Студените януарски дни, ОКТОМВРИЙЧЕТО с усмивка ще озари!

• 28 902
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Оф, апа липсата на секс ептен влошава работата! Хем си обещавах, че няма да съм от онея майки, дето бродят като призраци по халат, с невчесани коси, а съм точно такава. То аз като се погледна в огледалото ми спада. А и беба не заспива по-рано от 2 през нощта, и като заспи то почти станало време моя да ходи на работа. През почивните дни той изчезва да се види с приятели, да тренира, или да се занимава с частния ни бизнес, та няма как да оставя бебето на него.
Крис, не ми се оставя бебето на чужд човек. То аз едва издържам свекървата да я гледа, та и нейното гледане след това ми излиза през носа - тотално и прецаква режима със съня, и я храни веднага щом мрънне. Единствено майка ми се справя, а сега и тя лежи на дивана със счупен таз, та и нея обгрижвам. Въобще съм цъфнала отвсякъде. А и времето и то съвсем ни ограничава, че не можем и от вкъщи да мръднем. Това тъпо и изморително еднообразие убива всякатъв ентусиазъм за каквото и да било. Отсега знам как ще протече всеки един ден от следващата седмица... О, пардон, излъгах - чакаме ваксини във вторник, та се готвя за Апокалипсис, че дребното е толкова нервозно и емоционално, че реве за всичко, пък тогава просто ще се съдере.
Евала ви правя за желанието за второ, та и трето детенце. Аз не мога да си го причиня това. Хем съм пич, и издържам на всичко и по много, но чувствам, че съм се изгубила като личност напълно. Чистачка, готвачка и детегледачка. С халат и невчесана коса...

Второто може да е с по-спокоен характер Simple Smile Ако ти си позитивна, даже ще изпитваш удоволствие от периода. Все пак си млада, здрава и със здрав таз. Гледам 2, като баткото ми е доста емоционален и не ходи на градина и помагам на мъжа ми с писане на проект на пс-то, а и той пътува в командировки, също без помощ. След около 2 г като се върнеш на работа става много по-трудноооо. Аз не мога да си гледам кг и избягвам огледалата, но още кърмя частично.

# 451
А вечерна иглика? newsm78 Няма ли да помогне за мастита?
Хм, мерси, ще го проуча и това, но имам спомен, че това помага при болезнена менструация и/или симптоми на менопаузата...
ge.st, благодаря!

# 452
На мен мамолог ми го изписа, заради наченки на мастит. Затова го споменах bouquet

# 453
  • Шоплука
Според мен това чисто и просто не е възможно и смърта на кърмачето не е от млякото му.
Ние имахме такъв инцидент, беше много нервна преди ядене и рева доста, росле много лакомо си изгълта млякото, уригнахме я , държах я както винаги 20 минути изправенка и я сложих да спи до мен на нейния кът на дивана.  Както си спеше като започна да повръща това дете, сигурно поне 60 мл мляко избълва, през носа и устата едновременно. Веднага започна да се върти, да реве, бори се, не е като нещо, което да не чуеш 1 час. Тя като реве и без бебефон / а имаме/ я чувам на първия етаж на къщата. Спалнята ни е на втората.
Колкото за СВДС , вече е доказано, че кърмачето синхоризира дишането с майката, достатъчно е тя да е на два метра от него. Освен това се дължи за липса на ген, който нарушава дихателната функция.
Има много литература в нета.
Оптимално е бебето да бъде оставено да спи на годинка в собствена стая, тогава СВДС се счита за надраснат, а и то си е вече достатъчно голямо, за да не се нуждае от постоянно обгрижване.
Разбира се всеки родител си взима решение и си носи последствията си от него.
Нейното креватче е до спалнята ни. Иначе си спи и в хола на дивана. С мен е през 100% от деня, ходя до тоалетната на отворена врата, за да чувам всичко, което става в хола, когато е там или в спалнята, когато е там.
Бебето не бива да бъде оставено без надзор,  това е моето мнение.

# 454
  • Шоплука
По отношение на пенюарите и невчесаните коси - да си го кажа с ръка на сърцето, преди да стана майка, идея си нямах какво ме чака, въпреки тоновете литература, които бях изчела.
В началото направо се сринах психически от постоянното неспане, нямах желание дори да ям, свалих за нула време 15 кг, но това не беше някакво щастливо сваляне, а един блед , движещ се призрак, който по цял ден разнасяше врещящо бебе.
Моят мъж, тогава направо ми спаси живота - заряза всичко и започна да ми помага в всичко за бебето.
И се справихме. Без стабилен мъж до теб, да даде едно мъжко рамо, а не такъв, който да си изчезва по приятели и кръчми, фитнеси и т.н. и да си въобразява, че след раждането ще бъдеш перфектната мацка с мило и усмихващо се бебе, което ще яде по график, спи по график, като извадено от най-яката реклама , няма как да стане.
Бебето не идва с инструкции за употреба и не е чело нито д-р Спок, нито д-р Сиърс, но едно е сигурно, здраво е свързано със своята майка. Когато тя е на ръба и то е на ръба, когато тя е нервна и то е нервно, когато тя не го иска и то вече не се иска. Това, което аз разбрах е, че никой, никога няма да ме обича повече от това дете, нито аз ще обичам когото и да било повече от него.
Когато аз давам най-доброто от себе си и то дава най-доброто от себе си.
В деня, в който намерих релакса, след цяла седмица почивка, от домакинстване и готвене, защото даже ми носиха ядене в леглото, аз се съвзех. От нервното ми, ревящо дете не остана и помен, то изведнъж започна да спи по 10 часа на нощ, да яде, да гука и да се усмихва!
Вече тя расте и започва да се еманципира, може да си играе с играчките цял час и чествам как малко по малко се откъсва от мен и се превръща в себе си. Защото тя си е отделен човек, с отделни планове за себе си. И честно казано усещам, че от това повече ме боли, от всички безсънни нощи, невчесани дни в които съм ходила с гурели и неизмити зъби.
И, че времето ми с нея всъщтност е страшно малко. Не пропилявайте това време момичета, защото когато прибирам умалелите и дрешки разбирам, че времето всъщтност е ужасно кратко. И всеки ден с това дете е дар, който трябва да се изживее пълноценно.

# 455
Според мен това чисто и просто не е възможно и смърта на кърмачето не е от млякото му.
Ние имахме такъв инцидент, беше много нервна преди ядене и рева доста, росле много лакомо си изгълта млякото, уригнахме я , държах я както винаги 20 минути изправенка и я сложих да спи до мен на нейния кът на дивана.  Както си спеше като започна да повръща това дете, сигурно поне 60 мл мляко избълва, през носа и устата едновременно. Веднага започна да се върти, да реве, бори се, не е като нещо, което да не чуеш 1 час. Тя като реве и без бебефон / а имаме/ я чувам на първия етаж на къщата. Спалнята ни е на втората.
Колкото за СВДС , вече е доказано, че кърмачето синхоризира дишането с майката, достатъчно е тя да е на два метра от него. Освен това се дължи за липса на ген, който нарушава дихателната функция.
Има много литература в нета.
Оптимално е бебето да бъде оставено да спи на годинка в собствена стая, тогава СВДС се счита за надраснат, а и то си е вече достатъчно голямо, за да не се нуждае от постоянно обгрижване.
Разбира се всеки родител си взима решение и си носи последствията си от него.
Нейното креватче е до спалнята ни. Иначе си спи и в хола на дивана. С мен е през 100% от деня, ходя до тоалетната на отворена врата, за да чувам всичко, което става в хола, когато е там или в спалнята, когато е там.
Бебето не бива да бъде оставено без надзор,  това е моето мнение.

Споменах какво са констатирали на аутопсията. И какво де факто е станало,не мога да кажа.

# 456
 Chuby, а кошарата, в която си сложила матрака от тези преносимите ли е или дървена? И аз се спрях на него, защото и на спалнята ни е такъв, но се притесних дали тези кошари на второто ниво ще го издържат. newsm78

# 457
  • Шоплука
Поли не казвам нищо за тебе, то да не дава Господ, просто споделям моето мнение и опит с повръщанията на Бамбинчето.

Кошарата ни е тази, люлеещата и функция много ми посага с приспиването.

http://www.mebelibanko.com/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8- … D0%BE%D0%BB%D0%B8

В нея матрака не е Магнифлекс, а обикновен БГ матрак. Имаше и Магнифлекс, но беше цифра и тогава не го купихме, но нашият е Магнифлекс и съм хипер доволна.

Днес се надавях пак на слънце да се утрепаме от разходка, но уви - гадна мъгла се спусна и тук. Инаме с таткото сме намерили един глух път, много снежен, където мъкнем Бамбинчето.
Съседите с три деца имат шейна за новородено, скъпичка е, обаче е супер тук за снеговете.

# 458
  • Шоплука
Мацки, поздравявам ви с това

https://www.youtube.com/watch?v=tD8g98lpPvo  bouquet

# 459
Благодаря за поздрава, Chuby.  bouquet
ММ не иска легло/кошара с дървени решетки... затова на този етап трябва да вземем преносима, които са от мек плат. Аз също съм много доволна от големия матрак магнифлекс, затова реших и малък такъв да взема. Ноо...изглежда много дебел и тежък и не знам тази кошара ще го издържи ли, все пак те не са от най-масивните. В понеделник ще звънна да попитам.

# 460
Шошии, прегръдки от нас! Горе главата, пий една чаша винце да се отпуснеш малко.Аз да си призная от началото бях също много зле, всичко и всеки ме дразнеше и недоспиването си казваше думата.Имало е дни когато и зъбите не съм си мила, защото малкия не ми даваше да го оставя за минутка даже.Полека лека се успокоих и някак свикнахме с бебето.Свекърва ми много ни помага, е понякога ме изкарва извън кожата ми....но иначе съм й благодарна.
Сега да се похваля от няколко дни бебо се обръща и от гръб по корем.Много е сладък Simple Smile.

# 461
  • Шоплука
а защо не искате дървена кошара? Преносимите са много афифни
Бамбина реши, че първото и обръщане от корем по гръб трябва да е на масажа след баня. И както си лежи на повивалника по корем и я масажирам и хоо почна да се набира, та щеше да лупне от повивалника обратно в коритото. Каквото и да си говорим сега, ще си говорим като пропълзяват, е тогава ще е екшъна

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 22:38 от Chuby

# 462
Нашата кошара е преносима, с второ ниво, матракът ни е ТЕД, няма проблеми, държи си. Проблемът ми е, че матракът е висок и не виждам бебо през мрежата. Трябва да стана и да надникна отгоре...

# 463
Чуби, и нашия на повивалника много обича да се надига и върти.Досега бях спокжйна, че само като го сложа по корем се обръща, но сега сам си се завърта и от гръб, и очите трябва да са ми на шест, че да не падне.А като пропълзят ще стане весело...

# 464
Ние пък сме с преносима, защото обстоятелствата го налагат, но съм много доволна. Италианска е, на две нива, от Амазон я поръчахме, а матрака е с кокос

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 22:56 от leila16

Общи условия

Активация на акаунт