Връзка от разстояние

• 14 206
  • 254
  •   1
Отговори
# 105
Любопитно ми е колко от вас се чувстват емоционално задоволени?Хората, с които живеете карат ли ви да се чувствате така, сякаш сте намерили своята половинка?Влюбени ли сте?А сигурни ли сте в чувствата си?А в тези на партньорите ви?

# 106
Аз разбирам идеята ти, много хора, пък било то и във връзка с някой  от доста време и сериозна по всички стандарти, не са щастливи, обичани и ценени. Но не е там въпроса.
Една гола любов, само на думи, е празнословна. Истинска е тогава, когато е подкрепена с дейстия. Когато е въпреки всичко, заради всичко и в името на това да сте заедно! Защото докато се виждате 2 пъти седмично, всеки по къщите си, може да е едно. Но като се сблъскате с живота заедно, с проблемите, ежедневието, монотонността и сериозния стрес.. тогава проличава голямата любов и няма дори нужда от думи.  Peace

# 107
Как да го кажа...имам живо доказателство, че се чувствам сигурна, доволна и в безопасност с партньора си: в рамките на 3 години си родихме 2 деца. От това по-голямо доказателство, здраве му кажи. Емоциите са въздушна работа- днес ги има, утре ги няма. Чувства, които не се реализират във физическата реалност, имат много кратък срок на годност. Та така, не сме някакви вещици-киселячки, дето не разбират голямата ти ЛибоФФ.

А емоционално задоволство мога да получа и от някой хубав сериал на HBO. Това нищо не доказва.

Пак повтарям, с дете си, животът е дълъг и труден, не си търси микс от психотерапевт и някой, който да ти четка емоциите, търси си мъж за мъжките работи в живота. Накрая ще си доста доволна емоционално.

Връзките са много, много сериозно житейско решение. Зрелият човек не е хубаво да разчита на друг човек за емоционално гладене по косъма, нито да влиза във връзка заради това.

# 108
  • София
Живота не е само розови преживявания, а и отговорности.Като такива дребни неща да се напазарува, да се заведе детето на градина/училище, да се планира общ бюджет и още и още..да се будиш до любимия човек всеки ден също не е за пропускане..😀

Е, де, та тя това го знае- нали го е преживяла вече, че и тежък развод също.
Като се замисля, на нея не ѝ трябва да бърза със събирането под един покрив- има си емоцията, има си близостта 2 пъти седмично, без прозата на ежедневието и мръсните чорапи в коша.
Има си дете, на 30 години е и всичко е пред нея.

# 109
Любопитно ми е колко от вас се чувстват емоционално задоволени?Хората, с които живеете карат ли ви да се чувствате така, сякаш сте намерили своята половинка?Влюбени ли сте?А сигурни ли сте в чувствата си?А в тези на партньорите ви?
Ако няколко потребителки ти напишат, че се чувстват прекрасно във връзките си, и емоционално, и физически, и душевно, сигурни са, че са намерили точния човек за тях, това как би помогнало на теб?
Ти се чувстваш хем обичана и специална, хем несигурна и тревожна относно бъдещето ви.
Лично на мен ми е малко като оксиморон.....когато съм се почувствала обичана, специална, желана и боготворена, нямах никакви съмнения накъде върви връзката ни.
Т.е., ако един мъж ме кара да се чувствам така, това за мен е знак, че аз съм всичко за него и е готов на всякакви жертви, за да ме има и да ме задържи.Ако той не е отдаден на 100%, няма как аз да се чувствам специална и единствена за него.

Но аз (писала съм неведнъж) съм си егоистка, искам или всичко, или нищо.    Laughing
Половинчати, някак незадоволителни връзки, съм имала като бях на 18-20....там някъде.

# 110
  • MI
Скрит текст:
Как да го кажа...имам живо доказателство, че се чувствам сигурна, доволна и в безопасност с партньора си: в рамките на 3 години си родихме 2 деца. От това по-голямо доказателство, здраве му кажи. Емоциите са въздушна работа- днес ги има, утре ги няма. Чувства, които не се реализират във физическата реалност, имат много кратък срок на годност.
Та така, не сме някакви вещици-киселячки, дето не разбират голямата ти ЛибоФФ.
Скрит текст:
А емоционално задоволство мога да получа и от някой хубав сериал на HBO. Това нищо не доказва.

Пак повтарям, с дете си, животът е дълъг и труден, не си търси микс от психотерапевт и някой, който да ти четка емоциите, търси си мъж за мъжките работи в живота. Накрая ще си доста доволна емоционално.

Връзките са много, много сериозно житейско решение. Зрелият човек не е хубаво да разчита на друг човек за емоционално гладене по косъма, нито да влиза във връзка заради това.

Сирен, този път ми взе думите от клавиатурата.  Joy

Авторке, ако не бях сигурна и не се чувствах емоционално задоволена със сигурност нямаше да бия път до тук. Защо реши че не е възможно да си постоянно с един човек и пак да си щастлив? Всъщност не съм влюбена, обичам го - това е следващата фаза. Само с пеперуди в стомаха не става, на мен ми трябват и конкретни действия, за да съм сигурна. На приказки мога и аз да съм Майка Тереза, ама не съм.  Wink

АбсурТ, всичко хубаво, ама ако беше така нямаше да пуска теми и да го нарича половинката, нито да ни обяснява как не разбираме тази любов.

# 111
Както и да е,аз взех решение за себе си.Ще проведа сериозен разговор с половинката си и нещата ще се изяснят.В крайна сметка с него трябва да говоря, а не да пиша по форуми  Embarassed
Много правилно  Simple Smile
Така както го описваш, той е добър човек и това, за което говориш не е точно страх от обвързване, а страх от промени. Аз както съм на 37 не мога да си представя как ще се преместя в друг град, да сменя обкръжение, приятели, работа..
Човекът те обича, един мъж, който ще се държи на разстояние би настоявал да се срещате само двамата, да оставяш детето при някой, а този мъж излиза с вас на семейни почивки, сближил се е с детенцето ти, иска да е част от вашия живот.
Така мисля аз.
Твоята история ми напомня една история на наш семеен приятел, беше вдовец на 42 като се запозна с една жена с детенце, от различни градове...
Сега са вече семейство, но минаха 4 години докато се случи. И ние с мъжа ми много помагахме, така да се каже, нахъсвахме го за да събере смелост и да не изпусне момента..

# 112
Как да го кажа...имам живо доказателство, че се чувствам сигурна, доволна и в безопасност с партньора си: в рамките на 3 години си родихме 2 деца. От това по-голямо доказателство, здраве му кажи. Емоциите са въздушна работа- днес ги има, утре ги няма. Чувства, които не се реализират във физическата реалност, имат много кратък срок на годност. Та така, не сме някакви вещици-киселячки, дето не разбират голямата ти ЛибоФФ.

Явно сме доста различни като типаж,но така е ,шарен свят.Не смятам,че това да родиш на един мъж 2 деца за 3 години е доказателство за ЛибоФФ, аз бих го нарекла възпроизвеждане,нищо лично.

# 113
Ами да, аз като реша да правя деца, го правя абсолютно механично и безлично. Казвам днес съм в овулация, лягам, гледам тавана и си мисля за Английската кралица...абсолютно нищо лично, като животните.

Ти сериозно ли? В тоя форум непрекъснато се говори как мъжът трябва да е невероятен екземпляр, за да планирате най-хубавото и най-обичаното дете. Къде го това просто, неемоционално "размножаване", в което няма грам мисъл колко ще е хубаво, как връзката ни ще има реален израз...

Съвсем добре разбирам какво е усещането да попаднеш на човек, който има някаква емоционална интелигентност, след като може би си била с темерут или дори насилник. Също така знам, че с интересни приказки и пръскане на чар не се стига далеч. Сядала съм на много маси с много хубави разговори и емоции. Но това изобщо не е достатъчно.

# 114
Както и да е,аз взех решение за себе си.Ще проведа сериозен разговор с половинката си и нещата ще се изяснят.В крайна сметка с него трябва да говоря, а не да пиша по форуми  Embarassed
Много правилно  Simple Smile
Така както го описваш, той е добър човек и това, за което говориш не е точно страх от обвързване, а страх от промени. Аз както съм на 37 не мога да си представя как ще се преместя в друг град, да сменя обкръжение, приятели, работа..
Човекът те обича, един мъж, който ще се държи на разстояние би настоявал да се срещате само двамата, да оставяш детето при някой, а този мъж излиза с вас на семейни почивки, сближил се е с детенцето ти, иска да е част от вашия живот.
Така мисля аз.
Твоята история ми напомня една история на наш семеен приятел, беше вдовец на 42 като се запозна с една жена с детенце, от различни градове...
Сега са вече семейство, но минаха 4 години докато се случи. И ние с мъжа ми много помагахме, така да се каже, нахъсвахме го за да събере смелост и да не изпусне момента..

И аз оставам с впечатление, че човекът си я обича. Дано съм права и мъжът предприеме твърди стъпки напред.

Момиче, стига си ни се обяснявала на нас. И мъжете ти го казаха --ако те обича истински, ще се съгласи да живеете заедно и то след 2 години отношения и ще предприеме конкретни стъпки. Ти говори с него директно и виж как ще реагира, няма какво да губиш. Мъжете ти и казаха, че няма какво ти да се бориш за него. Мъжкото мнение винаги е най-обективно.

# 115
И какво ще те сгрее, че примерно аз съм? Бори се за твоя комфорт, чуждият няма да ти помогне.

За мен това, което описваш е мъчение. Когато обичам го искам до мен непрекъснато и не бих се съгласила на друго, не по друга причина, а точно защото е мъчение, на което не бих искала да се подлагам.
Реално се виждате от време на време за секс. Това не е връзка, това са приятели за секс.

Нямате никакви логични причини, които да налагат раздялата, примерно да пътува по моретата, големи хора сте, седни и обсъди с него.

На подобни приказки като страх от обвързване на мъже по 40 г. въобще не се връзвай.

П.П. Ако е имал тежка загуба на семейство преди това бих го разбрала, но на такъв, който си живее с мама...

# 116
А на мен ми е любопитно с какво моята емоционална задоволеност или незадоволеност ще направи твоя живот по-добър и връзката ти поне малко по-пълноценна?

# 117
Както много хора в тоя форум, иска да се самоубеди, че не е прецакана.

# 118
Странно ми е как има коментари, че той е несериозен, защото нищо не предприемал, карал по инерция и т.н. и тя няма смисъл да го чака.
Това е мъж на 40 години, не на 20, той знае какво означава обвързване, за разлика от младежа, който мисли, че всичко е цветя и рози...
Ако той реши да живеят заедно, ще е осъзнато зряло решение, а не някакво: Бе дай да пробваме, пък квото стане.
Затова и отнема толкова време едно такова решение.

# 119
Както много хора в тоя форум, иска да се самоубеди, че не е прецакана.
Не само в тоя форум, а в реалитито изобщо. Щом това я топли.... Но всъшност май точно вътрешният глас, че нещо изобшо не е наред я е накарал да пусне темата, а от нас очаква да ѝ кажем да не го слуша, защото всичко е цветя и рози. Аз, междувпрочем, бих препоръчала на авторката да прочете по-внимателно твоите постове и хубавичко да ги обмисли, ама няма смисъл- нито ще разбере какво ѝ казвам, нито ще ме послуша.

rosy_bosy, как пък две години не му стигнаха да вземе това удивително зряло решение?

Общи условия

Активация на акаунт