декларираш. Ако не го декларираш, няма и как при тях да има информация, че трябва да те търсят по някакви задължение, различни от държавни.
По данъчния закон "укриване на данъци" е непускането на декларация, т.е. недекларираното, а не неплащането на данъците. Обаче пак казвам, още няма случай да са търсили някой за нещо недекларирано, просто защото няма как да знаят.
Тук изключвам посочените примери за доходи от наем (и то само ако наемателя е фирма), хонорар или граждански или франчайз договор. Те са тези, които отчитайки получените от вас пари, декларират въпросните суми като разход. Те. декларират ЕГН при когото са отишли. По някои граждански договори даже и осигуровки внасят, освен плоския данък, като по трудов.

Иначе, ако получаваш 200лв кеш и това е наградата, задължително ти я предават с/у ЕГН ли превеждат по банкова сметка или по пащата запис, където също се иска ЕГН. Даващия наградата в случая е длъжен да вземе ЕГН, за да докаже, че той не нарушава закона давайки сума пари на непълнолетен, което по закон няма право да прави.
А дали вече ще има награди с пари кеш и ще дават ли служебна бележка, с която се декларират всички доходи, различни от трудови, не знам. по принцип трябва и бележка да има с парите и в началото на следващата година ти сам да си ги декларираш. При тях евентуално ще засичат информация, но данъчните и това не правят, затова искат подпечатани документи. бележката

# 549
  • София
Накъде четох като разяснение по този повод, че фирмата даваща предметна награда ще си приспада данъка и ще го декларира. Може и затова да няма много игри, докато се изясни как ще се действа.
Иначе, за паричните награди трябва да дават служебна бележка за изплащането и с нея се декларира. Едно време с колегите ходехме на проучвания на Галъп и ни даваха бележки да си декларираме 30-те лева. Разбира се, си питахме ушите докато един колега изтегли късата клечка и му праснаха акт за 200 лв.за неподадена декларация. И приключихме с Галъп.  Mr. Green

# 550
Спомням си, че преди около 2 години получих 100 лв от игра на Морени - това им бяха малките награди. Куриерката ми ги даде в пощенски плик и се подписах на товарителницата, но май никъде не съм си писала ЕГН-то. Нямаше нищо по-различно, в сравнение с получаването на останалите награди.

Ето една игра с хубави награди, но затова пък - малко на брой; не помня дали някой е писал за нея до сега http://www.kikkomanbarilla.bg/
Дано скоро да започнат пак игрите на сладките неща (Морени, Престиж, Милка, Чупа Чупс и т.н.) - те са ми любими Simple Smile

# 551
  • при късмета
Аз също имах 100лв. от Морени. Имаше си протокол който се попълваше, че ги даваха кеш куриерите. Протокола беше с данните от л.к.

yovanka, доколкото схващам тези пари са си били хонорар. Декларират се и се плаща данък на тях.

Ако нямаше игри заради новостите покрай дънъците, нямаше да има такива с награди с по-висока стойност от 30лв.
А то няма никакви, дори и с дребни награди

# 552
Може пък да е заради студовете - всички куриерски фирми са затруднени...

Одеве се видях с майка ми - нали вчера й поръчах да ми купи билетче за изтриване. Проверих го - печели 20 лв - това й е третото с такава печалба за тази седмица  Laughing По принцип, всичко под 50 лв бих го разменила за още билети, но тези 20 ще си ги взема, понеже са ми първата награда за годината. Започвам скромно, но поне е нещо... Embarassed

# 553
Petia,честито на майка ти и на теб! bouquet
За пазаруващите във Фантастико,днес от 16до20ч.и утре от10до14 в магазините,в които по принцип има промотърки,би трябвало да има играта за кърпите на Здраве.И пак там,но за утре-при покупка за над 5лв.на продукти на:Калиакра,Knorr,Lipton,Rama,Becel,Hellmanns може да се спечелят тиган,продукти Lipton, чаша за чай и др.при наличие на промотърки с карти.Миналата седмица на малкият ми син му се падна с "комплект Липтон награди,но му дадоха само чаша...

# 554
Благодарим ти, че участваш в нашата игра! Щастливи сме да ти съобщим, че Фантастико ти подарява Комплект 2 бр. стъклени чаши от Фантастико.
  newsm74

Общи условия

Активация на акаунт