С какво ви дразнят свекървите- 75

• 70 106
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Райчун, къде видя да коментирам подробности по бюджета? Естествено, че знам кой плаща сметките като свекърва ми постоянно го коментира и се разнасят фактури у тях, често ние правим услуга и ги плащаме. Какъв ти е проблема с мен?!
 Кали, не визирах теб конкретно. Аз също влязох в къщата ( не, за да живея там де) с розови очила и очакване за безупречни отношения. Нормално е, още повече, ако е някое младо, влюбено момиченце.

# 646
  • при късмета
Аз пък не познавам снаха, притичала умишлено и целенасочено, камо ли това да ѝ целта, в дома на свекървата. Нито една. Ако има такава ситуация, то тя е по други причини, принуждаващи я за момент или по-дълго време. но никога до сега не съм видяла снаха да влиза в къщата на свеки, с цел да я прави собствена или да е единствена домакиня от ден първи. Даже всички, които лично познавам  в такава ситуация се съобразяват дори повече от нужното и позволяват намеси и в работи различни от битовизмите.

# 647
  • София
Да вметна, че много е гадно да ти се мота някой в кухнята. Синът ми тази година се прибра за ваканцията с големи мераци да се върти покрай печката. Първите дни направо полудях от нерви. А и кухнята ми е ужасно малка! После се понагласихме. Какво да го правя? Месец изтърпявам, обаче повече не! Освен, ако някой не пожелае да изхрани четири мъжки гърла? Тогава ще кажа заповядай и ще затворя вратата отвън Joy

# 648
Разбира се, че е гадно, аз също откачам да ми се мотат в кухнята, ни деца, ни мм, още по-малко свекърви Simple Smile Нейната е малка и двете не можем да се завъртим там, но е закон, ако аз правя кафе, мляко на бебето или нещо бързо на баткото, тя да се засуети около мен.

# 649
  • Бургас
Ами, аз до ден днешен и друго не съм чула и видяла- мъж да се оплаче, че тъстовете на долния етаж, му пречат на самостоятелния живот. Peace

Ами, да те запозная с баща ми тогава. Макар голямата къща да не му е била предоставена наготово, а той лично да я е строил, влагайки и пари дадени му от неговите родители. Имало е стара къща, която са надстроили с 3 етажа. Е, докато беше жив дядо ми, не пропускаше да демонстрира недвусмислено, кой е стопанинът на къщата, включително да гл казва в прав текст.

# 650
  • София
Сериозно?  Винаги е "ако"? Голям късмет си извадила със заобикалящите те познати. При моите на 99% е "когато".
За пистолета си абсолютно права. Но и има и доста други методи и чалъми, освен с пистолет на врата. Едва ли моята свекърва е единствената, дето ги е ползвала, вместо да се зарадва, че най-после може да си обърне внимание...
Абсолютно сериозно!
Свекърите не са приритали за снаха вкъщи.
Друг въпрос е, ако единият е останал сам и то на една възраст вече над 55- 60г.
Разбира се, че свекървата ще се надява, ако не отидат при тъщата, " децата" да дойдат при нея, като се заблуждава в 99% от случаите, че ще се разбират с булката.

ПП. Твоят случай не мисля, че е показателен, защото се явява жизненоважна помощ, която аз никога не бих посмяла и на шега да нарека " методи и чалъми".

# 651
но никога до сега не съм видяла снаха да влиза в къщата на свеки, с цел да я прави собствена или да е единствена домакиня от ден първи.

Хм, а защо тогава го правят!

# 652
  • при късмета
Чети Трещерица, казала към го. Обикновено са принудени от обстоятелствата за различно дълго време. По собствена воля при друга възможност няма снаха, която да отиде при свекърва.

# 653
Снахата влиза по желание, но свекървата не може да каже - не.

# 654
  • при късмета
Там е работата, че свекървата винаги е фурнаджийската лопата. Първо винаги е едно, а после се оказва друго. При това снахата не отива при свекърва си и заради нея. Нали?

# 655
  • София
Аха, а свекървата, видиш ли, я приема заради нея самата? Joy
И докато са гаджета и кандидат- снахата идва на гости, не е фурнаджийска лопата- приветлива и усмихната, че и оценяваща готварските способности на домакинята. Mr. Green

# 656
Аз пък се чудя защо някои свекърви си причиняват това  съжителство в едно домакинство. Не бих понесла някое довчера усмихнато девойче, на другия ден след сватбата да си загуби някъде усмивката и любезността и да ми се прави на важно.

# 657
Аз пък се чудя защо някои свекърви си причиняват това  съжителство в едно домакинство. Не бих понесла някое довчера усмихнато девойче, на другия ден след сватбата да си загуби някъде усмивката и любезността и да ми се прави на важно.

Аз също това не го разбирам, честно казано. Как преди да стане една свекърва такава, може да е готина, да разговаряте, да нямате проблем с манджи и злободневни теми и рязко след сватбата се започва с претенциите? Видях го на живо с моята снаха, смени се буквално за ден към всички нас. Също и с приятелки. Какво толкова самочувствие дава пустия му подпис, който до вчера го е нямало?

# 658
  • София
Препикаване на територия, си мисля.
Затова не бива млади и стари да са в една кухня и баня.
Но, отделния етаж е друг разказ, както и жилището, предоставено от родителите.
Там вече, простотията до шия, избива като цирей.

# 659
  • София
При мен, след като сключихме брак с мъжа ми, се опитаха да ми се бъркат, преди това – не. Може би се бяха объркали, че съм влязла в семейството им, знам ли ги. Аз и преди подписа, и след него си бях същият темерут.

Общи условия

Активация на акаунт