Студените януарски дни, ОКТОМВРИЙЧЕТО с усмивка ще озари!

• 28 901
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
Мале като ви чета ме "срам " да ви разкажа какъв хубав ден имах излязох с приятелки на кафе 3 часа ,пазарувах си ....Свекърва ми и мъжа ми много ми помагат .Мъжа ми готви ,тя гледа дето аз чистя или обратното или аз съм на вън с мъжа ми или приятелки не мога да се уплача имам прекрасен живот пожелавам ви го момичета да има кой да ви помага Simple Smile Относно храната взе си Хип  .шишонка бързо да се оправяш пожелават само хубави дни няма ли някоя родни приятелка да гледа бебето ти да излезеш ?

# 466
  • Шоплука
Ани не става въпрос за това човек да поизлезе, а за това, че щом сме станали родители, децата, поне според мен, идват на първо място. Страшно наивно е, да си въобразяваш, че детето е нещо, което ще гледаш между две кафета и един маникюр. Създаваме хора, а това си иска много грижи. Навикнали да си гледат само кефа, като им се стовари голямата отговорност и сдават багажа. И аз съм в кюпа и ме е яд на мене си, бабите ми имаха по четири деца и ги отгледаха и мън не казаха.

# 467
  • София
Шошии Споделяй, много помага. Само няколко страници по-рано си излях една част и наистина ми е по-добре.  Hug

Абсолютно съм съгласна, че не е толкова депресия, колкото преумора и психическо натоварване, че "всичко теб чака". Споко. Всичко ще е наред. Кажи майната му на готвенето, чистенето, прането, работата или квото е там. Поне за ден. Няма да свърши света. От опит.

Излез. Сигурна съм, че е много кофти и възрастен, за който да се грижиш. Приготви каквото е необходимо за няколко часа и излез. Покани приятелка на гости.

Момичетата са прави - вземаш се в ръце. Майната му на отговорностите за няколко часа (санитарен минимум от хранене на бебето, сменяне на памперс, ако е наложително) и внимание за теб.

Разбирам и таткото, при нас също има моменти, в които са напрегнати от отговорности. Но съм сигурна, че като споделиш  и сериозно поговорите, ще се намери начин.

Chuby Абсолютно съм съгласна, че детето трябва да е приоритет. Няколко пъти ми се случи, да се наложи да не ми е приоритет за 20 мин. Е, и то го усети Sad Имах изпит и оставаха 20 минути, за да го завърша. Е, разрева се. Наложи се да спра изпита, за да се успокояваме, а после да довършвам с мрънкащо бебе. Не се получава.

Идеализираш бабите Simple Smile Силно вярвам, че има тайна секта и всъщност от третото нататък се гледат по-лесно - просто по-големите помагат много.   Mr. Green А и след време остават предимно хубавите спомени. Затова и така ни говорят бабите - сякаш при тях е било идилия.  Crazy

# 468
  • Шоплука
Не, те нищо не говореха. Просто си бяха хора научени на труд и отговорност. На никоя не би и хрумнало да си зареже бебето на санитарен минимум и да ходи да пие кафе с приятелки или да си прави маникюрите. На кифленско поколение родителството идва байгън.
Минавам на друга тема
Гризалките, които поръчахте, вършат ли работа? Дъвчат ли ги бебоците? Да знам дали и аз да купя същите като вашите, защото постоянно юмруче в устата и чеше венците.

# 469
Много си права Chuby. Подкрепям всичко написано от теб. И на мен ми е идвало да си сложа якето и да избягам на вънка да разпусна, но винаги се спирам и колкото и да съм изнервена си казвам, че детето е преди всичко. Само като му видя хубавата усмивчица и всичко ми минава. Знам, че звучи като клише, но е вярно. След време ние ще искаме да прекарваме повечко време с тях, но те ще са вече самостоятелни и ще си поемат по своя път. Така, че наистина прекарвайте всяка възможна минута с децата си.

# 470
Ами на когото има кой да му помага ходи на кафе, няма лошо. Аз нямам кой да е с мен постоянно и за това не ходя на кафе, гледаме се с девойката и това е, когато има възможност отивам до майка ми ( и то повечето пъти я оставям защото трябва да свърша някоя работа и всеки път гледам да е колкото може по бързо, иначе си вилам ей сега я оставям и ще си почина и като я оставя ми става едно такова кофти, не мога без нея)

# 471
Предполагам, че е въпрос на организация. Детето ми е приоритет номер едно. И винаги ще бъде, до края на живота ми. Но не мисля, че е редно, а и здравословно, да приключиш всякакъв социален контакт, и да се откъснеш от света, за да си неотлъчно до детето си. Аз не съм хукнала по кафета и маникюри, но имам нужда от глътка въздух и разговор, който не се върти около ако и мляко и колики. Имам нужда да се къпя поне 5 пъти седмично и понякога да ям за повече от 2 минути. Това не е егоизъм, а инстинкт за самосъхранение. Надявам се да успея да се организирам и да имам и малко време да съм човек.

# 472
Айде и аз в среднощна раздумка:).
Иво се събуди с рев по никое време, чак въздух не можеше да си поеме. Стреснах се много Sad.Сега спи, а аз ще будувам май.

# 473
Май нещо грешно ме разбирате .....Това ми е първото кафе от 3 месеца от като съм родила .И съм излезнала не по мое желание ,а свекърва ми настоя ,че има нужда да пия и аз едно кафе.Не съм я оставила да реве и пищи излезнах когато заспа ...Обожавам дъщеря си и аз съм имала тежки дни и не ми е стигало времето да се изкъпя по един два дни съм чакала и съм заспивала със сълзи нищо ,че сме 3 ма човека не ни стига времето и на нас.В 2 през ноща няма да си мия косата.Но го преживяваш не фатално .Обядвала съм в 16.Не съм егоист който мисли само за себе си...Лишила съм се от много неща ,зада има пари за храна на дъщеря ми и лечението на мъжа ми...Ходя с мокри крака и мръзна...Мисля ,че заслужавам поне за малко да изляза с приятелка или мъжа ми.И на мен като изляза ми липсва дето и звъня да питам как е....

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 06:24 от анита123123

# 474
Случихме просто лошо зимно време. Ако позволяваше и всички можехме да разхождаме бебоците на воля, да има повече слънце, което и нас да зарежда с хормона на щастието, денят да бе по-дълъг и да можем да правим вечерни разходки мама, тати и бебе, вярвам никой нямаше да е в депресия. Просто веднага след раждането всички останахме самотни вкъщи. Поне на мен това ми е единственият проблем. Стискайте зъби - още малко и се запролетява.  Hug

# 475
Анита, Шоши, няма защо да се оправдавате. Chuby, не го приемай грешно, но мисля, че се вманиачаваш и това ще доведе до проблеми в един момент.

Човекът е социално животно и когато нещо или някой (в случая дете) се превърне в самоцел, обикновено нещата излизат извън контрол. Как точно роботизирана майка, която е през цялото време до отрочето, показва колко добра и любвеобилна е тя?

Всеки от нас има различен темперамент, усещане за света и различни нужди. Има толкова много прекрасни моменти в живота и дори и да пропуснеш една дрямка на детето си, защото си навън, не е края на света.

Аз си ходя на маникюрист всеки месец, върша една камара работа през деня, тренирам, готвя, говоря по телефона и въпреки това смятам, че обичам детето си най-много от всичко  Peace

# 476
  • Шоплука
Ако не си бях родила дете щях да си живея живота като преди, маникюрите, фризьорите, ресторанти и екскурзии. А сега наакани памперси, чорлава коса, орязани нокти и безсънние, и е по-хубаво. И съм по щастлива, и насред този голям хаос, седи моята дъщеря, усмихва се беззъбо, вика агухуаа, прави си балончета от слюнка и се мъчи да се обръща от корем по гръб. И расте, главоломно, малката прашинка вече заема една трета от кошарата. Да гледаш дете е като да си силно влюбен, за миг можеш да бъдеш изстрелян от дебрите на ада, до небесата на рая и обратно. И не защото съм нямала тъмни моменти, когато съм искала да си бъда като преди и нея да я няма, изтощена и неспала, но осъзнах, че всеки ден, с нея е дар. Всеки ден се уча да се наслаждавам на този дар.
Ето сега се е научила да пищи, от кеф, и си пищи щастливо на въртящите се сови. До вчера не пищеше. Вчера беше друг ден. С нея всеки ден е нов ден. По хубаво е от преди.

# 477
Айде и аз в кюпа Mr. Green
Минаха ни ваксините и то сравнително леко.Качил е 1 кг и 4 см(7200-59см)
Ани,не се чуствай виновна,а се радвай ,че има кой да ти помага.Естестествено ,че имаш нужда от глътка въздух.
Шоши,дръж се мила и аз съм в подобно положение+още едно дете и много болна майка.Добре че поне мъжа ми ми помага за майка ми защото щях да откача напълно..
Щастлива майка /щастливи бебе дете,не виждам място за аналогии с баби,родители и т.н.Когато си психически и физически преуморена не мисля,че можеш да се грижиш адекватно за бебе, дете и т.н.
Всяка майка е най добрата за нейните деца.

# 478
cristi,sho_82,linaa1707,,lid мерси за подкрепата Simple Smile

# 479
Анита, даже супер си направила като си се откъснала малко от бебето.Така си се заредила с нови сили и бебка, ще има усмихната мама.
Ние планирахме да идем един уикенд на спа, уж бабите бяха готови да го гледат , ама той им взе акъла с туй реване и те сега се дърпат.Та и аз обичам сина си безкрайно много, но след тежката бременност и еднообразното ежедневие ми се иска да си взема малко въздух.

Общи условия

Активация на акаунт