Студените януарски дни, ОКТОМВРИЙЧЕТО с усмивка ще озари!

• 28 899
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Това е то.... разходката...как няма да е зареждащо. А като сме затворени вкъщи нормално да изкукуригаме. Че няма изгледи да се вдигат тези температури....
Искам съвет, ако някой се е сблъсквал  с този проблем. Става дума за къса юздичка. Да я режем ли и ако да кога е най-удачно според вас?   Четох, че ако се направи преди годинката като че ли по-лесно минава.... Педиатърката каза да чакаме докато проговори и едва тогава ако има проблем да я режем, но до тогава тя ставала по-месеста и кръвоснабдена и самата манипулация на толкова голямо дете е с пълна упойка, а не с месна като при бебе. И ако някой знае добър лицево-челюстен хирург или зъболекар-хирург да сподели.
Lid, ние бяхме с къса юздичка. Резнахме я на 2 седмици при един зъболекар с лазер. Малчо спа по време на процедурата. Когато виках Хедра у нас ми каза, че освен с кърменето проблеми, щял да има проблеми при проговарянето и също никнели зъбките неправилно. Сега ще потърся визитката на доктора. Намира се близо до пазара Красно село, от другата страна на Борис III.
Не знам този линк как ще сработи, нашата беше 2-1 тип - много къса
https://www.google.co.uk/amp/s/xedra.wordpress.com/2012/04/16/tongue-tie/amp/

Дописвам, че сега дочетох по-внимателно - никаква упойка не се ползва за бебенцата, нашия нищо не усети. Големи деца ги правят с пълна упойка, по клинична пътека - 3 дни в болница (така разбрах аз, без да съм проверявала)

Последна редакция: пн, 23 яну 2017, 10:21 от Kallaa

# 541
За юздичката - ходихме при Кирил Дечев, бул. Цар Борис III 124 Г, вх. А, ет. 2, ап 5
0888344130
 www.viadent.bg

# 542
Пфф и ние вече трета вечер се будим поне два пъти да ядем, спи неспокойно,проплаква, а да не кажа че едва издържа 2.5 без ядене... Колкото и да ми се искаше да захранвам на 5м най-рано, май от другата седмица почвам  Sad Sad

# 543
За юздичката - ходихме при Кирил Дечев, бул. Цар Борис III 124 Г, вх. А, ет. 2, ап 5
0888344130
 www.viadent.bg
Kalla, много, много ти благодаря.  Hug
Още сутринта записах час за сряда. Стискайте палци всичко да е наред, че все пак сега е по-голям и как ще го удържим не знам.  Praynig Да слушам аз съвети от педиатри да чакам да порасне, пък тогава с пълна упойка да го режат, трябваше да си идем веднага след раждането и сигурно и с кърменето нямаше да имаме този проблем....

# 544
Момичета,толкова сте изписали,че не мога да ви смогна 😘
Поли,колко време преди да избие зъбчето отказваше да се храни?
Моята хубавица чак ми къса нервите с това ядене.Последно вечер яде в 9-10 ч зависи кога й е банята и си изцоква 150 мл.Сутрин се буди в 6-7 ч и отказва яденето веднага.Изчаквам я да мине около час и чак тогава предлагам.Тази сутрин изпи 70 мл и започна да бута биберона с език и да реве.Хапе го и дъвчи като кученце.Предадох се й я оставих намира.Сега в 11 ч си изцоква пак всичкото мляко.От няколко дни ми прави тези номера и се притеснявам да не остане гладна.Иначе вече минава 7 кг и си е пухкава.
Вчера бяхме на гости у свекърите и малката беше много неспокойна.Хем беше спала 3часа преди това и си беше изпила млекцето.Като видеше свекъра и пра бабата и такъв рев надаваше,че им стана кофти на хората,че реве от тях.Само у мен беше спокойна и не плачеше,но как и влезне някой от тях в полезрението пак плачеше.Отдавам го на факта,че по цял ден е с мен,а тях рядко ги вижда и не е свикнала с чужди хора.Дано посвикне като започнем разходките.
При нас времето е толкова гадно,а между блоковете изобщо не са чистили и е мираж да излезем с количката,пък пеша ме е страх,че е заледено и да не падна с бебека.Днес пак ще излизаме на терасата.Мятам й едно одеалце и седим към 5 Мин,че ми става студено,пък тя мрънка,че седим на едно място,а не се разхождаме.

# 545
Устина, и при нас е същото положението със сутрешното хранене от вече месец. Яде към 20, събужда се в 03 изяжда 160 милилитра, заспива в 08 като стане не иска и не иска да яде и аз изчаквам, но днес въпреки чакането в 09 изяде само 70 милилитра и пак заспа, събуди се към 11 и тогава му направих само 90 милилитра изцока ги и пак заспа... не знам защо го прави това. През деня ми отказва ядене само ако не се е изходил и явно му е пълно коремчето, но тези номера са само сутрин. Rolling Eyes

# 546
Момичета,толкова сте изписали,че не мога да ви смогна 😘
Поли,колко време преди да избие зъбчето отказваше да се храни?
Моята хубавица чак ми къса нервите с това ядене.Последно вечер яде в 9-10 ч зависи кога й е банята и си изцоква 150 мл.Сутрин се буди в 6-7 ч и отказва яденето веднага.Изчаквам я да мине около час и чак тогава предлагам.Тази сутрин изпи 70 мл и започна да бута биберона с език и да реве.Хапе го и дъвчи като кученце.Предадох се й я оставих намира.Сега в 11 ч си изцоква пак всичкото мляко.От няколко дни ми прави тези номера и се притеснявам да не остане гладна.Иначе вече минава 7 кг и си е пухкава.
Вчера бяхме на гости у свекърите и малката беше много неспокойна.Хем беше спала 3часа преди това и си беше изпила млекцето.Като видеше свекъра и пра бабата и такъв рев надаваше,че им стана кофти на хората,че реве от тях.Само у мен беше спокойна и не плачеше,но как и влезне някой от тях в полезрението пак плачеше.Отдавам го на факта,че по цял ден е с мен,а тях рядко ги вижда и не е свикнала с чужди хора.Дано посвикне като започнем разходките.
При нас времето е толкова гадно,а между блоковете изобщо не са чистили и е мираж да излезем с количката,пък пеша ме е страх,че е заледено и да не падна с бебека.Днес пак ще излизаме на терасата.Мятам й едно одеалце и седим към 5 Мин,че ми става студено,пък тя мрънка,че седим на едно място,а не се разхождаме.
Някъде към седмица ми правеше всичките въртели и мислех или са зъби или скок в ръстежа, който съм чела и знам че има в 3-я месец.

# 547
0888344130
 www.viadent.bg
Kalla, много, много ти благодаря.  Hug
Още сутринта записах час за сряда. Стискайте палци всичко да е наред, че все пак сега е по-голям и как ще го удържим не знам.  Praynig Да слушам аз съвети от педиатри да чакам да порасне, пък тогава с пълна упойка да го режат, трябваше да си идем веднага след раждането и сигурно и с кърменето нямаше да имаме този проблем....

Гушваш го и сядате на зъболекарския стол. Ако ревне е дори по-лесно, че опъва кожичката Simple Smile дано мине безпроблемно като при нас
И на нас няколко педиатъра ни казаха, че нищо не се правело

# 548
Ясно, значи търпим, докато мине периода Grinning

А как разбрахте, че има къса юздичка? newsm78

# 549
Ясно, значи търпим, докато мине периода Grinning

А как разбрахте, че има къса юздичка? newsm78
Аз го видях още първия ден - върхът на езика е свързан за долната челюст. Като плачеше се виждаше перфектно, а езика ставаше като раздвоен... не можеше да го извади навън.

# 550
Благодаря bouquet

# 551
Cristi, на мен ми казаха още в болницата за юздичката. При нас е малко по-навътре юздичката и като си плези езика има сърцевидна форма. Те са 4 типа къси юздички, не знам ние точно от кой сме.

# 552
Да, аз затова питах, понеже знам, че някои не са очевидни.

# 553
  • София
Момичета, майка ми дойде вчера да ми помогне няколко дни с малкия. Твърди, че у дома е студено и малкият е облечен твърде леко. Той е по боди с дълъг ръкав, чорапки и ританки, т.е на един кат дрехи. Температурата у дома е 22 градуса навсякъде. Ние с мъжа ми сме по цял ден по къс ръкав. Майка ми ходи с дебели фланели, грейка и термочорапи Simple Smile Кажете сега, повредата в моя ТВ ли е и да му слагам ли елек и терлици?

Разбирам те Simple Smile И у нас е същото - аз съм само по къс ръкав. Рядко слагам нещо връхно. На малкият му слагам елече, когато го вдигна от леглото и е затоплен. (Има много готин шушляков елек, подарък от леля  Laughing ) Мисля, че става ясно що слагам елека  Laughing

Когато майка ми беше в нас беше същото - детето с няколко ката дрехи и винаги увито и в одеяло. Като отидахме на преглед и педиатърката каза, че е претоплено. Това помогна  Laughing

Не мисля, че е леко облечен. Щом не са студени вратле, носле, бузи... А и температурата е нещо, на което се свиква. Може да се опиташ да обясниш, че той е така от няколко месеца и е ок. Имам съмнения обаче, че каквото и да обясняваш, няма да убедиш баба  Mr. Green

# 554
  • Шоплука
Бебето само си показва, студено ли му е или горещо. Ако са му зачервени бузите и потен врата - топло му е, ако са му лед ръчичиките, нослето и личицето е белезникаво - студено му е.

Поли значи това, което и обличам отгоре е ромпер, даже не знаех, че така се казва. Laughing

Днес от сутринта е хипер крива и накрая не издържах, бухнах я в количката и я лашках навън 1 час.
Само това ни лекува нас от нерви, още спи. Явно студа я успива.
Не може да държи гризалка и не ще - ни биби, ни гризалки, как ще я караме не знам.

Днес се превъртя от корем по гръб, а от гръб по корем не може. Хем знам, че първо се научават от гръб по корем.
Като я слагам по коремче да си упражнява главичката, вече не ще, ляга с ръцете под тялото, вири дупе и се мъчи да пълзи като тюленче, а не може още и почва неистово да реве. Обръщам я по гръб - реве, иска пак да се обръща, айде пак по корем, айде пак се мъчи да пълзи, айде пак не може, айде пак реве.
Ербап дете. И много въздух явно поглъща с яденето, защото след ядене се уригва по два пъти, а след два часа като я гушна към мене още веднъж се уригва. И така ни минава деня - по цял ден се върти като шугава, не спира. Реве, че не може да пълзи, реве като лежи, реве като се върти, абе само на шишето не реве. И в количката, ходих до тоалетната три пъти, да наваксам, че като се събуди за ядене, пак ще иска да се върти. Вашите така ли пумпалосват?

Последна редакция: пн, 23 яну 2017, 15:31 от Chuby

Общи условия

Активация на акаунт